Sexul Tantric







Arta de a excita constă în trezirea energiei erotice şi senzuale a întregului corp şi în dăruirea plăcerii erotice şi senzuale fiinţei iubite, prin atingeri şi mângâieri. Atitudinea cea mai potrivită în timpul fuziunilor amoroase este savurarea fiecărui moment erotic de dragul plăcerii pe care el o generează, şi nu pentru că el ne va conduce la satisfacţia finală a unui orgasm.


Înţelepciunea tantrică recunoaşte faptul că, în general, pasiunea la bărbat se trezeşte mai repede decât la femeie şi atinge mai uşor apogeul, în timp ce orgasmul feminin este mai greu de atins, dar durează mai mult. Cuplul tantric care practică amorul cu transfigurare şi continenţă trebuie să urmărească constant să armonizeze aceste diferenţe, pentru a-şi îmbunătăţi permanent calitatea vieţii amoroase, pentru a reuşi să îşi ofere împlinire unul celuilalt pe cât mai multe niveluri.

Tantra susţine că femeia are o capacitate orgasmică mult mai mare decât a bărbatului, şi în plus, ea dispune de o înzestrare nativă cu totul excepţională ce îi permite să realizeze cu uşurinţă continenţa amoroasă. Majoritatea femeilor sunt capabile să trăiască stări copleşitoare de orgasm, menţinându-se pe culmea sau în centrul unor trăiri beatifice intense, fără să se descarce. Pe de altă parte, femeile ating mult mai târziu orgasmul decât bărbaţii şi au nevoie de un preludiu amplu, intens şi satisfăcător înaintea fiecărui joc amoros.

Pentru ca bărbatul să fie apt să o împlinească pe femeia iubită, este esenţial şi vital pentru el să dobândească controlul asupra potenţialului său creator, antrenându-se sistematic pentru a reuşi să realizeze apoi, de fiecare dată cu succes, continenţa sexuală. Cea mai mare fericire pentru iubitul tantric este să o facă fericită pe iubita lui. Pentru aceasta este necesar ca el să înveţe să facă dragoste de fiecare dată cu continenţă sexuală, transfigurare, plin de dăruire şi adoraţie. Procedând în felul acesta, răbdarea lui îi va fi răsplătită cu bucuria extaziantă a iubitei sale. Bărbatul trebuie să realizeze mişcări lente, şi în special cei care nu stăpânesc încă foarte bine continenţa sexuală, trebuie să angreneze un ritm de mişcare lent, pentru a putea transmuta potenţialul amoros, sublimând gradat energia rezultată la etajele superioare ale fiinţei.

Este important ca în timp ce facem dragoste să o luăm din când în când în braţe pe fiinţa iubită, să respirăm încet şi profund împreună cu ea, privindu-ne în ochi, pentru a amplifica starea de intimitate şi legătura emoţională dintre noi. Atunci când avem ochii închişi, să urmărim să ne concentrăm asupra senzaţiilor pe care le trezeşte în noi fiecare sărut sau mângâiere şi să savurăm pe îndelete plăcerea prilejuită de fiecare dintre ele.


Erotismul feminin

Atunci când un bărbat face dragoste cu iubita sa, el trebuie să facă acest lucru într-o stare de veneraţie şi adoraţie profundă, privindu-i trupul atât ca pe un templu al plăcerii, cât şi ca pe un altar al devoţiunii. Textele tantrice descriu sexualitatea femeii ca pe un mister sacru şi ca o modalitate prin care atât ea, cât şi iubitul ei pot atinge stări de extaz fizic şi spiritual.

Întregul trup al femeii este generator de plăcere şi extrem de sensibil la atingere, aşa că este indicat ca iubitul să o mângâie şi să o sărute peste tot. Energia ei sexuală se trezeşte şi răspunde atât la stimulii fizici, cât şi la cei emoţionali şi sufleteşti, atunci când se simte iubită şi preţuită. Un iubit sensibil se va asigura ca femeia iubită să fie excitată foarte tare, realizând astfel, de fiecare dată, un preludiu iubitor înainte să o penetreze. Atunci când femeia este excitată, sfârcurile i se întăresc, pielea i se înroşeşte şi lichidele de lubrefiere încep să curgă. Prin cuvinte senzuale, prin răspunsurile corporale pe care le exprimă, ea îi semnalizează iubitului că este pregătită emoţional şi fizic ca să îl primească.

În vechile manuscrise legate de sexualitate, mulţi s-au străduit să găsească termeni cât mai elaboraţi pentru a descrie organele intime feminine - vaginul şi clitorisul. În tratatele indiene, cel mai frecvent întâlnim termeni ca Bijuterie sau Lotus (floare indiană sacră), pe când în tradiţia chinezească taoistă, întâlnim termeni poetici ca Poarta de Jad, Valea Plăcerii sau Perla. Toate aceste denumiri poetice laborioase ilustrează respectul acordat naturii erotice feminine şi arată că organele sexuale feminine erau percepute ca fiind porţi divine către plăcere extatică.


Sfaturi pentru bărbaţi

Zonele erogene care înconjoară organele sexuale feminine au o încărcătură erotică deosebită. Ele trebuie preţuite şi dezmierdate, copleşite cu sărutări şi atingeri senzuale, care îi vor umple de plăcere coapsele şi abdomenul.

Sărutaţi cât mai tandru faţa, fruntea şi gâtul iubitei voastre înainte ca buzele să vi se întâlnească. Aceste gesturi intime îi va deschide inima şi o va face să se simtă învăluită de căldură.

Sânii femeii sunt extrem de erogeni şi sărutarea lor senzuală îi vor trezi foarte mult energia erotică. Doar prin mângâierea lor delicată, iubita voastră poate trăi stări copleşitoare de iubire extatică.



Erotismul masculin

Stimulul vizual joacă de obicei un rol important în excitarea masculină, aşa cum îl joacă de asemenea şi contactul tactil direct asupra principalei zone erogene a bărbatului – lingamul. Fără stimularea directă a lingamului şi a vârfului său sensibil, glandul, este dificil pentru bărbat să atingă orgasmul. În arta iubirii tantrice este esenţial ca femeia să înţeleagă cum să se joace cu pelvisul iubitului în timpul fuziunii amoroase, sau cum să îi sărute şi să îi mângâie lingamul aşa încât el să beneficieze de plăcere maximă, fără însă să ajungă la ejaculare. Ea trebuie să urmărească să înveţe de la iubitul ei ce moduri de stimulare erotică şi ce tipuri de mişcări îi aduc cea mai mare fericire amoroasă, şi să înveţe de asemenea, din aceste semnale, când să încetinească ritmul.

De la o vârstă fragedă, bărbaţii sunt adeseori condiţionaţi să se detaşeze sau să fie duri cu trupul lor nefiind încurajaţi să-şi exploreze intimităţile trupeşti, punându-se accent doar pe obţinerea unor rezistenţe şi performanţe fizice, pe vigoare şi competitivitate.

Cele mai multe dintre nuanţele subtile ale senzualităţii fizice şi tactile, care sunt o parte foarte importantă în amorul tantric senzual sunt, de cele mai multe ori, neglijate. În ritualurile tantrice străvechi, era un obicei des întâlnit ca discipolul de sex masculin să îşi facă baie şi să se ungă pe trup cu ulei înaintea participării la ceremonii. În ritualurile mai complexe realizate în cuplu, bărbatul îşi atingea anumite părţi ale corpului în timp ce incanta anumite sunete specifice, cu scopul de a trezi şi rafina răspunsurile fizice, spirituale şi energetice ale iubitei sale.

Un bărbat dornic să pornească pe calea amorului transfigurator tantric va trebui să devină fizic mai senzual şi mai sensibil la semnalele propriului său trup. De asemenea, el trebuie să înveţe să savureze contactul erotic la nivelul întregului corp, printr-un preludiu îndelungat, abandonându-se sărutărilor senzuale şi mângâierilor delicioase ale iubitei, astfel încât priza conştiinţei asupra propriei sale sexualităţi să se extindă la întreaga suprafaţă a trupului.


Sfaturi pentru femei

Iubitul vostru adoră senzaţia jucăuşă, dar în acelaşi timp foarte erotică care apare atunci când vă frecaţi trupul, cu mişcări senzuale şi delicate, de pielea lui. Acest lucru îl va face conştient de senzualitatea resimţită la nivelul întregului corp, în timp ce sânii, degetele sau abdomenul vostru îl mângâie excitant.

Mângâiaţi-i fesele şi zona din jurul feselor. Mângâierea şi frământarea muşchilor fesieri pot fi extrem de excitante pentru el, la fel precum este mângâierea perineumului şi a scrotului. Continuaţi cu mângâieri, blânde şi delicate la început, a lingamului iubitului vostru, urmărind să primiţi semnale de plăcere din partea lui şi amplificaţi mângâierea producându-i senzaţii de plăcere extatică, copleşitoare, dar păstrând perfect controlul asupra energiilor erotice trezite.