A 13 a Zodie - Opchiuchus


Miscarea Pamantului a dus la modificarea celor 12 zodii pe care le cunoastem, potrivit astronomilor. Berbecii devin Pesti, iar persoanele nascute intre 29 noiembrie si 17 decembrie sunt in zodia Opchiuchus.

Semnele zodiacului sunt calculate in functie de pozitia Soarelui fata de constelatii, asa cum apareau ele acum 2.200 de ani. Acestea nu mai sunt insa valabile, din cauza miscarii de precesiune a Pamantului, potrivit astronomilor.

In ultimele doua milenii si jumatate, aceasta miscare a fost cauza unei mutari a punctului de intersectie dintre orbita Soarelui si Ecuator catre vest, cu 36 de grade.

Asta inseamna ca zodiile s-au "mutat" spre vest cu aproximativ o luna, in functie de constelatii. Spre exemplu, persoanele nascute intre 21 martie si 19 aprilie se considera zodia Berbec. In fapt, intre 11 martie si 18 aprilie, Soarele sta in constelatia Pestilor, si nu in Berbec.

Iata in ce zodie sunteti nascuti, potrivit datelor in care Soarele se afla intr-o anumita constelatie, a asezarii actuale a acestora si corectate in functie de miscarea de precesiune. Trebuie mentionat si faptul ca acestea variaza de la an la an.


Capricorn: 20 ianuarie - 16 februarie

Varsator: 16 februarie - 11 martie

Pesti: 11 martie - 18 aprilie

Berbec: 18 aprilie - 13 mai

Taur: 13 mai - 21 iunie

Gemeni: 21 iunie - 20 iulie

Rac: 20 iulie - 10 august

Leu: 10 august - 16 septembrie

Fecioara: 16 septembrie - 30 octombrie

Balanta: 30 octombrie - 23 noiembrie

Scorpion: 23 noiembrie - 29 noiembrie

Ophiuchus: 29 noiembrie - 17 decembrie

Sagetator: 17 decembrie - 20 ianuarie.



Prima zi a primaverii in Emisfera Nordica a fost considerata in trecut punctul zero al Zodiacului. Se numea echinoctiu vernal si intervenea in momentul intersectiei orbitei imaginare descrise de soare in miscarea aparenta pe sfera cereasca si ecuatorul ceresc.

In anul 600 i.Hr., punctul zero era in constelatia Berbec. Aceasta constelatie cuprindea primele 30 de grade ale orbitei, de la 30 la 60 de grade era constelatia Taur, de la 60 la 90 Gemeni si la fel si pentru celelalte constelatii ale Zodiacului.

Fenomenul numit precesiune a modificat insa pozitia constelatiilor pe care le vedem astazi. Acesta se datoreaza atractiei gravitationale a Lunii exercitata asupra bombarii de la ecuator a Pamantului si are un ciclu de 25.800 de ani.

Persoanele care s-au nascut intre 29 noiembrie si 17 decembrie sunt intr-o zodie noua, Opchiuchus, pentru ca Soarele trece in acea perioada in constelatia Opchiuchus.


Trăsăturile zodiei Opchiuchus

Zodia Opchiuchus este cunoscută şi sub denumirea de “Purtatorul de Şerpi” şi este simbolizată de un barbat pe care este încolăcit un şarpe. Cei născuţi sub acest semn au caracteristici total diferite de cei din Scorpion sau Săgetator, sub semnul carora credeau că se află până acum. Un Opchiuchus nu are înclinaţii spre politică sau posturi de conducere, ci par mai potriviţi pentru lumea spectacolului, fiind foarte talentaţi în ceea ce priveşte muzica. Persoanele nascute sub acest semn sunt foarte nehotărâte şi iau decizii în funcţie de părerea celor din jur, ceea ce le face să fie foarte influenţabile.

Un Opchiuchus este născut pentru a fi mereu în centrul atenţiei. Este un bun povestitor şi ştie întotdeauna să întreţina atmosfera la o petrecere sau la o iesire cu prietenii. Persoanele născute sub acest semn sunt foarte sociabile, şi fac repede prieteni şi la fel de repede renunţă la cei din jurul lor. Sunt firi sensibile, talentate şi au pretenţia să fie mereu înteleşi şi apreciaţi de prieteni, chiar şi atunci cand nu au dreptate.

Nativii nascuti in aceasta zodie au ca semn reprezentatv Sarpele, ceea ce inseamna ca, in ciuda racelii aparente, ophiochushii vor ramane incolaciti in sufletele celor care vor intra in contact cu ei, si nu numai. Deoarece Ophichus se afla sub semnul Tamaduitorului toti nativii acestei zodii vor deveni mari doctori in stiinte, vraci si vrajitori

Gitan Amor


La la la...

Orogeiane, orogeian gitano lichavolo italele,
Orogeiane, orogeiane da y pro djabamue.
Arikadai, arkatai romales, hihasuya, patarete,
Sarelove, (sarelove), ai sarelov da y pro djabamue.

La la la...

Ai dremoskla, ai dremosk vachavoro, libaya mya,
Ego zeonayu, ego zeonayu pastre lomya vayo.

La la la...