Defectele si Calitatiile Planetelor


In astrologie s-a vorbit de multe ori de "planete benefice" (Venus, Jupiter), si "planete malefice" (Marte, Saturn). In realitate nu exista planete benefice si planete malefice, fiecare dintre planete avand expresii energetice pozitive, benefice si expresii energetice negative, malefice. Intelegand in mod corect acest aspect ne vom intelege mai bine propria harta natala si vom fi capabili sa abordam cu mai multa profunzime astrologia previzionala, fiind mult mai pregatiti sa folosim cu intelepciune tranzitele astrologice ca pe niste momente privilegiate de asimilare a anumitor lectii de viata, fara a le mai eticheta in mod superficial in "bune" sau "rele".

Fiecare principiu planetar se poate exprima pozitiv, creativ sau negativ, auto-destructiv. Adica, acordarea individului la fiecare dimensiune a experientei poate fi in armonie cu legile superioare sau intr-o stare de dizarmonie, de discordanta cu ele. Aceasta are ca rezultat utilizarea creativa sau gresita a diferitelor energii, forte si acordari.

Iata in continuare care sunt aspectele pozitive si cele negative ale fiecarei planete.


SOARELE

Expresia pozitiva: radiatia spiritului; revarsare creativa si iubitoare a sinelui.
Expresia negativa: mandrie; aroganta; dorinta excesiva de a fi special.


LUNA

Expresia pozitiva: sensibilitate, multumire interioara; curgere, simt adaptabil al eului.
Expresia negativa: hipersensibilitate; nesiguranta; simt al eului nesigur, inhibitor.


MERCUR

Expresia pozitiva: utilizarea creativa a deprinderilor si inteligentei; ratiune si putere de discernamant utilizata pentru a servi unor idealuri superioare; abilitatea de a cadea de acord prin intelegere obiectiva si exprimare verbala clara.
Expresia negativa: utilizarea gresita a deprinderilor si a inteligentei; amoralitate prin rationalizarea tuturor lucrurilor; comunicare partinitoare si intr-un singur sens.


VENUS

Expresia pozitiva: iubire; a darui si a primi de la ceilalti; impartasire; generozitatea spiritului.
Expresia negativa: auto-indulgenta; lacomie; cerinte emotionale; inhibarea afectelor.


MARTE

Expresia pozitiva: curaj; initiativa; puterea vointei directionata constient catre scopuri legitime.
Expresia negativa: nerabdare; impunere; violenta; utilizare inadecvata a fortei sau amenintari.


JUPITER

Expresia pozitiva: credinta; incredere intr-o putere superioara sau intr-un plan maret; deschidere fata de gratie; optimism; deschidere fata de nevoia eului de a se perfectiona.
Expresia negativa: incredere excesiva; lene; energie dispersata; lasarea muncii pe umerii celorlalti; iresponsabilitate; eul care se expansioneaza excesiv sau promite prea mult.

SATURN

Expresia pozitiva: efort disciplinat; acceptarea indatoririlor si responsabilitatilor; rabdare; organizare; demn de incredere.
Expresia negativa: auto-constrangere prin prea multa incredere in sine sau lipsa de credinta; rigiditate; raceala; atitudine defensiva; inhibitie paralizanta; teama si negativitate.


URANUS

Expresia pozitiva: acordarea la adevar; originalitate; inventivitate; experimentare directionata; respect pentru libertate.
Expresia negativa: impunere; nerabdare; neliniste; nevoie permanenta de excitare si schimbare fara un scop anume; revolta; extremism.NEPTUN

Expresia pozitiva: acordarea la intreg; realizarea dimensiunii spirituale a experientei; compasiune care imbratiseaza totul; trairea unui ideal.
Expresia negativa: evadare auto-distructiva; ocolirea responsabilitatilor si a nevoilor celor mai profunde ale eului; refuzul de a-si constientiza propriile motivatii si de a se mobiliza pentru orice.


PLUTO

Expresia pozitiva: acceptarea nevoii de a-si focaliza mintea si puterea vointei asupra propriei transformari; curajul de a-si infrunta cele mai profunde dorinte si compulsiuni si de a le transmuta prin efort si intensitate a experientei.
Expresia negativa: exprimare compulsiva a poftelor subconstiente; manipulare prin a impune celorlalti sa serveasca scopurilor proprii; utilizarea nemiloasa a oricaror mijloace pentru a evita durerea de a-si infrunta eul; infatuarea puterii.Analizarea aspectelor fiecarei planete din cadrul unei harti natale ne va ajuta sa descoperim gradul de armonie pe care un individ il prezinta si sa elaboram anumite modalitati de corectare a discordantelor care eventual exista. Vom intelege de asemenea cu anticipatie ce aspecte benefice se vor amplifica in mod natural in cazul anumitor tranzite, precum si ce elemente perturbatoare specifice planetei tranzitate vor iesi la suprafata pentru a fi constientizate si depasite in cadrul altor tranzite. Tocmai de aceea cunoasterea profunda a principiilor planetare, atat in aspectele lor pozitive cat si in cele negative, este de un real folos deoarece intelegerea este extrem de importanta in orice proces de transformare benefica pe care il urmarim in fiinta si in viata noastra.

Scuze Publice
Atunci cand vezi un paianjen te gandesti cu teama ca vei pati cu siguranta ceva rau, daca il vei lasa sa se plimbe pe corp ... In realitate, el este inofensiv atata timp cat stai linistit si nu il bruschezi prin gesturi ce il pot speria.

Ieri m-am speriat si mi-am intepat (verbal) prietena, folosind un limbaj neadecvat  ... Uneori dau dovada de o fire  intempestiva, bataioasa ... care se arunca in lupta pentru motive mai mult sau mai putin evidente, mai mult sau mai putin credibile, mai mult sau mai putin importante. Am convingeri ferme, pareri puternice, credinte stabilite. Si mi le sustin uneori sarind calul.

Vreau sa imi cer scuze pentru ca am exagerat . Si imi asum greseala. Da, imi cer apasat, temeinic si riguros scuze.


ps. Vreau sa multumesc celor care m-au tras de maneca si mi-au spus, unii mai dur, altii mai pe ocolite, “prietene, esti dobitoc la fazele astea”. Pentru ca, la nivel de principiu, aveau perfecta dreptate. Dar mi-am dat seama cat de bine este sa ai amici si prieteni care sa nu aiba nici o jena sa iti spuna asa ceva. Le multumesc ! Sincer ...

Pretul Sufletului

Era odata un rege care avea 4 neveste.

Cel mai mult o iubea pe cea de-a patra sotie, pe care o imbraca cu straie din cele mai scumpe si o trata cu cele mai fine delicatese. Ii dadea tot ce era mai bun.

De asemenea o iubea si pe cea de-a treia sotie si ea era cea cu care se mandrea cel mai mult in fata regatelor vecine. Totusi, regele traia cu teama ca aceasta sotie il va lasa intr-o zi pentru un altul.

Regele o iubea si pe cea de-a doua sotie. Ea era confidenta lui si era intotdeauna draguta, intelegatoare si rabdatoare cu el. De cate ori regele avea o problema, putea avea incredere in ea ca il va ajuta sa treaca peste momentele grele.

Prima sotie a regelui era foarte loiala si isi adusese o mare contributie in mentinerea regatului. Totusi, regele nu o iubea pe prima sotie. Desi ea il iubea cu adevarat, el de abia o observa!

Intr-o zi, regele simti ca sfarsitul ii este aproape. Se gandi la viata lui plina si isi spuse: "Acum am 4 sotii cu mine, dar cand voi muri, voi fi singur."

O intreba pe cea de-a patra nevasta: "Te-am iubit cel mai mult, ti-am daruit cele mai frumoase haine si ti-am aratat cea mai mare grija. Acum, eu am sa mor, vrei sa vii cu mine si sa-mi tii companie?"

"Nici vorba!" replica cea de-a patra sotie, si pleca fara un alt cuvant.

Raspunsul ei strapunse inima regelui ca un cutit.


Regele o intreba si pe cea de-a treia sotie: "Te-am iubit toata viata mea. Acum ca mor, vrei sa vii cu mine si sa-mi tii companie?"

"Nu!" veni raspunsul celei de-a treia sotii. "Viata e prea buna! Cand vei muri, ma voi recasatori!"

Inima regelui se stranse de durere.


Apoi o intreba si pe cea de-a doua sotie: "Intotdeauna am gasit la tine intelegere si ajutor si mereu ai fost acolo pentru mine. Cand voi muri, vrei sa vii cu mine si sa-mi tii companie?"

"Imi pare rau, nu te pot ajuta de data aceasta!" replica cea de-a doua sotie. "Te pot doar inmormanta si veni la mormantul tau."

Regele fu devastat si de acest raspuns.


Apoi se auzi o voce: "Eu te voi urma oriunde vei merge!" Regele se uita imprejur si vazu ca cea care rostise aceste cuvinte era prima sotie. Era atat de slaba, pentru ca suferise mult din cauza foamei si a neglijarii sale.

Adanc indurerat, regele spuse: "Trebuia sa fi avut mult mai multa grija de tine cand am avut ocazia!"In realitate, noi toti avem 4 sotii in viata noastra:

Cea de-a patra sotie este TRUPUL nostru. Indiferent cat timp si efort investim in a-l face sa arate bine, el ne va lasa cand murim.

Cea de-a treia sotie este AVEREA noastra. Cand murim, merge la altii.

Cea de-a doua sotie este FAMILIA SI PRIETENII. Indiferent cat de apropiati ne-au fost in timpul vietii, ei nu pot decat sa vina la mormantul nostru dupa ce nu mai suntem.

Prima sotie este SUFLETUL nostru. Adesea este neglijat in goana dupa averi, bunastare si putere sau in goana dupa iluzii desarte, uitand ca iubirea curata si sincera iti face viata frumoasa si spiritul sa traiasca si dupa ... Si totusi, SUFLETUL este singurul care ne va urma oriunde vom merge.