Fat Frumos its' Real ?




Dupa cum se stie, povestile cu Fat Frumos si Ileana Cosanzeana sunt in memoria colectiva a tuturor ... de orice varsta. Fie ca esti copil, sau adult, mitul lui Fat Frumos si Ileana Cosanzeana  este prezent mereu in gandurile noastre.

Oare de ce se intampla acest lucru? Care este motivul pentru care, pana si femeia moderna din ziua de azi viseaza uneori la scenarii de vis? Explicatia se gaseste adanc in subconstientul nostru, alimentat de o mentalitate pur traditionalista,venit de la factorul educational ...

Cine nu-si aduce aminte de noptile din copilarie, pline de balauri invinsi de la prima infruntare cu viteazul Fat Frumos? Dar de rolul femeii in aceasta poveste va mai amintiti? Ea este domnita neajutorata care sta si asteapta sa fie salvata de gentlemanul suprem, cu forte supraomenesti. In concluzie, ei i se atribuie un rol pasiv, mereu in expectativa, mereu dependenta de barbatul din viata ei.

Psihologia moderna ar afirma in mod sigur ca acesta nu este un model sanatos de gandire, deoarece promoveaza in mod evident un sistem aproape misogin, in care femeia este desconsiderata si pusa pe o treapta inferioara. Dar oare in prezent, mai poate fi considerat sexul frumos drept sex slab? Ori s-a mai egalizat raportul masculin-feminin, acum ca femeia pune din ce in ce mai mult cariera pe primul plan? Este o chestiune discutabila, iar raspunsul la intrebarea aceasta este cu atat mai greu de aflat, deoarece vor exista mereu puncte de vedere diferite si tabere adverse.

Problema este ca mitul lui Fat Frumos, care vine calare pe calul alb, este creat din dorinta de a exista fireste Ileana Cosanzeana ! Fara eroi nu ar mai exista nici printese si acum sincer ... ce viata am mai trai fara de vise !

Un sfat practic pentru toate femeile care prefera sa viseze, in loc sa indrazneasca si sa faca primul pas cand isi doresc ceva, ar fi pur si simplu: Don’t do it anymore! E timpul sa faci ceva pentru tine, sa nu te temi si sa nu pleci ochii.

Fat Frumos e invechit, nu e cool si nu respecta nici-un trend actual ! Uitati de povesti si traiti cu picioarele pe pamant, intr-o lume poate nu atat de frumoasa dar cat se poate de reala! Pana la urma chiar daca “traim intr-o lume urata, urata de tot” e singura pe care o avem si depinde numai de noi sa ne-o facem mai frumoasa, nu-i asa ?