Angel Heart






Cine nu crede in ingeri ? Uff ! Se pare ca aud ceva voci ... Sincer chiar nu ma intereseaza daca unii nu vor sa creada in acest concept. Atata timp cat puterea data de iubire, te face sa te simti inaripat, nu vad de ce mai apar nedumeriri . Fiecare din noi ne incredintam inima cui consideram noi , prin gandurile noastre bune sau rele. De noi, depinde 100% ce alegem sa fim ! A alege sa fi Inger sta la latitudinea fiecaruia dintre noi ...

Cand ne unim cu cineva, ne atrage prin faptul ca ne este oarecum opus. Daca exista atractie fizica, contrazicerile intelectuale sunt de regula mai incitante si pot produce mai multa excitatie, in cazul in care exista un consens in final. O iubire reusita intre doi amorezi, se poate baza pe cele doua principii ale asocierilor : Complementaritatea si Asemanarea. In prima ne intregim energia, completandu-ne cu celalalt iar in a doua ne "dublam" energia , devenind si insa mai dezechilbrati pe acele frecvente unde emisiile noastre sunt  scazute.

Este evident ca e mult mai greu sa traiesti cu cineva care nu e ca tine, dar karmic vorbind, cu acel om, ai posibilitatatea sa iti intregesti universul, stand in Aer dar si pe Pamant. Fugind de lectiile karmice, refuzand sa ne intregim perspectiva asupra vietii si izolandu-ne in singuratatea unei relatii, ce nu ne face mai completi, practic, noi nu evoluam asa cum am putea sa o facem daca ne-am dorii cu adevarat sa devenim mai integrati in armonia universala .

Bine ... Ok ! Sa alegem atunci varianta complementaritatii ! Ofera evolutie si asta e pana la urma scopul ... Mda, asta e scopul, doar ca nu e si usor deloc sa platesti pentru aceasta evolutie ! Nimic nu poate fi obtinut fara un schimb, iar schimbul spiritual este cel mai greu de facut. Aici Orgoliul, distruge posibilitatea de a comunica eficient.

Sa presupunem ca cei doi au dorinta de a invata unul de la celalalt si totusi nu se poate face un progres comun. Nu putem vorbi de o evolutie comuna ! Desi ambii sunt spirituali, unul se crede mai cu "mot" si nu se da pe mana celuilalt, considerand ca doar el cunoaste adevarul. Eu personal am trait o asemenea poveste si va spun sincer ca desi am facut toate eforturile, nu am reusit sa diminuez orgoliul partenerei, ba din contra, din pacate !

Avem cu totii orgoliul, insa atunci cand ne lasam prada lui, devenim individualisti si implicit egoisti. Avem nevoile noastre, convingerile noastre, trairile noastre, placerile noastre etc. Atunci cand totul e al "nostru" , cand pana si corpul partenerului ne intra in posesie, singurul lucru care ne mai lipseste este sa ne gasim "perechea" karmica, pe care, din pacate, nu stim cum sa o acceptam, atunci cand apare !  Fireste, trecem pe langa ea, alegand cu usurinta, ceva mediocru dar comod ... social

Pentru a ne completa, trebuie sa accepam ca partenerul nostru este egalul nostru. Sacrificiul facut, poate, ne va propulsa intr-o viata de familie, bazata pe o uniune spirituala reala, ce atrage cele doua extreme si le armonizeaza intru multi ani fericiti.

Problema apare atunci cand trebuie sa renunti la orgoliu pentru a-i face pe plac celuilalt ! Acolo se vede Iubirea Adevarata ! Sa lasi de la tine, sa ierti , sa il inveti pe celalalt sa te iubeasca si el la radu-i, tot fara orgoliu ... Iubirea dintre un barbat si o femeie se traieste cu adevarat doar intr-o viata comuna si sacrificiile dragostei, vin de la sine inteles ! Energiile celor doi, cu cat sunt mai sincronizate, cu atat exista posibilitatea de construi o famile mai puternica !



FOAMEA




Se spune ca in dragoste, intotdeauna, dai mai mult decat primesti sau, poate, e invers ? Sa iubesti si sa-i daruiesti persoanei iubite ce-si doreste, inseamna din todeauna, posibilitatea de a-si satisface placerile ... Nu este o problema pt cei care s-au obisnuit sa cumpere cu bani tot ce au realizat in viata !

Au facut bani si acum au posibilitatea sa isi intretina astfel "iubirea" ... Similar cu omul din trib, care prinzand vanatul, isi ademenea femeia, la caldura focului si mirosul mancarii. Nu s-a schimbat, chiar nimic de atatea mii de ani ? Omul chiar nu a evoluat deloc spiritual ? Tot timpul auzim : Evolutie Spirituala ! Mda ... vezi sa nu ! Aceasi FOAME primara, cei drept mult mai cizelata intre timp ... Bucuria de a trai intr-o vila sau de a conduce o masina eleganta, gandul ca ne putem reprezenta corespunzator in fata societatii in care vrem sa intram, ne arata clar ca in noi va exista in permantenta pericolul sa regresam spiritual in orice moment ne vom excita simturile cu tentatiile oferite de lumea materiala.

Lipsa modestiei se vede atunci cand, alegem pentru a ne oferii trupul, o plata lipsita de spiritualitate ! Fireste ca nu ne deranjeaza aceasta tranzactie, deoarece o data ce o facem si noi suntem multumiti de ea. Cum am putea sa nu fim ? Ne-am zbatut ! Am invatat din relatiile precedente ca jocul puterii ne atrage. Cu totii vrem comoara celor 40 de hoti ... iar ca femei cel mai simplu e sa ne casatorim cu Aladin ! El are pestera cu tot cu comoara, deci problemele s-au rezolvat. Aici gasim mai multe variante de "pesteri", unele sunt doar niste etichete in dosarele bancilor, iar altele vor apartine oricum familiei in caz de divort. Lucrarea grea e sa il faci pe "Aladin" sa te treaca in cartea de imobil ... De restul, se ocupa Domnita, dandu-si ochii peste cap si oftand cand ramanand insarcinata, tocmai ti-a dat de veste ca urmeaza sa fii al ei ... deci implicit, "pestera" e acum un bun comun !

Ha ha ! Cata conspiratie si in instinctele astea primare ... Mda ! Totul pleaca de la Foame ! Fara acest "freamat" toata lumea era neschimbata ! Nimic nu ar fi evoluat in jurul nostru . Chiar si filozofii, pentru a pleca la drum in cautarile adevarului, isi umpleau burtile cu bucate alese !

So ... si uite asa ajungem din nou la celebrul moto "Iubirea trece prin stomac", parca dedicat pentru cartea de vizita a orcarui doritor de "ciolan" Sa mai vorbim de iubire dezinteresata ? Neeee ... chiar nu e cazul Sa mai vorbim de iubire spirituala ??? Aaaa ... chiar nu e cazul ! Toata lumea se foloseste de toata lumea, incepand cu omul de rand si terminand cu biserica ! Tot ce poate fi platit cu bani sau cu altceva material , nu are cum sa implice idealul de spiritualitate. Practic cand apare schimbul material dispare valoarea data de altruismul ce pleaca din nevoia de a fi generos, deci implicit lipsit de orgoliu, adica ... iubitor de Dumnezeu !

Aici veti spune ca multi dintre cei ce ii cunoastem sunt ok sau nu, in functie de anturajul fiecaruia. Pana la urma, echilibrul se mentine de mii de ani pe cale naturala si dupa cum vedem ceea ce se aseamana se si aduna. Nu poti insa sa amesteci uleiul cu apa, asa cum nu poti amesteca snobul cu omul spiritual !

Tendinta de a parveni, demoleaza practic cel mai elementar acord cu regulile armoniei universale. Se spune ca dragostea nu poate fi cumparata ... Oare ? Nici nu e nevoie de bani ! Senzatia de maretie si luxul sunt ingrediente cunoscute pentru ca endorfinele sa lucreze in mintea celui ce a ales sa traiasca lipsit de spiritualitate ... Reala

Va intrebati, cati dintre voi ati mai fi cei "alesi" fara sa mai fiti social cine ati devenit ? Lasati totul deoparte: corp, sex, potential economic ... si vedeti daca spiritualitatea voastra, va mai excita partenerul . Hmm ... asa ma gandeam si eu ! Parca tot mai bine e sa nu iti fie FOAME ! Atunci cand esti obsedat de  nevoile primare, e imposibil sa crezi in Dumnezeu cu adevarat.  Tu spui , Cred ... insa doar pt a primi nu si pentru a oferi ...

Heart of Smoke



E periculos sa iubesti ! Iubirea e ca un drog. La inceput ai senzatia de euforie, de abandon total. Apoi, a doua zi, vrei mai mult, inca nu e un viciu, dar iti place senzatia si iti inchipui ca o poti tine sub control. Te gandesti la persoana iubita vreme de doua minute si uiti de ea vreme de trei ore. In scurt timp insa, te obisnuiesti cu acea persoana si incepi sa fii complet dependent de ea. Acum te gandesti la ea trei ore si o uiti doua minute. Daca ea nu e langa tine, incerci aceeasi senzatie ca si drogatii cand nu isi obtin drogul. In acel moment, asa cum drogati fura si se injosesc ca sa faca rost de ceea ce le trebuie, si tu esti dispus sa faci orice pentru dragoste !

A iubi inseamna a suferi si cum multi fug de suferinta putini stiu sa iubeasca ! La temelia oricarei iubiri pasionale sta o iluzie generoasa, o greseala de judecata, o idee falsa pe care indragostitii si-o fac unul despre celalalt si fara de care n-ar fi cu putinta o dragoste oarba ... care pleaca de la atractia fizica si modul in care interactioneaza cei doi in plan intelectual. Degeaba exista atractie fizica si intelectuala in aceea relatie. Cel mai greu de obtinut element este posibilitatea de a avea proiecte comune. Armonia de weekend sau o excursie, este practic un banal fum de tigare... Compatibilitatea Reala este probata doar in momentul in care cei doi locuiesc zi de zi, impreuna ! Cand se vede cine trage cu casa, cine se implica si cine fuge de greu si lasa pe celalat grijile de zi cu zi .

Iubirea adevarata se vede doar atunci cand duce catre o viata de famile ! Amorul este doar un premiu ...