Puterea Istoriei Personale ...




 
Horoscop Ianuarie 2011 - Luna Noua din 4 Ianuarie 2011


Cine esti tu ?  Cine sunt eu ?  Cine suntem noi de fapt ?


Probabil ca multi dintre voi v-ati pus intrebarea aceasta la un moment dat. Cine sunt eu cu adevarat? Cine este acest EU? Eu sunt oare numele meu? Sunt corpul meu? Sunt gandurile mele? Sunt emotiile mele? Sunt ceea ce simt, sunt sentimentele mele?

In toate aceste intrebari observam o constanta: un subiect si un obiect observat. 'Eu sunt corpul meu' - exista doua entitati: cel ce pune intrebarea si subiectul intrebarii , corpul. Practic 'cineva' face o observatie despre 'altcineva'. Avem observatorul si observatul...doua entitati distincte care nu se confunda. Deci eu nu sunt corpul...EU este mai mult decat corpul, emotiile, gandurile si sentimentele mele. EU se poate regasi in toate aceste lucruri dar aceste elemente nu-l descriu in intregime, nu-l cuprind in totalitate.

Sa o luam altfel: daca iti tai o mana nu mai esti tu? Daca acum plangi sau razi nu esti tot tu? Daca esti nervos sau bolnav nu esti tot tu? Daca iti schimbi numele, tara, culoarea parului sau iti maresti sanii nu esti tot TU? Orice schimbare ai face ramai tot TU.

Deci cine sunt EU? 

Aceasta ar fi intrebarea esentiala a omului. Si ea se afla in stransa legatura cu 'Exista Dumnezeu?'.
Omul intotdeauna isi imbraca acest EU cu diverse haine in functie de conjunctura momentului. Acum sunt corpul, acum sunt emotie, acum sunt sentiment, acum sunt gand, idee etc. Doar ca noi uitam in permanenta ca noi suntem mai mult de atat. Si ramanem blocati la acel nivel. Noi uitam ca partea fizica este doar o parte din noi. Cand ne doare ceva uitam de tot restul si ne identificam cu durerea respectiva, cu organul care sufera.

Iar cel mai dureros este ca cel mai adesea ramanem blocati in nefericire. La un moment dat ni se intampla ceva pe care noi o interpretam ca o situatie negativa si care genereaza o durere - fizica sau emotionala. Depasim momentul si ne refam fizic si emotional. Dar amprenta acelui eveniment ramane puternic gravat in noi. Si ajungem sa ne identificam cu aceasta amprenta si o ridicam la rang de realitate , de EU.  Eu sunt acel copil care la scoala nu putea sa recite poezii si era timid. Aparent ne gandim : cand eram mic eram mai timid. Dar surpriza: copilul inca traieste in noi! El traieste prin amintirile noastre si prin emotiile pe care le avem fata de aceea perioada din viata noastra. Si el iese la suprafata atunci cand te astepti mai putin...

Toate aceste evenimente din viata noastra ne creeaza istoria personala. Iar istoria noastra personala ne spune cine suntem. Ea ne dicteaza cum sa ne traim viata. Dar este un EU fals construit pe o perspectiva ingusta, limitata. Este istoria personala construita pe sute de experiente de viata luate separat si fara a fi integrate armonios cu EU-ul nostru real. De aceea multi ajungem sa fim extrem de nefericiti. In momentul in care EU-ul artificial - cel care ne defineste acum - se departeaza tot mai mult de EU-ul esential atunci apar problemele: de sanatate, emotionale, de iubire etc.

Recalibrarea este simpla. Doar puneti intrebarea : Cine sunt EU? Si observati cum in fiecare raspuns veti observa cele doua entitati: observatorul si observatul.

Istoria personala poate fi rescrisa. Si chiar este o tehnica importanta in orice cale spirituala chiar daca poarta denumiri diferite. 

Trecutul poate fi schimbat. Curios, nu? Ciudat...credeam ca trecutul este deja batut in cuie. A fost. S-a dus. Gata.... Asa este...aveti dreptate. Dar ceea ce intelegi tu prin trecut , prin istorie este perceptia ta asupra acelui eveniment si nu evenimentul in sine.  Soarele rasare in fiecare dimineata si nu tine cont de dispozitia noastra. Daca te-ai culcat tarziu sau in ziua respectiva ai un examen la care ai emotii atunci acel rasarit de soare are o semnificatie pentru tine  - nu este un eveniment neaparat pozitiv. Dar daca in ziua respectiva tu trebuie sa te intalnesti cu cineva drag sau faci ceva ce-ti doresti foarte mult atunci acel rasarit reprezinta pentru tine un eveniment pozitiv. Dar rasaritul e rasarit. Soarele nu se gandeste: azi rasar mai tarziu pentru ca Dan mai are chef sa doarma. Asa privim si evenimentele din viata noastra.

Acum sa revenim la astrologie...

Am facut aceasta 'mica' introducere deoarece in data de 4 Ianuarie 2011 la ora 11:02 va fi o eclipsa de Soare partiala foarte puternica si destul de interesanta. Eclipsa de Soare va fi vizibila si din Romania si reprezinta de fapt un moment de Luna Noua.

Momentul de Luna Noua este reprezentat de intalnirea Soarelui si a Lunii si care are loc cu o periodicitate de aproximativ 28 de zile. Luna Noua din 4 Ianuarie coincide si cu o eclipsa partiala de Soare si care amplifica foarte mult energia degajata in acel moment.

Luna Noua marcheaza inceputul unui nou ciclu lunar de 28 de zile. Dar in sine aceste moment nu este unul foarte benefic deoarece Luna nu primeste nici un fel de lumina de la Soare si astfel ea nu poate sa-si indeplineasca menirea: de a redirectiona energia Soarelui catre Pamant. De aceea fix in acele zile nu este bine sa incepem activitati noi. Mai bine asteptam 2 zile de la momentul de Luna Noua.

Evenimentul analizat acum va acea loc la 13 grade 38 de minute in semnul Capricornului.  Este interesant de analizat simbolul sabian al acestui grad 'Un antic basorelief sculptat in granit , martor al unei demult uitate culturi'
Acest simbol ne ofera o imagine foarte sugestiva si care se afla in stransa legatura cu istoria noastra persoanala. Fiecare configuratie astrala are influente atat la nivel global cat si la nivel personal. Astfel ca putem vorbi de influente la nivel de tari sau zone dar si la nivel de individ.

La nivel personal acest simbol ne vorbeste despre istoria noastra personala. Cultura demult uitata reprezinta lucruri din viata noastra pe care noi le-am uitat. Poate fi vorba de lucruri concrete sau de emotii, sentimente pe care nu credeam ca le mai avem. Dar corpul si emotiile noastre - basorelieful- au memorat acel eveniment iar acum vine un moment in care vom ni-l vom reaminti.

Influentele pot fi variate in functie de horoscopul personal. De asemenea pot fi pe mai multe nivele de perceptie. Ni se pot intampla lucruri care sa declanseze acele mecanisme de reamintire sau putem fi pusi in situatii in care am mai fost odata.

Toate configuratiile astrale au o componenta optionala. Sunt lucruri care au loc fara voi noastra. Dar de cele mai multe ori aceste momente magice pot trece pe langa noi. Este ca si cum am cauta sa prindem un post de radio care emite din cand in cand. El emite dar noi putem sau nu sa receptionam.

Folosit in mod constient acest moment ne poate ajuta sa ne intelegem mai bine pe noi insine si sa aflam mai multe despre cine suntem noi cu adevarat si care ne este rolul in viata aceasta. Ne poate ajuta sa ne depasim anumite frici si temeri. Ne poate ajuta sa facem un pas in fata si ne da curajul de a fi noi insine.

Influenta acestui moment este de 28 zile - pana la urmatoarea Luna Noua. Astfel ca aveti la dispozitie 4 saptamani in care sa reflectati mai mult asupra a ceea ce vreti sa faceti in continuare. Nu este neaparat nevoie sa actionati acum! Trebuie doar sa puneti intrebarile corecte. De la sfarsitul lui Ianuarie Saturn isi va incepe miscarea retrograda si va creea oportunitatile de a pune in practica acele decizii.

Asa cum aminteam mai devreme acest moment de Luna Noua este foarte puternic. Si ma refer la comparatia cu alte momente de Luna Noua. Acum avem o serie de configuratii astrale extrem de interesante:

- Nu exista aspecte de opozitie - nu sunt planete care se afla la 180 distanta una fata de alta. Acest lucru indica faptul ca toate aceste energii si potentialitati se refera la lucruri interioare, personale, intime. Opozitia dintre planete are un caracter relational. Lipsa ei indica faptul ca intreaga energie este directionata spre interiorul nostru, spre sufletul nostru.

- Luna-Soare la 13 grade Capricorn se afla la punctul median dintre Marte-Pluto si Venus-Neptun. Oau...cam atat pot spune. E ca si cum am invata sa conducem o masina pe un Ferrari. Avem la dispozitie foarte multa energie/putere dar este posibil ca lipsa de experienta si coordonare sa duca la accidente. Marte-Pluto induce o energie exploziva si de aceea pot apare tot felul de accidente, dispute, certuri. In acelasi timp ne confera forta pentru a lua decizii importante pentru noi. Daca vreti sa va schimbati viata acum e momentul juramintelor. Acum e momentul sa va declarati intentiile. Venus si Neptun se afla intr-un aspect de cuadratura (90 de grade) perfect iar punctul lor median pica peste Soare-Luna. Clar din punct de vedere sentimental va exista un puseu de energie. Vom simti brusc nevoia de a face ceva , de a trai ceva nou sau de a reactiva dorinte mai vechi. Dar aceasta dorinta ne si poate orbi si ne poate face sa credem ca totul e posibil. De aceea mare atentie pentru ca acel Ferrari prinde 300 km/h foarte rapid dar asta nu inseamna ca vei putea sa iei curba la aceea viteza. Intrebarea ar fi daca esti pregatit(a) pentru Ferrari?

- Luna-Soare in cuadratura cu Saturn: lipsa de rabdare. Vom fi tentati sa actionati imediat , pe moment. De asemenea acest aspect indica anumite blocaje interioare pe care trebuie sa le depasim. Pot apare in viata noastra persoane profesori in aceasta perioada. Ei pot fi profesori calmi, experimentati care sa ne predea lectia intr-un mod sistematic si logic. Dar pot fi si profesori rigizi si duri. De fapt noi am fost elevi repetenti pe acel subiect si lumea si-a cam pierdut rabdarea cu noi. De asemenea mai indica si dificultati sau probleme de rezolvat in relatie cu autoritatile sau persoanele care reprezinta autoritatea in viata noastra.

- conjunctie perfecta Jupiter-Uranus. Ultimul aspect dintr-o serie inceputa in Mai 2010. Despre acest subiect puteti citi aici.

Daca privim dintr-o perspectiva dinamica aceasta astrograma vom observa ca Luna dupa conjunctia cu Soarele va face o cuadratura cu Saturn , urmata de o conjunctie cu Marte. Aceasta miscare implica un grad de periculozitate extrem de ridicat. De aceea trebuie sa fim atenti in aceasta perioada. Planul nostru emotional va fi bombardat atat din exterior  (evenimente stresante) dar si din interior (Dormiti linistiti , subconstientul lucreaza pentru voi).

In concluzie as putea spune ca acest moment de Luna Noua dublat de eclipsa partiala de Soare este unul foarte puternic si care va declansa o serie de evenimente in viata noastra (personal dar si la nivel global) care ne vor schimba cursul vietii. Efectele acestui moment de Luna Noua se intinde pe o perioada de 3 ani. Practic se incheie un ciclu inceput in Ianuarie 2008 si va incepe unul care va tine pana in Ianuarie 2013.

Dar noi putem folosi aceasta energie in mod pozitiv. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa mergem spre esential, spre absolut. Aceasta este energia Capricornului. El cauta doar ceea ce este cu adevarat important. Eliminati din viata voastra lucrurile care va blocheaza (chiar daca va creeaza  un sentiment de securitate sau fericire - care este intr-o anumita masura fals) si rescrieti-va istoria personala.

Pe final va invit sa urmariti care sunt influentele acestei Luni Noi in astrograma dvs. Am creat un horoscop personalizat care determina aceste influente din astrograma dvs si furnizeaza cuvinte cheie pentru a va ajuta sa determinati zonele sensibile. Click aici pentru a accesa acest horoscop personalizat la Lunii Noi.

                                                                   O saptamana excelenta,
                                                                           Dan Ciubotaru


.