Suflete ... Incatusate






Ai grija de sufletul tau - de cate ori nu ati auzit de aceasta expresie si de cate ori nu ati primit acest sfat?

Sa avem grija de sufletul nostru....hmm...usor de spus si mai greu de facut. Pentru a avea grija de ceva trebuie sa stii de cine sau ce sa ai grija. Sufletul nu este ceva material. Despre el s-a discutat si filosofat enorm de-a lungul timpului. Fiecare religie, curent spiritual sau filosofic are o proprie definitie a sufletului.

Pentru mine sufletul este esenta noastra. Este aceea parte din noi care este nealterabila si asupra careia timpul nu are putere. Este partea divina din noi. Dar cand spun parte nu spun ceva rupt dintr-un intreg ci ceva care continua sa faca parte din acel intreg.

Noi in adancul nostru cautam sa ajungem la sufletul nostru. Adevarat prin diferite metode. Unii prin muzica, pictura sau alta forma artistica, altii prin religie si/sau spiritualitate. Sufletul este punctul de pornire si in acelasi timp destinatia noastra.

Viata pe care o traim este doar o calatorie. Iar scopul acestei calatorii este de a experimenta si trai lucruri care sa te ajute sa-ti imbogatesti spiritul pentru a te reintoarce la sursa mult mai bogat spiritual. Punctul de plecare si destinatia ne este trasata. Tine doar de noi sa urmarim ruta si sa ne bucuram de calatorie.

Dar aceasta calatorie numita viata nu este neaparat una de voie buna. Dupa un timp mai si obosesti de atata calatorit, de mai dor picioarele si vrei sa te odihnesti. Dar nu poti pentru ca inca nu ai ajuns la destinatie. Iar chemarea sufletului este puternica.

In acelasi timp noi avem puterea de a ne abate de la parcursul prestabilit. Aceasta abilitate este in acelasi timp puterea si blestemul omului. Putere pentru ca tu poti face lucruri care rezoneaza cu sufletul tau dar care nu sunt prestabilite. Blestem pentru ca ajungi sa te crezi Dumnezeu si atunci ai impresia ca toate alegerile iti apartin. Si atunci te trezesti prin intr-o calatorie care de fapt nu-ti apartine. Deviezi de la traseu din varii motive si uiti sa revii.

In acel moment sufletul iti semnaleaza aceasta abatere. Si ti-o semnaleaza la modul in care suferi. Iti este dor de ceva dar nu stii de ce. Chiar daca totul este bine in exterior ceva inauntrul tau sufera. Daca o iei logic totul este in regula, nu faci nimic rau sau nepotrivit. Aparent. Tu de fapt faci lucruri bune dar care nu-ti apartin neaparat. Societatea are o mare putere asupra noastra pentru ca ne creeaza false dorinte si asteptari.

Astfel se intampla ca multi dintre noi sa avem 'sufletul chinuit'. Chiar daca nu tot timpul cu siguranta ca sunt momente in viata in care simtim ca nu ne afla acolo unde trebuie, ca nu facem ce ar trebuie sa facem...



.