Daca Noe ar fi fost nativ…


Berbec: plin de zel si entuziasm, construia nu doar o singura arca, ci cate una pentru fiecare familie! In definitiv, de ce sa rateze sansa de a organiza un concurs inedit in timpul potopului: “Cine ajunge primul la mal”?

Taur: construia arca, o popula cu animale, iar in ziua potopului Cel Puternic se confrunta cu prima greva din istorie: Noe care refuza sa-si paraseasca proprietatea.

Gemeni: o vreme milita pentru drepturile omului, apoi incerca sa-l convinga pe Cel Puternic ca nu mai este in deplinatatea puterilor sale fiindca judecata I s-a intunecat. Asadar, era datoria lui sa-L lumineze!

Rac: construia fericit arca, impacat la gandul ca cineva ii impartaseste valorile referitoare la familie, acum potopul putea sa vina…

Leu: salva INTREAGA omenire devenind erou mondial, punandu-l astfel pe Cel Puternic intr-o lumina proasta.

Fecioara: la terminarea cu succes a arcei, care respecta toate standardele cunoscute (mai ales cele referitoare la igiena), nativul monta o pancarda la intrare: “Accesul cu animale pe arca este strict interzis!”

Balanta: nu reusea sa se hotarasca pe care dintre femelele din specia X sa o aleaga, asa ca a organizat primul concurs de Miss din istoria omenirii!

Scorpion: nu spunea la nimeni nimic si cerceta in secret ce ascunde Cel Puternic in spatele asa-zisului “potop”.

Sagetator: era convins ca totul e o mare gluma pe care o spunea tuturor, fiind sigur ca trebuie sa fii un pesimist convins ca sa crezi chestia asta - cineva urma sa auda “bancul” si sa construiasca arca in locul lui…

Capricorn: se interna singur intr-un spital de nebuni, crezand ca aude voci ce-i vorbesc despre sfarsitul lumii!

Varsator: facea un pact cu prietenii lui extraterestrii si muta intreaga populatie pe o alta planeta.

Pesti: ajungea la concluzia ca e un act de lasitate sa se salveze si astepta cu seninatate ziua potopului


Multumesc prof. Firicel Ciarnau