Zodiacul defectelor - Balanta





Aproape oricine va trebui sa recunoasca faptul ca, de-a lungul vremii cat a cunoscut o Balanta, au existat doua perioade mari in care nativul din Balanta si-a aratat doua fete opuse una alteia: prima - minunata, vaporoasa, admirabila; a doua - incarcata de revelatii nefericite in privinta caracterului, obiceiurilor, calitatilor Balantei.

De unde aceasta involuntara capacitate a Balantei de a rezista, o buna bucata de vreme, privirilor iscoditoare? Este un mister. Cert este ca Balanta, oricat de pura, de dezinteresata sau de morala ar parea, este in stare sa rezerve surprize de neimaginat. E drept, multi nu scormonesc prea adanc in sufletul Balantei, si se lasa pacaliti toata viata. Din pacate, cine o va face, va avea un soc: exact defectul la care nu se asteptau, pe acela il va gasi cuibarit cu nevinovatie unde ii era Balanta mai draga.

Zodia Balantei, in plus, nu are un defect dominant. De la individ la individ, un nativ al acestei zodii, poate fi stupid sau rau, zgarcit sau mincinos, las sau agresiv: exact ceea ce nu parea a fi la inceput. Chiar daca unul dintre aceste defecte, odata descoperit, se dovedeste a nu fi foarte avansat, ci corijabil si usor de stapanit, nenorocirea va consta in dezamagirea ce o va suferi partenerul. Pe cand, la inceput, Balanta era fiinta ideala, cea langa care te poti simti minunat fara rezerve, intr-un tarziu te poti trezi ca ai ajuns la o concluzie catastrofala: daca nici aici nu exista Paradisul, atunci nu exista nicaieri.

Balanta este naiva si dezinteresata, se zice. Asa este, dar naivitatea ei o poti gasi adesea in inconstienta si nevinovata postura a cozii unui topor foarte violent. Balanta poate sluji din iresponsabilitate morala celei mai marsave cauze fara sa isi dea seama ce face. Principalul este sa nu vada sange sau pumni in gura. Daca numai in cabinetul lui Stalin s-ar putea asculta muzica buna, ar exista acolo o Balanta visatoare executand auditie muzicala si asasinate in masa. Se mai spune ca Balanta este umanitara si plina de scupule - motiv de nenoroc si saracie. Cum procedeaza insa o Balanta care vrea sa zicem, sa se imbogateasca? Pe cat de simplu pe atat de perfid: se lasa provocata si lovita de vreun tip cu interese materiale, se enerveaza deci si spune: "Vreti sa ma dezbrac de caracter? Ei, lasa ca vedeti voi cu cine aveti de-a face!" Apoi, simuland un tur de forta impotriva adversarilor, se imbogateste pretinzand ca s-ar fi imbogatit doar demonstrativ ca sa arate ca e si ea in stare sa-si abandoneze scrupulele morale. De fapt aceste scrupule nici nu prea existau.

Material vorbind, Balanta nu trebuie sa prinda gustul banilor, caci daca o va face, se va schimonosi cu totul. Nu va exista defect si pacat in care sa nu intre cu zambetul pe buze. Ar putea astfel ajunge si la o joviala megalomanie. Placandu-i sa fie in centrul atentiei se va lasa "tapata" de bani pentru a-si sponzoriza pozitia centrala. Cine nu ii va recunoste tronul si suveranitatea, va fi exclus, cu orice pret, prin ura, violenta, barfa, calomnie, istericale.

Balanta mai este visatoare. Este adevarat, dar combinata cu lenea, puterea de a visa cu ochii deschisi se transforma intr-un cocktail penibil in care planurile infierbantate se ineaca intr-o zacere morbida in care divina lene este zdruncinata zadarnic de inutile indemnuri la actiune. Aceasta este cea mai rusinoasa postura in care se poate afla o Balanta. In aceast situatie, multi o evita. Ea vine, se tolaneste si izbucneste, planificand investitii supra-rentabile, lovituri care sa zdruncine toti banditii, proiecte faraonice la indemana oricui. Mergand pe acesta panta poate deveni mitomana sau dezaxata. Intr-o tara saxona, nebunii satului ar proveni din Balante ruginite.

Balanta nu este in stare sa aiba o parere ferma. Se bucura enorm cand opinia ei este respectata, dar nu crede in nici un adevar definitiv. De aceea, de multe ori emigreaza de la o ideologie la alta, orientandu-se dupa culoare ochilor celui care o propavaduieste.
Daca pui o Balanta sa argumenteze o cauza iti dai seama cat este de naiva. Poate ca nu este chiar asa, dar oricum nu este in stare sa sustina verbal aproape nimic. Atata timp cat putem sa ne admiram unii pe altii in voie, ce rost mai au vorbele? De veti vedea o Balanta slaba iesind cu mana intinsa la un capat de pod, sa stiti ca a absolvit dreptul si a practicat avocatura. Daca e inca avocat, ii puteti solicita serviciile numai in cazul in care va iubiti nebuneste dusmanii.

Sexual, barbatii nativi raman toata viata niste nepriceputi, iar femeile se plac atat de mult incat pot deveni narcisiste.

.