De la Sex Shop la Epoca de Piatra

 




                                      

Va invit sa descoperiti istoria sexualitatii umane ... Mergand inapoi, am descoperit o multime de tehnici pe care stramosii nostri le stiau... de mult.


Anul 1998
Vibratorul "iepure"
Vibrator Rabbit e prezent pe HBOin "Sex and the City ®", drept prietenul cel mai bun al lui Charlotte. Dupa episodul difuzat, cererea pentru aceasta jucarie crescut foarte enorm.

Anul 1998
Alabama urmeaza statului Georgiei pentru a interzice jucariile de gen.  Legile sunt imediat anulate.

Anul 1978
Debutul a camerei Video. Uitati de Polaroids, cu o camera video, oricine putea produce filme in intimitatea propriei case.

Anul 1970
   Debutul patului cu apa. Inventatorul, Charles P., l-a proiectat pentru confort in somn, dar paturile cu apa au devenit extrem de populare in jocurile erotice. Hugh Hefner instalat unul in dormitorul sau din Playboy Mansion. Multe hoteluri le-au introdus apartamentele pentru luna de miere.

Anul 1965
Re-aparitia vibratorului.

Anul 1953
Revista Playboy
Cu toate ca a fost atacat ca indecent, imaginile timpurii erau ectrem de naive. Aceasta revista a deschis calea pentru tot ceea ce puteti vedea astazi.


Anul 1952

Medicii au declarat ca isteria nu este cu adevarat o indispozitie. Avand in vedere ca vibratorul nu a mai folosit ca dispozitiv medical, a trebuit sa fie recunoscut pentru scopul sau real.


Anul 1948
Aparat de fotografiat Polaroid
Aparatul foto Polaroid Land a aparut, astfel au aparut si amatorii erotismului. Astfel oricine si-a permis sa devina fotograf erotic.

Anul 1930
Latexul a fost inventat
Mai moale, mai maleabil si apoi vulcanizat, latexul a revolutionat contraceptivele. Astfel s-au putut produce prezervative si diafragme asa cum le stim azi. De asemenea, a condus la dezvoltarea unor jucarii sexuale din latex.


Anul 1930
Vibratoarele dispar din reclame si din reviste si cataloage. Dupa ce au vizionat mai multe filme deocheata femei care o utilizeaza vibratoare pentru auto-stimulare sexuala, a devenit imposibil pentru producatori sa-si vanda produse ca aparate pentru masaj.


Anul 1928

Vibratoarele apar mai proeminent in filmele pentru adulti - nu ca "Masagere", ci ca adjuvanti masturbare. Un film, Delight Widow, foloseste noul dispozitiv ca "vedeta"

Anul 1927
KY Jelly
Introducerea lubrifiantului KY Jelly. Initial comercializate pentru medicii pentru a imbunatati confortul in timpul examenelor pelviene, KY a devenit lubrifiant sexual in 1980. De atunci, multi alti lubrifianti au fost introdusi.

Anul 1925
Aparitia Striptease-ului. Dansatoare dadeau incet jos hainele - cam la fel ca astazi, numai ca pentru bunicii nostrii.

Anul 1921
Prima reclama la vibratoare - cadouri. Publicat intr-un numar al revistei Heart, ea a indemnat barbatii sa cumpere Vibratoare pentru sotiile lor sub forma de cadouri de Craciun pentru a le mentine "tineri si protejate de isterie".

Anii 1900- 1920
Asa cum energia electrica a devenit disponibile pe scara larga in SUA, vibratoarele cu priza au fost printre primele electocasnice. Comercializate pentru femei pentru sanatate si relaxare, Vibratore a umplut paginile revistelor promitand, "toate placerea tineretului ... va vibra odata cu tine". Aceste reclame au fost publicate in reviste de mare tiraj, precum Needlecraft si Home Woman's Companion, si chiar si vandute in Sears Roebuck.

Anul 1899

Aparitia unei reclame in America prima pentru un vibrator pentru acasa electric, rezonant, in revista McClure's - ca un remediu pentru durerile de cap, riduri, si "nevralgii" sau "isterii".

Anul 1890
Filmul
Aproape imediat dupa ce primele filme au aparut, mii de realizatori au inceput sa produca filme erotice, dintre care unele in care femeile joaca cu vibratoare si dildouri.

Anul 1882
Vibratorul electromecanic. Precursor al vibratoarelor de astazi, aceste vibratoare au fost mai mici si mai putin complexe decat cele cu abur. Ele au fost proiectate de catre medicul britanic Joseph Mortimer Granville. Aceasta recomanda alte accesorii similare cu cele din truse vibrator de astazi, fapt care a permis medicului sa vindece isteria in mare parte.

Anul 1869
Vibratoare cu abur!
Dezvoltat de catre un medic american, George Taylor a fost un aparat de mare, greoi, putin bizar. Taylor l-a recomandat pentru tratamentul unei boli cunoscute la momentul ca "isteria de sex feminin." Isterie, de la grec pentru "suferinta uter," implica anxietate, iritabilitate, fantezii sexuale, "greutate pelvina" si exces de lubrifiere vaginala - cu alte cuvinte, excitatia. Cu toate acestea, intrucat aceasta se intampla in epoca victoriana, femeile nu erau considerate ca avand apetit sexual. Prin urmare, dorint a fost considerata o boala. Medicii din aceasta epoca tratau prin masaj chestiunea pana cand au experimentat paciente avand salvari dramatice prin" paroxism "(orgasm). Din pacate, isterie a fost o conditie recurenta si repetarea tratamentului a fost de multe ori necesara. Aparatul cu abur trebuia sa reduca oboseala medicului...

Anul 1844
Cauciucul
Vulcanizarea cauciucului, care l-a facut mai puternica si mai elastic. Acest lucru va duce mai tarziu la inventarea prezervative de cauciuc, dildourilor si vibratoarelor.

Anul 1791

   Publicarea cartii "Justine" de Marchizul de Sade, de la care termenul de "sadism" este derivat. Scrierile sale controversate a ajutat la popularizarea noii tehnici precum si la popularizarea multor jucarii folosite cum ar fi de bicele de echitatie  etc. ( "Masochismul" vine de la Leopold von Sacher-Masoch, care a scris un roman despre chestiune.)

Anul 1750

  Bordelurile europene au inceput sa se specializeze in flagelare si alte "pedeapse", executate de dominantoare.

Anul 1700
cada de baie
   Statiunile europene de sanatate au instalat sisteme cu jeturi de apa in bazinele de scaldat, asemanatoare cu jet-urile de astazi folosite in cada fierbinte. Desi nu sunt in mod special dezvoltate pentru masaj genitale feminine, e un inceput promitator.

Anul 1600
Inelul de fildes
   Inventia a inelului stimulator clitoridian. Barbatii aplicau inele de fildes peste erectiile lor de a ajuta la mentinerea lor. Inele au fost bogat sculptate, de obicei, reprezentand dragoni. In timp, limbile dragoni sculptate  s-au extins pentru a forma o bucata, care ar atinge clitorisul femeii si pentru a spori placerea.

Anul 1400
dildo-ul din lemn
   In Italia Renasterii, "olisbo" grecesc a devenit "dildo", in fine, de la "dilatare" in latina, pentru a deschide larg, sau poate de la diletto italian, pentru a incanta. Dildourile renasterii italiene au fost realizate din lemn sau din piele si lubrifiate cu ulei de masline pentru utilizare confortabila.

Anul 1200
Up All Night
   Inventia  unui fel de inel de penis. Primele au fost facute in China, din pleoape de capra, cu gene intacte! Pleoapelor flexibile au fost legate in jurul penisului, iar genele s-au intarit - toate pentru a spori placerea amorului.

Anul 655
Oglinda
   Introducere de oglinzilor ca accesorii sexuale. Doamna Wu Chao, sotia imparatului chinez Tai Tsung, a ordonat foi de sticla ce reflectau sa fie aranjate in jurul patului lor. Atunci cand maestrii feng shui au insistat asupra faptului ca oglinzile sunt un semn rau, imparatul a ordonat sa fie eliminate. Cand Wu Chao a preluat controlul asupra tronului dupa moartea lui Tai Tsung, ea a reinstalat oglinzile.

Anul 500
Ben Wa Bile
Bile Ben Wa
   Inventia lui Ben Wa. Initial acestea au fost o minge unica folosit pentru a spori placerea barbatilor in timpul actului sexual. In cele din urma au fost asociate si folosite de femei pentru a mari puterea de muschi lor etaj pelvin, la fel ca exercitiile Kegel de astazi.

Anul 300
Kama Sutra
   Apar prima data prelungitoarele pentru penis, acum binecunoscute. Aceste dispozitive cilindrice, care a facut erectiile sa arate mai impunatoare, au fost mentionate pentru prima data in sexul clasic indian, manualul Kama Sutra, care a sugerat fabricarea lor din lemn, piele, corn de bivol, cupru, argint, fildes sau aur. Nu e rau...

350 inaintea erei noastre
Ulei de masline
   Prima mentiune de ulei de masline ca un accesoriu sexual. Initial a fost folosit pentru contraceptie, dar cuplurile s-au folosit uleiuri vegetale ca lubrifianti de atunci.

 500 inaintea erei noastre
Orgiile grecesti
Olisbos este noua inventie, o versiune timpurie a unui dildo, in portul grec din Milet. Comerciantii vindeau aceste Olisbos din jurul Mediteranei pentru femeile singure. Cu atatea razboaie erau chiar necesare.

2500 inaintea erei noastre

Arta egipteana descrie dansatoarele aproape goale, ele transportau o sculptura a unui penis urias, pentru a onora imaginea lui Osiriszeul. Evenimente agricole, da, un ritual de fertilitate, si totusi...

25.000 inaintea erei noastre
Venus din Willendorf
In mod clar una dintre cele mai erotice sculpturi preistorice din piatra. Aceste fara chip, nud laudat foarte mult cu sanii supradimensionati, cu solduri, fese si buzele vaginale. Cei mai multi experti le considera zeite ale fertilitatii, insa la vremea lor au servit, de asemenea, si pentru a instiga imaginatia...

                                                   

                                                                          

 

                                                                                                     foto Narcis Virgiliu



.