Aspecte Planetare Aprilie 2010




1 aprilie: sextil Mercur - Neptun, cuadratura Venus - Marte
Luna aprilie incepe relativ linistit. Majoritatea planetelor isi vad de treaba, fiind putin dispuse pentru colaborare in acest moment. Aspectul separant dintre Mercur si Neptun se afla deja pe o panta descendenta, iar importanta maxima revine cuadraturii dintre Venus si Marte. Aceasta poate induce o anumita tensiune in relatiile interumane. Este posibil sa devenim oarecum nelinistiti, chiar nervosi. Se poate intampla sa ne fie dificil sa ne concentram pe munca noastra, atentia noastra fiind captata de posibilele probleme din sfera relatiilor noastre

Va trebui probabil sa exersam atitudinea de a nu ne stresa in mod exagerat din cauza presupuselor ganduri ale celorlalti. Este recomandabil sa gandim pozitiv, sa manifestam sinceritate si transparenta.
Relatiile noastre pot suferi unele socuri. Este indicat sa umblam la radacina problemelor, cu multa sinceritate si empatie.

In alta ordine de idei, Marte in Leu, atacat prin aceasta cuadratura primita de la Venus, ne poate conduce spre o tendinta de a fi excesiv de autoritari. In functie de structura psihica a fiecaruia dintre noi, ne putem situa sub influenta lui Venus si ne putem lasa calcati in picioare. Este de retinut deci ca va fi indicat sa luptam pentru pozitia noastra sociala, in limitele bunului simt. Este posibil sa ne fie dificil sa pastram echilibrul intre nevoile noastre si ale celorlalti, dar va trebui probabil sa depunem eforturi in acest sens.

Sextilul Mercur - Neptun, inca activ la inceputul lunii aprilie, ne va pune probabil la dispozitie un plus de fantezie. Energiile neptuniene au darul de a degaja intelectul nostru de stres si rigiditate. Gandurile noastre vor putea prinde aripi, intelectul nostru putand urmari problemele aparute dintr-un punct de vedere superior, cu tendinta de a le sintetiza. Intuitia noastra va pasi probabil pe o treapta superioara. Vom putea intra cu mai multa usurinta in inima si mintea semenilor nostri.

Mercur fiind ajutat de catre Neptun, vom putea gasi cuvintele necesare in orice tip de comunicare, fiind capabili sa ne impresionam interlocutorii cu modul nostru de exprimare colorat si expresiv. Cele doua planete creand o anumita stare de armonie, gesturile si mimica vor fi in concordanta cu ceea ce vom exprima verbal.

2 aprilie: sextil Mercur - Neptun, cuadratura Venus - Marte, trigon Venus - Pluton
Incepand cu a doua zi din aprilie, isi va face simtita prezenta si trigonul dintre Venus si Pluton. Octava superioara a lui Marte vine in ajutorul planetei Venus. Am afirmat mai sus ca pot interveni dificultati in sfera relatiilor (stresuri legate de felul in care altii s-ar putea raporta la noi). Pluton ne va ajuta probabil sa ne putem situa intr-un plan superior si sa ne putem disocia de eventualul stres din planul emotional inferior.

Ajutorul dat lui Venus de catre Pluton este de obicei unul energetic, de tip vindecare a deficientelor emotionale produse in timp. Este de asteptat ca in urma acestei desfasurari de forta in jurul planetei Venus, rezultatul sa fie eliminarea superficialitatilor si trecerea la un nivel mai profund a relatiilor de prietenie si iubire. Venus il ajuta pe Pluton, ascutindu-ne intuitia, si astfel vom putea intercepta mai usor sentimentele reale ale semenilor nostri. Este de asteptat sa gasim relativ usor caile adecvate de rezolvare a problemelor legate de sfera relatiilor.

3 - 8 aprilie: conjunctie Mercur - Venus, cuadratura Mercur - Marte, trigon Mercur - Pluton, cuadratura Venus - Marte, trigon Venus - Pluton
Mercur intra in Taur si participa la aceleasi aspecte ca si Venus: va fi sustinut de catre Pluton si va trebui sa suporte atacul lui Marte. De cele mai multe ori, un aspect dificil intre Mercur si Marte induce o stare descriptibila prin proverbul “graba strica treaba”. Este posibil sa rostim niste cuvinte pe care sa le regretam mai tarziu sau sa emitem niste idei care ulterior se vor dovedi gresite. Sau, pur si simplu, sa fim nervosi si irascibili. Vom suferi probabil de lipsa rabdarii. Este posibil ca avem dificultati de concentrare si sincope care sa ocoleasca legile logicii. Vom putea intampina si dificultati de comunicare.

Pot fi lansate in circulatie informatii total sau partial lipsite de adevar. Este recomandabil sa nu luam decizii decat pe baza unor informatii bine verificate, iar daca vom observa incercarea disperata a unora de a profita de aceste ape tulburi, sa zambim nonsalant…

In acelasi timp, datorita trigonului Mercur - Pluton, este probabil sa apara in mintea noastra idei importante, de anvergura, legate in principal de viata in materie (cele doua planete aflandu-se in semne de pamant). Ideile vor fi profunde si pline de forta. Nu ne vom ocupa decat de informatiile pe care le vom considera cu adevarat importante. Vom incerca probabil sa atingem direct radacina problemelor.

Mai este de mentionat ca Mercur si Venus, inaintand cap la cap in Taur, vor genera probabil o atmosfera armonioasa. Gandurile si sentimentele noastre vor vibra probabil la unison.

9 aprilie: conjunctie Mercur - Venus, cuadratura Mercur - Marte, trigon Mercur - Pluton, opozitie Saturn - Uranus
Venus iese din ecuatie, ramanand doar sustinatoarea lui Mercur. Este posibil sa pasim intr-o perioada mai stabila din punct de vedere sentimental. Este de asteptat sa nu mai creem suspiciuni, ci sa avem multa incredere in semenii nostri.

In mersul sau retrograd, Saturn revine in Fecioara si redeseneaza opozitia sa cu Uranus, un aspect des intalnit in 2008 si 2009. Lupta dintre conceptele vechi si noi, dintre tendintele conservatoare si avangardiste se reia, sub o alta forma. Marea intrebare formulata de aceste doua planete suna in felul urmator: cum ne putem pastra conditia umana, fiind inclestati pe de o parte de dogmele trecutului (Saturn) si, pe de alta parte, de impresia de viata superficiala din punct de vedere sufletesc, zamislita de evolutia tehnologica accelerata (Uranus)? Aceasta opozitie ne va forta sa cautam raspunsurile proprii pentru a ne pastra naturaletea. Pe de o parte, putem observa necesitatea unor schimbari majore in ceea ce priveste sistemul de valori pe care este cladita societatea in care traim dar, pe de alta parte, este nevoie ca noile concepte sa nu ne para superficiale, ci sa-si gaseasca radacinile in sufletul nostru. Desfasurandu-se pe axa crestinismului, aceasta opozitie va lucra probabil pentru crearea unei spiritualitati autentice, care sa faca parte din viata noastra de zi cu zi. Ea ne va forta sa aducem la suprafata energii noi, pline de viata, din strafundul fiintei noastre.

Fortele uraniene din interiorul nostru vor fi probabil trezite la viata prin inclestarea cu cele saturniene si vor putea produce mici revolutii de natura energetica si conceptuala in fiinta noastra. Este posibil sa ne reformulam pana si gesturile si privirile, umplandu-le cu mai multa viata.

Este de asteptat ca marile schimbari sa se petreaca in interiorul oamenilor si, ulterior, sa se rasfranga si asupra societatii.

10 - 13 aprilie: conjunctie Mercur - Venus, opozitie Saturn - Uranus
Mercur iese din inclestarea sa cu cele doua planete care simbolizeaza forta masculina si, astfel, este de asteptat ca intelectul nostru sa beneficieze de mai multa liniste. Este posibil ca stresul zilnic legat de realizarile de tip intelectual sa se reduca la cote minime. Ramane doar armonia asigurata de conjunctia dintre Mercur si Venus, permitand vointei intelectului si inimii sa fie convergente.

14 aprilie: opozitie Saturn - Uranus
Mercur isi incetineste mersul, pregatindu-se pentru a intra in stare retrograda. El se indeparteaza de Venus, ceea ce poate fi resimtit de noi ca o reducere a gradului de armonie de care am beneficiat pana acum. Este posibil sa nu simtim niciun fel de ghidare din planul astral, constientizand ca majoritatea deciziilor va trebui sa le luam singuri.

15 - 19 aprilie: sextil Soare - Neptun, sextil Venus - Jupiter, opozitie Saturn - Uranus
Mijlocul lunii aprilie pare sa aduca fericire si armonie. Se infiripa doua sextile care ne promit bucurii: cel dintre Soare si Neptun, respectiv un altul intre Venus si Jupiter. Colaborarea dintre Soare si Neptun va fi activa pana la iesirea Soarelui din Berbec si tinde sa ne ridice vibratiile. Atentia noastra va fi acaparata probabil de catre lumea aflata dincolo de simturi. Este de asteptat sa devenim mai degajati, mai lipsiti de griji. Viata in general poate capata o usoara tenta artistica, observabila in gesturi, priviri si in modul in care ne exprimam gandurile si sentimentele. Vom simti probabil nevoia de a aloca mai mult timp pentru prietenii nostri.

Venus incepe sa colaboreze printr-un sextil cu Jupiter. Aceste doua planete tind sa genereze voie buna, o stare de fericire care, in cazul actual, inseamna comuniune sufleteasca obtinuta prin comunicare. Semnele implicate (Taurul si Pestii) sugereaza disponibilitate de a schimba sentimente frumoase. Este posibil sa daruim si sa primim intelegere, laude si zambete sincere. Vom fi probabil linistiti si plini de optimism.

Partea de mijloc a lunii va fi asadar mai mult ca posibil profund umana. Este posibil ca scopurile noastre care tin de planul fizic sa treaca in plan secundar.

20 aprilie: cuadratura Mercur - Marte, opozitie Saturn - Uranus
Intrarea Soarelui in Taur va marca probabil inceputul unei perioade relativ dificile. Soarele isi incheie colaborarea cu Neptun si, de asemenea, se destrama si sextilul dintre Venus si Jupiter. In schimb, Mercur retrograd traseaza o cuadratura spre Marte. Pe seama acestui aspect, este posibil sa avem parte de stres si neliniste. Oamenii pot deveni nerabdatori si irascibili. Este posibil ca ei sa nu respecte legile logicii. Putem rosti cuvinte pe care sa le regretam mai tarziu. Este posibil sa intampinam dificultati de concentrare si comunicare.

Mercur fiind retrograd si slabit, informatiile care ajung la noi pot fi total sau partial lipsite de adevar. Este indicat sa fim cu ochii in patru ca sa eliminam posibilitatile de a fi inselati. Este posibil sa fie lansate zvonuri si barfe, dar este indicat sa le lasam sa treaca pe langa urechile noastre, fiindca este putin probabil sa contina vreun adevar. Este recomandabil sa ne pastram verticalitatea, sa nu luam nicio decizie decat pe baza unor informatii bine verificate.

21 aprilie: trigon Soare - Pluton, cuadratura Mercur - Marte, trigon Venus - Saturn, cuadratura Venus - Neptun, opozitie Saturn - Uranus
In ultima decada a lunii aprilie, putem observa ca insusirile masculine tind sa castige teren. In primul rand, pe seama trigonului trasat de catre Soare spre Pluton. Vom beneficia probabil de energii proaspete, de mult curaj si de vointa otelita. Pornind de la natura semnelor implicate - Taurul si Capricornul, doua zodii de pamant - putem deduce ca vom fi mai harnici, mai montati sa facem tot posibilul pentru a ne imbunatati soarta. Trigonul Soare - Pluton inseamna de obicei un inceput nou, o schimbare de atitudine orientata spre valorile de tip masculin (fermitate, spirit de lupta, initiativa). Este de asteptat ca, prin ajutorul oferit de Pluton, sa ne descotorosim de deficientele trecutului si sa pornim cu incredere spre viitor.

In al doilea rand, Venus primeste doua aspecte care mai mult ca posibil vor lucra pentru stabilizarea vietii noastre sentimentale. Trigonul dintre Venus si Saturn tinde sa ordoneze fortele haotice ale corpului astral si sa dea tinuta sentimentelor noastre. Viata noastra emotionala va deveni probabil mai linistita si profunda. Vom castiga probabil si in privinta bunului simt.

Tot in aceeasi directie actioneaza si cuadratura dintre Venus si Neptun. In pofida caracterului disonant al acestui aspect, el se interpreteaza de cele mai multe ori in sens pozitiv, eliminand caracterul de visare care ar putea fi indus de colaborarea celor doua planete feminine. Aceasta cuadratura tinde sa elimine superficialitatile din relatiile interumane, lucrand pentru stabilizarea acestora. Ea ne aduce cu picioarele pe pamant: in loc sa visam doar, vom fi probabil montati sa intreprindem ceva concret pentru realizarea idealurilor noastre.

22 - 24 aprilie: trigon Soare - Pluton, cuadratura Mercur - Marte, trigon Venus - Saturn, sextil Venus - Uranus, cuadratura Venus - Neptun, opozitie Saturn - Uranus
Venus primeste inca un aspect benefic, un sextil de la Uranus. Acest aspect este responsabil in general cu buna dispozitie. Conform naturii lui Uranus, voia buna este asigurata de detasarea de viata in materie. Sextilul Venus-Uranus semnifica de obicei aparitia unei stari de bucurie care nu depinde de nimic. Este posibil sa resimtim, cu toata fiinta noastra, bucuria existentei. Vom fi invadati probabil de un sentiment de dilatare a sufletului nostru, prin care vom putea realiza ca existenta noastra este mult mai vasta decat ne-am imaginat vreodata. Vom realiza ca beneficiem de un contact mai profund cu toate fiintele vii - cu natura, cu ceilalti oameni - bazat pe sentimentul unei iubiri nemarginite (Uranus fiind in Pesti, semnul de exaltare a lui Venus, iar Venus in domiciliul sau).

25 aprilie: trigon Soare - Pluton, cuadratura Mercur - Marte, opozitie Saturn - Uranus
Venus trece in Gemeni si isi inceteaza colaborarile cu Saturn, Uranus si Neptun. Ecuatia astrala se simplifica. Este de asteptat ca viata noastra sentimentala sa beneficieze de un aer proaspat, caracterizabil printr-un spirit de libertate in ceea ce priveste luarea deciziilor.

26 - 30 aprilie: conjunctie Soare - Mercur, cuadratura Soare - Marte, trigon Soare - Pluton, cuadratura Mercur - Marte, opozitie Saturn - Uranus
Soarele intra in cuadratura cu Marte ceea ce, in viata de zi cu zi, se poate manifesta ca o dispersare a fortelor noastre. Este posibil sa simtim ca nu avem spor in activitatile pe care le desfasuram si astfel sa devenim irascibili. Este posibil sa ne ocupam de prea multe activitati in acelasi timp, aceasta cuadratura determinandu-ne sa reducem sfera acestora si sa ne concentram pe acelea care sunt cu adevarat importante.

In momentele in care Soarele si Marte alcatuiesc un aspect disonant, latura egoista a oamenilor tinde sa iasa in evidenta. Pot aparea tendinte agresive, care insa pot fi canalizate oricand prin sport sau plimbari in aer liber.

Soarele intra in conjunctie cu Mercur, insa din cauza mersului retrograd al acestei planete, este posibil ca acest aspect sa aiba o importanta secundara. Totusi, vom putea observa o usoara fortificare a structurii noastre intelectuale. Energiile celor doua astre vor tinde sa contribuie la reliefarea mai precisa a gandurilor noastre si la imbunatatirea comunicarii. Centrul de greutate al vietii cotidiene se va muta probabil usor spre planul intelectual. Ne vom ocupa mai mult de elaborarea planurilor noastre legate de viitor, in special in ceea ce priveste inaintarea noastra in planul material si financiar.


                                                                       multumesc prof Firicel Ciarnau




.