Zodiile in Relatia de Cuplu


.


Berbec

Plin de initiativa, energic, necomplicat, spontan… o multime de calitati. Dar ce te faci cand tranteste si buseste, in loc sa poarte un dialog civilizat? Judeca pripit, te ia peste picior, se inroseste si degeaba spui tu „calmeaza-te, dragul meu!” ca deja Berbecul a „inteles” tot si a stampilat situatia. Ah, nu vrei sa mergi unde are el chef? Nu poti sa mergi la munte, chiar daca te-a anuntat cu cateva ore inainte? Nu ai spontaneitate si il plictisesti. Ai grija cum ii vorbesti! Nu-l lua de sus, ca este tare mandru de propria persoana si asteapta laude, nu critici.

Nu fi nici papa-lapte, ca are instinct sadic, el/ea va fi pisica si tu soricelul. Este un animal cu o sexualitate debordanta, asa ca daca nu se simte satisfacut in plan erotic, nu prea mai are rabdare sa te cunoasca, te admira, daca e cazul, de la distanta. Nu ii face tu orarul, ca te spanzura de gat cu propriile tale lanturi. Este prea independent. Romantismul il atrage, il simte si il traieste, dar nu are suficienta rabdare sau capacitate de empatie pentru a intelege caderile emotionale, lacrimile, situatiile patetice. Iti intinde mana si iti da un sfat, dar mai degraba seamana a ghiont decat a mangaiere. Asa ca nu cauta la Berbec instinct matern sau sensibilitate, s-ar putea sa dai de o persoana destul de rece. Probleme cu inteligenta emotionala.


Taur

Ce calm este! Da, este, pana cand iti dai seama ca aduna si aduna frustrari, revarsandu-le cand nu te astepti. Si sa te tii atunci in fata taurului Ferdinand care parea ca miroase linistit flori. Furia lui nu este scurta si intensa ca la Berbec, ci de durata, fiindca are o excelenta memorie afectiva. Vrei sa schimbi ceva la el/ea? Spune-i, o sa te asculte, o sa dea din cap, eventual o sa-ti spuna ca ai dreptate, dar face tot cum stie el/ea, fiindca este o creatura o obisnuintelor. Prea putin flexibil, devine greu de suportat intr-o relatie in care trebuie facute compromisuri. Te deranjeaza papucii lasati la intrare? Doua zile o sa-si aminteasca de rugamintea ta de a-i lua de acolo, dar a treia zi ii vei vedea aliniati frumos tot la intrare.

Poate sa fie destul de vehement in polemici si nu prea iti intelege gusturile si optiunile diferite de ale lui, pentru Taur o persoana buna si compatibila este cea care ii seamana. Daca relatia este mai veche, mai renunta la visuri, Taurul se instaleaza confortabil in casa si in inima ta si uita ca mai trebuie sa faca surprize, sa schimbe pozitiile in pat si doar zambeste ingaduitor cand ii spui ca te plictisesti. Daca e genul traditionalist, ai incurcat-o, are chef sa-ti insire arborele genealogic intr-o seara cand tu vrei sa te uiti la televizor. Volens, nolens, trebuie sa ai rabdare, altfel te acuza de indiferenta fata de viata si neamurile lui/ei. Daca apuca sa isi faca o parere despre tine, mai greu sa i-o schimbi. Nu are suficienta subtilitate pentru a intelege si nuantele unei atitudini, decat daca este un Taur mai evoluat.


Gemeni

E fermecator, intr-adevar, dar domnul/doamna Stie-Tot poate deveni obositor in incercarea de a face parada propriilor cunostinte. Daca nu se da mare cu ce cunoaste pe lumea asta, te epuizeaza cu povestile vietii lui sau ale altora. Uneori, nu are masura si nici discretie. Intr-o relatie aflata la inceput, recita versuri, canta, te ameteste, dar vorbeste-i o perioada despre planurile tale, despre boala pisicii, despre criza ta de indentitate si vei vedea cum din iubit/a devine mentor si te suna din ce in ce mai rar. La el/ea totul trebuie luat usor si cu umor, nu il/o pune sa plonjeze in apele tulburate ale fiintei tale, ca nu isi va baga decat piciorul, pentru a compune eventual o poezie pe seama sufletului tau ca obiect de studiu.

Se indragosteste usor, asa ca azi e la tine, maine la altcineva, in cazul in care nu esti suficient de interesanta ca persoana. Nu se pricepe sa citeasca prea bine dincolo de aparente, asa ca mai bine zambeste-i si povesteste-i ultima carte citita, ca din tacerea sau din privirea ta nu intelege mare lucru. Daca esti genul care sta inchis in casa si nu are retea de prieteni, Geamanul te va trece la cazuri patologice. Poate fi superficial, laudaros si lipsit de forta necesara pentru a construi o relatie solida.


Rac

Cate stari complicate! Daca nu ai empatie si sensibilitate, Racul va fi un partener istovitor si ciudat. Pe el/ea trebuie sa il simti, fiindca nu explica prea multe si, oricum, nu o face prea coerent. Se asteapta sa vezi dincolo de masca si daca este suparat/a sau plange( chiar si in interiorul lui) trebuie neaparat sa il/o mangai, sa fii bland, altfel se infurie sau se inchide in carapace ermetic. Nu prea se pricepe sa fie detasat de problema sau sa o abordeze logic, reactioneaza emotional. Are o memorie excelenta si nu-ti convine sa iti aminteasca toate ranile si cicatricile pe care le depoziteaza in barlogul lui emotional si pe care le foloseste drept iepurasul din palarie cand ceva nu ii convine.

Nu esti in stare sa il/o tii in brate duminica intr-o atmosfera domestica si calda? Preferi sa pleci la o bere sau la o cofetarie? Posesivitatea Racului nu este o inventie, ci un adevar, se intrece cu Taurul in a detine bunuri si oameni si, daca se poate, in a-i pastra toata viata. Cand vrei sa uiti de toate si sa razi, s-ar putea ca Racul sa vina, pesimist si posomarat, sa iti vorbeasca despre necazurile lui/ei si ale tale. Daca vrei sa te retragi in camera ta, Racul vine din zece in zece minute sa te controleze, sa te intrebe de sanatate si se simte jignit daca nu impartasesti starile tale de spirit. Uneori devine sufocant, capricios si labil emotional.


Leu

Da, aparent calm, puternic si dintr-o bucata. Uneori ai senzatia ca vorbesti cu un tata, alteori cu un ghid spiritual perfect echilibrat. Dar contrazice-l vehement, critica-i gusturile si vei vedea ca Leul nu prea mai are simtul umorului. Reactioneaza fie cinic, fie maraind cu laba imensa asezata pe capul tau plin cu prostii. Este un animal cu pretentii, deci aparentele conteaza. Si nu iti place cand te trezesti fie in ipostaza de femeie anexa care ii pune in valoare stralucirea, fie in aceea de barbat alaturi de care ea devine vedeta de la Hollyood. Deci revizuieste-ti contul, freza si alte cele.

Nu prea intelege ideea de „gradina secreta”, el/ea trebuie sa stie tot, este sub demnitatea lui/ei sa ascunzi ceva, chiar daca nu il/o priveste. In dispute, are tendinta de a se impune asemenea Berbecului. Semne de foc, nu e de mirare ca vor sa aiba ultimul cuvant. Poate fi mai putin impulsiv decat Berbecul, dar loveste mai dur, asa ca nu am rezolvat mare lucru. Si tine-te bine atunci, fiindca Leul poate fi extrem de rece si de intransigent in conflicte, mai ales daca dai impresia ca parerea lui nu conteaza prea mult.
Nu se retrage ca Racul, nu devine patetic ca Pestele si nici nu intra in crize de mutenie precum Capricornul. El urla si se aude pana la ultimul etaj al blocului in care stati. Si nu se opreste pana nu isi incheie magistral pledoaria pe care trebuie sa o asculti stand in picioare. Are principii solide despre viata si poate deveni critic/a sau absolutist/a. In fine, descurcati-va cu egocentrismul si cu aparenta lui de om stapan pe sine.


Fecioara

Ai vrea sa fie mai fantezist/a, mai putin rigid si sa te lase in pace cu sfaturile, criticile si formele de evolutie personala pe care ti le indica. Uneori este serios/oasa atunci cand e cazul sa rada si rade cand e cazul sa vorbiti serios. Sensibilitatea este de multe ori cenzurata, iar senzatiile tari il/o atrag si il/o inspaimanta in acelasi timp. Scamele de pe covor, farfuriile nespalate, vizitele deja stabilite si neaparat onorate, intai datoria si apoi placerea, s-ar putea sa te trezesti ca te intrebi daca tu esti suficient de matur/a sau el/ea este prea riguros/oasa. Isi face griji pentru orice si in loc sa te bucuri de momentele frumoase, te impiedici alaturi de el/ea de detalii nesemnificative.

In viata intima are rabdare si senzualitate, dar parca urmeaza un manual cu instructiuni precise. Daca vrei sa destinzi atmosfera, o va tensiona printr-o intrebare despre igiena personala, tehnici si complexe ciudate. La inceputul relatiei, ai senzatia ca raspunzi la chestionare si ca esti evaluat/a la tot pasul. Daca vrei seriozitate si disciplina, ia-l/o, daca ai probleme cu sistemul nervos, mai gandeste-te!


Balanta

Vai, este atent/a, sensibil/a si, mai ales, dispus/a la compromisuri. Nu te bruscheaza ca Berbecul, nu urla ca Leul si nu este incrancenat/a precum Capricornul. Dar manierele elegante sunt uneori atat de elegante, incat iti vine sa il/o zgaltai ca sa devina mai direct/a si mai combativ/a. Spune „da” cu zambetul pe buze, dar incapatanarea Balantei nu este ostentativa, ci subtila. In esenta, face tot cum stie el/ea. Te trezesti ca te-a manipulat atat de frumos, incat nu mai stii daca sa redeschizi discutia sau sa te opresti definitiv. Este nehotarat/a de multe ori, analizeaza o situatie din toate punctele de vedere, asa ca nu te mira daca Balanta isi schimba opiniile, gusturile de pe o zi pe alta.

Pare modest/a, dar este narcisist/a, pare echilibrat/a, dar are stari negre provocate si de nimicuri ca la Fecioara. In viata intima cica ar fi amant/a ideal/a, uneori insa ai vrea mai multa pasiune, asa cum ai simtit-o tu la un/o anume Scorpion. Ai vrea sa fie mai dezlantuit/a, mai macho sau, ma rog, mai salbatic/a. Balanta are un mod aparte de a se impune, iti aduce flori si apoi iti dicteaza programul pentru a doua zi. Cum sa faci fata unui moment delicat si enervant in acelasi timp? In dispute, te ia cu „draga/ul meu”, dar ti le insira pe toate fara mila. Nu ridica tonul, dar nici nu este nevoie, coerenta argumentatiei taie ca un cutit.


Scorpion

Ai nimerit prost daca esti in cautarea lucrurilor simple, fara batai de cap si a unei relatii fara crize interioare. Du-te spre Gemeni sau spre Sagetator, de exemplu. El/ea vrea totul si absoarbe ca un burete gandurile tale, ideile, emotiile, etc. Daca nu ii spui ce ascunzi in lumea ta, scormoneste el/ea ca un detectiv. Iti simte starile, asa ca te intreaba inviariabil „ ce ai?”, chiar si atunci cand nu ai chef sa vorbesti. Poate fi distant/a, rece, cand, de fapt, in interiorul lui/ei fierbe si in general se exteriorizeaza rar.

Se indragosteste greu, capata incredere greu… numai simplu nu este cu cineva atat de complex. Daca il/o buseste pasiunea, se cufunda in extaz si agonie, iar daca nu ii raspunzi, devine cinic/a, furtunos/oasa. Poate fi capabil/a de sacrificii majore intr-o relatie, insa ai senzatia ca trebuie mereu sa depasesti obstacole, limite, interdictii fiindca Scorpionul nu are simturile excitate cand relatia este lina si echilibrata. Daca cedezi prea mult, te va inghiti de viu/e, daca esti prea independent/a, va strange latul in jurul tau din ce in ce mai mult.


Sagetator

Ia-o mai usor, nu fi dramatic/a, nu iti revarsa nemultumirile si, pentru Dumnezeu, nu sta ca o mumie in pat cand in oras este concert, foc de artificii sau meci mare pe stadion.
Este vesel/a si are simtul umorului, dar schimba canalul cand este emisiunea lui/ei preferata, refuza-i invitatia de a iesi la o bere cu amicii, spune-i sa faca aia si aia fiindca trebuie sa isi asume responsabilitati si vei vedea cum usor-usor, Sagetatorul da buzna pe usa in cautarea altor fericiri. Rivalizeaza cu Varsatorul la capitolul „sunt liber/a, de nimeni nu depind”. Are si el/ea crize interioare, caderi emotionale, insa prefera sa le combata facand sport, uitandu-se la comedii, asa ca daca ai tendinta de a fi pesimist/a, Sagetatorul nu iti va impartasi viziunea tragica asupra existentei.

Sagetatorul nu are delicatetea Balantei si nici caldura emotionala a Racului. El/ea spune direct ce nu-i convine si o face fie zambind, fie inrosindu-se de furie. Nu este in stare sa se opreasca la timp, nu are tact si sagetile lui verbale pot fi extrem de usturatoare. Se poate implica emotional brusc, dar se detaseaza la fel de repede, asemenea Berbecului. Prefera sa traiasca viata din plin, asa ca daca ai tendinte spre complicatii abracadabrante, obtii, cel mult, o discutie la cafea. Ce-i drept, ii place sa filozofeze.


Capricorn

Este dificil/a, are stari ciudate pe care trebuie sa le citesti, fiindca i se pare de la sine inteles sa nu explice prea multe. Suspiciunea este „mama” multor situatii penibile. I se pare ca ai un ton nu stiu de care, ca nu il/o bagi suficient in seama, ca nu il/ o sustii, etc. Trebuie incurajat/a in permanenta, fiindca, in pofida stapanirii de sine afisate, este nesigur/a.

Se implica greu intr-o relatie si parca ai dat de un profesor care iti preda tot ce nu stiai tu despre tine si despre viata. Te cam sperie incrancenarea lui/ei si ai vrea sa fie mai relaxat/a, sa lase totul sa curga. Tine la imaginea publica si te trezesti ca iti impune cu ce sa te imbraci, cum sa vorbesti la interviurile pentru job, cum sa servesti masa intr-un local select. Pentru el/ea nu este decat o forma de a te ajuta sa evoluezi, nu isi da seama ca te trateaza ca pe un copil fara educatie si nici ca iti jigneste gusturile sau alegerile.
Uneori este atat de didactic/a sau pretios/oasa, incat te trezesti ca stai pe ganduri inainte de a-i comunica ceva contrar principiilor personale. In viata intima, este pasional/a, dar trebuie sa vii tu cu idei, fiindca poate experimenta o singura pozitie pana la perfectiune.


Varsator

Te incanta. Deschis/a, liberal/a, cu fantezie. Dar poate turna apa rece peste nevoile tale, peste emotiile infiripate exact cand te astepti mai putin. Nu este un semn prea emotional, asa ca situatiile delicate prefera sa le rezolve logic si detasat. Tu apelezi la emotii, el/ea la argumente. Tu tipi, el/ea le maraie cinic printre dinti si nu clipeste cand incerci trucuri cu rememorarea trairilor intense. Iar cand izbucneste, poate fi un taifun, intrecand Berbecul sau Sagetatorul. Nu isi asuma responsabilitati prea usor, fiindca pentru el/ea, cotidianul este obositor, ideile primeaza.

Nu intelege ce sunt alea orare, mese la ore fixe, datorii, dar le poate rezolva, din fericire, prin trucuri si giumbuslucuri care te lasa cu gura cascata. In viata intima, iti da senzatia ca tu esti singurul/a care contezi, are imaginatie. Dar, in esenta, este idealist/a, preia replici din filme, scene tari si adora rolul de indragostit/a, nu de iubit/a stabil/a si cu acte in regula. Are obsesia lui „eu stiu mai bine”, asa ca te poti trezi la finalul unei discutii deschise si tolerante ca afirma urmatoarea concluzie:”ti-am inteles punctul de vedere, este interesant, dar, in definitiv, eu am dreptate.”


Pesti

Aluneca periodic spre crize emotionale. Atunci fie se retrage in turnul lui/ei de fildes, fie te bombardeaza cu cerinte de copil rasfatat. Este cameleonic/a in atitudine, cand arogant/a si belicos/oasa, cand timid/a si sensibil/a pana la lacrimi. Nu prea intelegi ce vrea, ce simte, fiindca nici el/ea nu stie prea bine, lipsindu-i capacitatea de a privi coerent in sine. Multi nativi/native dau impresia unui dezechilibru interior, fiindca au iesiri necontrolate. In esenta, isi conserva foarte bine energia si au o mare capacitate de regenerare si de revenire la starea de luciditate.

Fidelitatea nu este punctul lor forte, se indragostesc de multi/multe si unii practica yoga in loc sa faca dragoste. Te trezesti ca te declara marea iubire si a doua zi te indeamna sa dormiti in paturi separate pentru refacerea energiei universale din voi. Idealist/a ca un Varsator, dar mai putin incisiv/a.. Daca esti genul mai posesiv, Pestele se complace o perioada, fiindca agreeaza dependenta, insa, fiind instabil/a emotional, te va suna intr-o zi din muntii Himalaya unde va petrece o perioada de meditatie ascetica.


.

Happy Birthday !



Inimioare, fluturasi, zambete de ingerasi,
 trandafiri catifelatzi, bafta-n viatza, bucurii...

Numai asta-ti pot dori...
sa ai noroc si fericire,
 sa ai parte de iubire,
 sa faci tot ce iti doresti,
 sa iubesti si sa traiesti,
sa fii bucuroasa in viata
si sa ai zambete pe fata ...
 si in incheiere-ti spun:

 LA MULTI ANI !

 si un gand bun !!!


 
 
.                                                                                                            especially for my sister

Ingerii pot ucide ... Ingeri !




 

Intr-o zi un Inger a ucis alt Inger !  A infipt cuvinte ce dor, nestiind ca durerea poate ucide... A crezut ca se va elibera pe sine eliberand celalalt suflet de povara unei iubiri imposibile... Dar s-a condamnat in a-i privi agonia... Sufletul chircit de durere i-a intors in cuvinte durerea simtita... Nu intelegea lovitura si a vrut ca si celalalt suflet sa-i vada durerea, neintelegand cruzimea acestui sacrificiu inutil...

A infipt la randu-i cuvinte ce dor... A lasat durerea sa-l domine si cu un ultim tipat mut, intreband... ”DE CE ?” ... a incetat sa mai existe... O clipa... doua... trei... poate o vesnicie... poate mai putin de-o clipa... Apoi a renascut... Iubirea si-a strecurat tentaculele-i subtiri subtil prin fisurile durerii egoiste, prea oarba pentru a realiza tranformarea decat cand era prea tarziu... Iubirea s-a contopit cu durerea, devenind una... Dar insasi iubirea se transformase in contact cu durerea... devenise mai blanda, dar si mai puternica... Abia acum realizase ca adevaratul sacrificiu trebuie sa-l faca el... Si in timp ce lacrimile fierbinti ardeau sufletul, cu o tandrete sfasietoare i-a redat libertatea... Si a ramas doar o durere muta, avand alaturi iubirea... Lacrimile sarate au continuat sa curga lin, fara zgomot, transformand obrajii sufletului in rani... Dar...datorita egoismului acelui suflet, a fost eliberat de toate chingile pamantene...

S-a ridicat deasupra umanitatii privind cu durere si mila cum celalalt suflet s-a autocondamnat la pieire... Mai tarziu a realizat ca in acea zi au murit ambele suflete dar... numai unul a putut sa renasca... Fara vrere, a inceput sa-l dispretuiasca pe cel care in egoismu-i fara margini s-a dovedit atat de slab... Si dupa o ultima privire... si-a inceput calatoria spre adevarata lui casa... fericit poate pentru prima oara in scurta-i viata pamanteana...



.