Marte in Leu sau Horoscopul pana in Iunie 2010






In data de 17 Octombrie 2009 Marte a iesit din semnul zodiacal al Racului si intra pentru urmatoarele 7 luni in semnul Leului. Aceasta trecere a lui Marte in Leu dar mai ales stationarea sa pe o perioada destul de lunga in acest semn genereaza o serie de efecte importante atat la nivel globalcat si personal. Ca si comparatie Marte a traversat zodia Racului incepand din 26 August , adica aproape 2 luni. Aceste 2 luni sunt mersul normal a lui Marte printr-un semn zodiacal. Deci trecerea de 7 luni reprezinta o amplificare de cel putin 3 ori a efectelor sale.



Marte semnifica modul in care noi distribuim si folosim energia pe care o avem. Indica si locul in care ne cheltuim cea mai mare parte din aceasta resursele noastre interne. Prin energie ma refer la intreg spectrul de resurse pe care il avem la dispozitie: fie ca vorbim de energie fizica, psihica sau bani, putere politica si chiar sex. De aceea Marte joaca un rol important in harta noastra natala dar si in miscarea sa de zi cu zi.



Intrarea lui Marte in Leu se produce aproape simultan cu iesirea lui Jupiter din mers retrograd (pe baza acestui subiect am scris cu ceva in urma - detalii aici). Acest lucru va avea ca rezultat o explozie de energie. Problema este sa fim atenti si sa avem discernamantul si autocontrolul pentru a dirija corect aceste energii. Practic blocajele pe care fiecare dintre noi le-a resemtit in ultimele 2-3 luni vor dispare si vom avea posibilitatea de a produce un salt, de a ne pune in practica ideile. Este ca si cum pana acum am mers cu frana de mana trasa iar brusc trecem pe acceleratie maxima. Daca tinem tare de volan pastram drumul drept. Daca nu riscam sa intram in primul pom...sau in alta masina.



Marte in Leu va aduce o nevoie de recunoastere si reusita. Orgoliul va creste si totodata nevoia de afirmare. Cu totii vom simti acest salt energetic si cu totii la un moment dat ne vom lasa antrenati in anumite dispute si intreceri. Este important sa ne focalizam pe ceea ce vrem sa facem si nu pe acele provocari care apar pe parcurs.



Asa cum spuneam Marte in Leu va avea o miscare lenta si de durata cu o perioada de retrogradare. Despre miscarea retrograda am tot vorbit - detalii aici. Plecand de la aceasta miscare de retrogradare avem 3 etape:



1) 17 Octombrie 2009 - 20 Decembrie 2009 : intrarea lui Marte in Leu si inaintarea rapida pana la gradul 19 Leu. Aceasta este etapa de boom, de explozie. Foarte multa initiativa, energie va fi utilizata si daca vom fi atenti vom observa cum lucrurile incep sa se precipite si sa se desfasoare cu o viteza mult mai mare. Este foarte bine sa incepem lucruri noi si sa dam drumul la proiectele pe care le avem in cap.



2) 20 Decembrie 2009 - 11 Martie 2010: miscarea retrograda a lui Marte. Foarte interesant este faptul ca el va retrograda pana la gradul 0 din Leu. Cu alte cuvinte el va reveni asupra tuturor actiunilor intreprinse in prima perioada. In aceasta etapa este important sa ne revizuim modul in care am actionat pana acum si sa vedem daca e necesar sa facem schimbari. Trebuie sa tragem putin frana de mana si sa vedem daca nu cumva am ratat iesirea de pe autostrada. Daca acceleram si nu ne impunem aceasta pauza vom pierde timp si energie pentru ca ne vom indeparta mai tare de scopul final.



3) 11 Martie 2010- 7 Iunie 2010 : a treia etapa in care Marte revine la miscarea directa si ne ajuta sa ne indeplinim obiectivele initiale (stabilite in prima faza). Acum este momentul sa acceleram din nou si sa prindem curaj pentru asaltul final.



Ceea ce trebuie sa retinem este ca ceea ce s-a inceput in toamna, vom reusi sa finalizam sau sa o ajungem la o situatia stabila in 2010 dupa martie incolo. Daca ne asteptam sa obtinem un rezultat rapid atunci putem avea dezamagiri. Este posibil sa aveti succese la inceput dar daca nu va dozati efortul s-ar putea sa nu mai aveti energie pana la sfarsitul ciclului , adica Iunie 2010.



Acum sa vedem domeniile in care suntem influentati in mod particular tinand cont de Ascendentul nostru.Pentru cei care nu-si cunosc Ascendentul il pot afla de aici accesand pagina http://www.ascella.ro/horoscop/ascendent - trebuie sa ai cont pe Ascella si sa fi inregistrat.



Horoscop ascendent in Berbec



Pentru cei cu ascendentul in Berbec Marte le va aduce provocari in plan sentimental dar si o nevoie de reusita personala. Creste foarte mult ambitia si nevoia de reusita profesionala. Relatiile sentimentale vor fi puternic dinamizate iar nevoia de flirt sau aventuri creste odata cu o amplificare a laturii pasionale. Atentie si la relatiile cu copii dvs , daca aveti. Veti fi inclinat(a) sa puneti prea multa presiune pe ei.



Horoscop ascendent in Taur



Familia este domeniul in care va veti cheltui cea mai mare parte din energie si resurse. Prin familie inteleg atat relatiile cu cei dragi dar si familia ca si camin/casa sau bunuri imobiliare. Este posibil sa simtiti nevoia de a schimba casa in care locuiti sau sa faceti renovari. Pot apare si tensiuni si certuri in familie - cu parintii in special. De asemenea apare tendinta de a pune presiune pe cei dragi si de a crea situatii conflictuale.



Horoscop ascendent in Gemeni



Nevoia de a studia, calatorii sau de a face sport creste in amploare. Aceasta perioada este foarte dinamica pentru dvs si este important sa actionati si sa va puneti in practica planurile. Dar trebuie sa fiti atenti la acest neastampar si lipsa de rabadre pentru ca va poate crea situatii neplacute in relatiile cu prietenii si cei apropiati. Exista si riscul unor accidente legate de miscare (auto, in casa la sport etc).



Horoscop ascendent in Rac



Sanatatea si banii sunt doua aspecte la care trebuie sa fiti atenti in aceasta perioada. Din punct de vedere financiar pot apare cheltuieli nedorite sau veti fi inclinat(a) sa cheltuiti mai mult decat trebuie. Ar trebui sa deveniti mai disciplinati din punct de vedere financiar si sa va focalizati pe cum puteti sa castigati bani in loc sa-i cheltuiti. Atentie si la sanatate pentru ca pot apare tot felul de crize si accidente.



Horoscop ascendent in Leu



Pentru cei cu AS in Leu Marte le traverseaza casa 1. Pe scurt: foarte mult dinamim ,energie si nevoie de a actiona. Dar atentie pentru ca in acelasi timp creste si impulsivitatea, nerabadarea si orgoliul. Iar acest lucru va poate crea dificultati in plan relational, fie sentimentale fie profesionale. Incercati sa va pastrati o bruma de autocontrol pentru ca altfel puteti intra in conflicte foarte urate - chiar cu implicatii de natura juridica.



Horoscop ascendent in Fecioara



Cei cu ascendentul in Fecioara vor avea o perioada foarte agitata. Intreaga energie a lui Marte este introvertita si directionata spre planul interior. Ceea ce va face sa fiti mai inchisi si sa intampinati dificultati in a actiona. Este bine sa evitati sa va razbunati sau sa incercati sa faceti lucruri in afara legii. Sanatatea este importanta in aceasta perioada si este bine sa nu mai amanati anumite controale medicale. Daca tergiversati lucrurile pot apare complicatii. Este o buna perioada pentru o orientare spre planul spiritual.



Horoscop ascendent in Balanta



Aceasta perioada pentru cei nascuti cu ascendentul in Balanta este una fertila pentru a pune in practica anumite proiecte pe care le au. Planul profesional este puternic dinamizat si aveti oportunitatea de a misca lucrurile si de a face un salt. Dar atentie la modul in care va gestionati capitalul de imagine: precipitarea si lipsa de coordonare va pot aduce prejudicii. Si sentimental pot apare noi provocari din partea partenerului/partenerei.



Horoscop ascendent in Scorpion



Planul profesional este cel vizat in aceasta perioada de noi schimbari. Dar trebuie sa fiti atenti la modul in care actionati pentru ca puteti ajunge in confict cu sefii vostrii sau cu persoane care au o anumita autoritate asupra voastra (tatal, statul, politia etc). Ambitia este maxima dar folositi frana des pentru a nu iesi in decor. Pentru femei atentie la relatia cu sotul - daca sunteti casatorita. Pot apare unele conficte sau casnicia este pusa sub semnul intrebarii.



Horoscop ascendent in Sagetator



Studiile, calatoriile sunt importante in aceasta perioada pentru cei cu AS in Sagetator. Nevoia de va extinde orizonturile este mare si este bine sa actionati cu putina rabdare. Precipitarea si neatentia va pot cauza probleme in calatorii , studii sau activitatile de natura juridica. Daca aveti procese trebuie sa va inarmati cu rabdare pentru ca ele vor crea mari tensiuni si situatii confictuale.



Horoscop ascendent in Capricorn



Pierdeti energie! Cu Marte tranzitand casa 8 exista riscul ca in aceasta perioada daca nu aveti o disciplina de fier sa pierdeti foarte multa energie si resurse. Aici discutam atat de bani cat si de energie fizica. Trebuie sa fiti atent pentru ca puteti obosi mult mai repede si aveti tendinta de a va expune la situatii periculoase. Creste riscul de accidente si pierderi de bunuri/bani.



Horoscop ascendent in Varsator



Planul relational este extrem de agitat in aceasta perioada si trebuie sa dati dovada de calm. Aveti tendinta de a pune prea mare tensiune pe partener (fie iubit(a) fie parteneri de afaceri) si acest lucru duce la reactii dure din partea lor. Astfel riscul de conflicte si dispute creste. Este bine sa va concentrati pe planul profesional si sa incepeti lucruri si proiecte noi. Atentie si la parteneriate si asocieri: pot apare discutii si dispute aprinse.



Horoscop ascendent in Pesti



Planul profesional si in special locul de munca va fi destul de agitat si tensionat. Fie un volum de munca foarte ridicat fie o anumita stare de incertidutine vor pune presiune pe umerii vostri. Relatiile cu colegii si/sau subalternii pot deveni mai tensionate si e bine sa evitati conflictele deschise. Tot aceste stres isi va pune amprenta si asupra sanatatii voastre. Pot apare crize si de obicei probleme de sanatate vor fi mult amplificate. Este bine sa invatati sa va relaxati.



Scopul acestei analize este de a va indica zonele si sectoarele din viata dvs unde trebuie sa fiti mai atenti. Pentru o analiza completa a situatiei dvs va recomand serviciul de Consiliere astrologice in Bucuresti sau Consiliere pe Yahoo Messanger.





                                                            multumesc Dan Ciubotaru