Planete Retrograde Oct 2009


Jupiter se afla in miscare retrograda pe in perioada 1 - 12 octombrie. Este recomandat sã evitam conflictele cu autoritatile, deoarece orice miscare gresita ar putea fi surprinsa si pedepsita. S-ar putea sa ne confruntam cu o oarecare lipsa de optimism, dar cu putin efort, ne putem detasa oricand de probleme, zambind in pofida greutatilor noastre.

Miscarea retrograda a lui Jupiter ne atentioneaza ca atitudinea descrisa prin calitatile acestei planete (teatralitate, flecareala, orgoliu, etc.) va trebui sa se mute in umbra, locul acestora fiind luat de smerenie, introspectie, simplitate, etc. Oarecum, gustul vietii in planul fizic devine mai anost, tocmai pentru a acorda o sansa de manifestare corpurilor superioare ale omului, aflate inca la un stadiu de inceput de drum. In timpul in care Jupiter este retrograd, este mai greu sa ne gasim bucuria in placerile care ne-au delectat altadata: puterea de a simti bucuria vietii este acordata spiritului.

Uranus se afla in miscare retrograda pe tot parcursul lunii octombrie. Vor fi favorizate ideile neobisnuite si atitudinile progresiste. Banalitatile si conservatorismul vor fi sanctionate de societate, vom avea doar de pierdut daca ne mentinem in aceste stari. Uranus ne indeamna la curaj pentru a ne manifesta originalitatea, pentru a da curs liber gandurilor si ideilor noastre.

Neptun este retrograd pe toata durata lunii octombrie. Astfel, putem cadea intr-o atitudine nerealista, mult prea utopica. Este bine sa evitam luarea deciziilor importante si lansarea afacerilor mari, deoarece exista probabilitatea sa iesim in pierdere.


Multumesc prof. Firicel Ciarnau