Tratament pentru Cancer




O nouă soluţie în tratarea cancerului este disponibilă acum şi în România! Fără intervenţii chirurgicale sau iradiere, tratamentul cu ultrasunete focalizate de intensitate înaltă (HIFU) distruge ţesutul canceros prin supraîncălzire. Terapia poate fi efectuată doar contra- cost, la o clinică privată din Capitală.

Primul echipament generator de ultrasunete din România a costat 1,2 milioane de dolari şi a fost achiziţionat din China, acolo unde acest tratament este folosit pe scară largă. “Ultrasunetele ating «ţinta» şi se transformă în căldură, care distruge celulele tumorale, fără a afecta organele şi ţesuturile din jur. Nu există efecte secundare”, explică dr. Nicolae Verga, directorul Centrului Medical Bio Terra Med.

Pentru intervenţie, pacientul e anesteziat total, nu are nevoie de transfuzii sau de recuperare postoperatorie. Metoda HIFU poate fi folosită şi în asociere cu alte tratamente medicale. “Se utilizează pentru cancer la ficat, rinichi, oase, sân, pancreas, pentru ţesuturi moi şi alte tumori solide, cu excepţia celor din măduva spinării, plămâni, stomac şi intestine. HIFU este indicat şi pentru tumori benigne la uter sau la sân”, susţine dr. Verga.

Preţul tratamentelor HIFU se stabileşte în funcţie de tipul şi dimensiunea tumorii şi porneşte de la 1.200 de euro pentru “arderea” unei formaţiuni benigne cu diametrul de patru centimetri. În cazul celor maligne, costul începe de la 1.500 de euro, pentru aceeaşi dimensiune. Deocamdată, centrul medical nu are un parteneriat cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, astfel că preţul tratamentului este suportat integral de către pacient.

Programarea se face telefonic. Pentru a fi trataţi cu metoda HIFU, primul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să sunaţi pentru o programare la 021/344.00.40 sau la 021/344.00.39. “Infomaţii găsiţi şi pe www.hifu.ro. La telefon vi se comunică ce documente trebuie să aveţi pregătite pentru consultaţia medicală şi, în funcţie de caz, vi se vor face altele, la centrul nostru. După consultaţie, fiecare caz medical este analizat într-o comisie şi, în maximum trei zile, primiţi un răspuns dacă puteţi fi tratat cu metoda HIFU”, explică dr. Nicolae Verga, directorul medical al centrului.