FOAMEA




Se spune ca in dragoste, intotdeauna, dai mai mult decat primesti sau, poate, e invers ? Sa iubesti si sa-i daruiesti persoanei iubite ce-si doreste, inseamna din todeauna, posibilitatea de a-si satisface placerile ... Nu este o problema pt cei care s-au obisnuit sa cumpere cu bani tot ce au realizat in viata !

Au facut bani si acum au posibilitatea sa isi intretina astfel "iubirea" ... Similar cu omul din trib, care prinzand vanatul, isi ademenea femeia, la caldura focului si mirosul mancarii. Nu s-a schimbat, chiar nimic de atatea mii de ani ? Omul chiar nu a evoluat deloc spiritual ? Tot timpul auzim : Evolutie Spirituala ! Mda ... vezi sa nu ! Aceasi FOAME primara, cei drept mult mai cizelata intre timp ... Bucuria de a trai intr-o vila sau de a conduce o masina eleganta, gandul ca ne putem reprezenta corespunzator in fata societatii in care vrem sa intram, ne arata clar ca in noi va exista in permantenta pericolul sa regresam spiritual in orice moment ne vom excita simturile cu tentatiile oferite de lumea materiala.

Lipsa modestiei se vede atunci cand, alegem pentru a ne oferii trupul, o plata lipsita de spiritualitate ! Fireste ca nu ne deranjeaza aceasta tranzactie, deoarece o data ce o facem si noi suntem multumiti de ea. Cum am putea sa nu fim ? Ne-am zbatut ! Am invatat din relatiile precedente ca jocul puterii ne atrage. Cu totii vrem comoara celor 40 de hoti ... iar ca femei cel mai simplu e sa ne casatorim cu Aladin ! El are pestera cu tot cu comoara, deci problemele s-au rezolvat. Aici gasim mai multe variante de "pesteri", unele sunt doar niste etichete in dosarele bancilor, iar altele vor apartine oricum familiei in caz de divort. Lucrarea grea e sa il faci pe "Aladin" sa te treaca in cartea de imobil ... De restul, se ocupa Domnita, dandu-si ochii peste cap si oftand cand ramanand insarcinata, tocmai ti-a dat de veste ca urmeaza sa fii al ei ... deci implicit, "pestera" e acum un bun comun !

Ha ha ! Cata conspiratie si in instinctele astea primare ... Mda ! Totul pleaca de la Foame ! Fara acest "freamat" toata lumea era neschimbata ! Nimic nu ar fi evoluat in jurul nostru . Chiar si filozofii, pentru a pleca la drum in cautarile adevarului, isi umpleau burtile cu bucate alese !

So ... si uite asa ajungem din nou la celebrul moto "Iubirea trece prin stomac", parca dedicat pentru cartea de vizita a orcarui doritor de "ciolan" Sa mai vorbim de iubire dezinteresata ? Neeee ... chiar nu e cazul Sa mai vorbim de iubire spirituala ??? Aaaa ... chiar nu e cazul ! Toata lumea se foloseste de toata lumea, incepand cu omul de rand si terminand cu biserica ! Tot ce poate fi platit cu bani sau cu altceva material , nu are cum sa implice idealul de spiritualitate. Practic cand apare schimbul material dispare valoarea data de altruismul ce pleaca din nevoia de a fi generos, deci implicit lipsit de orgoliu, adica ... iubitor de Dumnezeu !

Aici veti spune ca multi dintre cei ce ii cunoastem sunt ok sau nu, in functie de anturajul fiecaruia. Pana la urma, echilibrul se mentine de mii de ani pe cale naturala si dupa cum vedem ceea ce se aseamana se si aduna. Nu poti insa sa amesteci uleiul cu apa, asa cum nu poti amesteca snobul cu omul spiritual !

Tendinta de a parveni, demoleaza practic cel mai elementar acord cu regulile armoniei universale. Se spune ca dragostea nu poate fi cumparata ... Oare ? Nici nu e nevoie de bani ! Senzatia de maretie si luxul sunt ingrediente cunoscute pentru ca endorfinele sa lucreze in mintea celui ce a ales sa traiasca lipsit de spiritualitate ... Reala

Va intrebati, cati dintre voi ati mai fi cei "alesi" fara sa mai fiti social cine ati devenit ? Lasati totul deoparte: corp, sex, potential economic ... si vedeti daca spiritualitatea voastra, va mai excita partenerul . Hmm ... asa ma gandeam si eu ! Parca tot mai bine e sa nu iti fie FOAME ! Atunci cand esti obsedat de  nevoile primare, e imposibil sa crezi in Dumnezeu cu adevarat.  Tu spui , Cred ... insa doar pt a primi nu si pentru a oferi ...