Terapia prin Cristale




Ne intoarcem in timp, poate cu 10.000 de ani si ne aducem aminte de o civilizatie parca construita din reflexiile cristalelor maestru ...

Mult timp au fost pastrate secrete, multe informatii destinate numai anumitor oameni pregatiti si instruiti in acest sens.Civilizatia Atlanta putem spune ca reprezenta "acei oameni" initiati dar cu liber arbitru. Ceea ce ne confirma inca o data ca spiritul cat si evolutia sa nu sunt o constanta, o cale pe care ai atins-o in care esti desavarsit sau un drum pe care l-ai facut si la capatul caruia ai ajuns.Un proverb chinezesc destul de cunoscut spune: " Nu numai destinatia e importanta ci si drumul pana la ea".

Si iata ca drumul pe care il parcurgem in viata este presarat cu fel si fel de experiente din care acumulam energii uriase pentru a ne "coace" spiritual. De multe ori ni se intampla sa bagam degetul in aluat tocmai atunci cand el a dospit si e gata de copt.Si pentru ca Doamne Doamne cunoaste acesta slabiciune a omului, a presarat in jurul nostru alei ajutatoare pe care noi sa le descoperim.

Una dintre aceste alei minunate, fermecatoare si luminoase este stiinta initiatica a cristalelor. Ele ne ajuta sa ne racordam la diferite energii si stari de vibratie care ne pot modifica perturbarile aurice si ale campurilor energetice.Ganditi-va numai cata puritate, energie si istorie acumuleaza un cristal pe parcursul cresterii sale. De multe ori uitam ca purtam pe noi un simbol al adancurilor pamantului,o mostra valoroasa a energiilor pure si divine care au hranit din adancuri cristalele.

In bezna si adanc, cristalul capata culoare, lumina si putere tocmai pentru a ajuta omul in evolutia sa.In cazul formarii structurilor cristaline ( cuartul transparent) atomii se aranjeaza intr-o perfecta armonie si unitate de parca si-ar fi dat mana si s-ar fi aranjat de la sine ca intr-un puzzle.Aceasta integritate se manifesta si la nivel molecular in masura in care toate moleculele vibreaza pe aceeasi frecventa.Aceasta microstructura sau retea determina proprietatile fizice ale cristalului: foma exterioara , duritatea, dispunerea planurilor tipul de fracturare, greuatea specifica si proprietatile sale optice.Prin intermediul portiunii de la varf , crstalul pune in legatura si racordeaza fiecare molecula, atom, proton, neutron si electron la sursa universala de energie infinita .

De aici si puterea magica a baghetelor de cristal.Cristalele au capacitatea de a primi, contine, proiecta, emana, reflecta si refracta lumina, cea mai inalta forma de energie cunoscuta in universul fizic.Cand mintea umana isi largeste orizontul , ingloband astfel realitatea, limitarile mintii sunt depasite si portile in spatele carora se ascund dimensiunile superioare ale existentei se deschid larg.Cristalele ne pot ajuta in acest proces de "trezire" , aratandu-ne si invatandu-ne cum sa ne racordam la aceasta esenta care creeaza si contine Universul ca intreg.


Proprietati fizice

O lamela de cuart dintr-un microcircuit amplifica semnalul electric - datorita acestei proprietati s-au nascut microfonul, difuzorul si toate formele de echipment audio vizual.Cuartul transforma energia, daca este comprimat genereaza electricitate.Cand se transmite curent electric prin cristal, acesta se mareste.Cand este taiat in forme precise acesta vibraza in ritmuri exacte si transforma electricitatea in unde care pot fi emise ca in semnalele radio si tv.



Proprietati metafizice

Amplificarea. Cristalele amplifica atat enegia corpului cat si gandurile.Ele confera gandurilor forta si claritate.Ele permit sau mai degraba ajuta gandurile sa influenteze materia intr-un mod mai eficient.Amplifica simturile , intareste memoria si clarifica vazul.

Transformarea.Daca veti pune un cristal langa sau intr-un pahar cu apa timp de 24 de ore veti observa ca s-a schimbat calitatea apei, de altfel s-a si demonstrat stiintific influenta cristalului asupra sructurii moleculare a apei.Energia cristalului transforma structura moleculara a apei.

Inmagazinarea.Putem incarca un cristal cu energie, iar el o va stoca pentru uz ulterior.Putem introduce forme gand in interiorul unui cristal pentru anumite scopuri.Celebrele cranii de cristal descoperite, se spune despre ele ca sunt ca niste computere uriase de stocare a informatiei.Se spune ca cei care au lucrat cu aceste cranii misterioase de cristal au constientizat o noua cunoastere in urma experientei.

Focalizarea.Cu gandurile noastre putem focaliza energia exact acolo unde dorim.Putem folosi aceasta capacitate pentru vindecarea cu cristale.In chirurgia energetica se folosesc baghete de cristal care focalizeaza energia intr-un singur punct, bagheta devenind astfel un laser energetic.Dar despre asta vom vorbi mai tarziu.

Transferarea. Cristalul ne permite nu numai sa transferam direct energie la cineva din apropiere , ci sa o si proiectam la distante de mii de kilometrii.Cristalul este un ajutor excelent pentru telepatie, trimiterea si receptarea gandurilorCristalul poate determina alterarea starii de constienta.El poate servi drept vehicul pentru a ajunge la talentele si capacitatile mentale, pentru a le folosi.Cristalul ajuta mentalul metafizic sa dirijeze corpul fizic spre refacere si echilibrare.Astfel cristalul , poate fi vehiculul de unire a fizicului si metafizicului.


Practici in diferite colturi ale lumii

In practica medicala a multor culturi stravechi se regaseste portul amuletelor si talismanelor in jurul gatului.Se foloseau diferite pietre - in functi de boala - pentru a obtine efectul tamaduitor dorit.In Roma antia se credea ca obiectele externe (de exemplu pietrele) influentau direct corpul fizic.Relatari cuprinse in scrieri romane si grecesti timpurii indica faptul ca pietrle pretioase erau folosite ca talismane pentru sanatate, pentru aparare si pentru dobandirea unor virtuti.Indienii americani si mayasii foloseau si ei cristale pentru diagnosticarea si tratamentul diferitor boli.Cristalele mari de cuart erau folosite in ceremonii speciale de catre stramosii amer-inienilor in calitate de cristale "clarvazatoare" in care puteau fi observate evenimente trecute sau viitoare.Anumite triburi de indieni mexicani credeau ca daca in timpul vietiiomul savarseste doar fapte bune, sufletul sau va intra dupa moarte intr-un cristal ; daca cineva ar fi avut norocul sa gaseasca cristalul, acesta i-ar fi vorbit direct inimii, l-ar fi tamaduit si i-ar fi indeplinit chiar si visele.

La nivel ezoteric pietrele si cristalele pot fi folosite in meditatie pentru a dezvolta intuitia si pentru a facilita intelegerea cunostintelor dobandite.In timpul somnului cristalele pot fi puse sub perna pentru a inspira vise placute si profetice.Ele pot fi utilizate in medicina pentru a calma emotiile foarte puternice, pentru a rezolva probleme mentale si pentru a remedia diversele dezechilbre ale corpului.Ele mai pot fi tinute in timpul nasterii pentru a da putere femeii ce urmeaza sa nasca, pot fi folosite in ritualuri si ceremonii sau pot fi pastrate in preajma plantelor, animalelor sau a copiilor care au nevoie de echilibru si sanatate.

Cristalele sunt prezente pentru oricine s hotaraste sa lucreze cu ele.Ele pot deveni usor invatatori si prieteni , pentru ca ele ne reveleaza cunoasterea si secretele lor ne trimit lumina si stralucirea vindecandu-ne.Toate acestea se obtin ascultand vocea tacuta ce se adreseaza direct cunoasterii noastre.Cristalele reprezinta lumina si daca armonizarea noastra cu ele este corecta, ele ne pot invata cum sa avem acces la propi noastra lumina si cum s-o olosim in mod benefic.

Incercati sa cunoasteti fieare cristal, fiecare piatra tamaduitoare si sa invatati secretele lor unice.Ele pot fi diferite pentru dumneavoastra in comparatie cu alte persoane, intrucat cristalele se armonizeaza cu fiecare si ii servesc in moduri diferite.

Ne aflam aici pentru a ne ajuta unii pe altii, pentru ca astfel fiecare sa poata evolua si lucra intr-o perfecta armonie pentru a crea o lume mai buna.

Vom merge mai departe in articolele viitoare catre alegerea unui cristal , metode de purificare, incarcare si proprietatile fiecarui cristal in parte.

                                         
                                                     multumesc Cristal Bed