Lumina, Interzisa !




A fi indragostit este, oare, un semn de slabiciune ?

Iubirea este Lumina Sufletului iar atunci cand o interzici celui ce ar face orice sa il iubesti si tu, este ca si cum ai vrea sa pastrezi noaptea si in cursul zilei ... Este firesc sa existe o alternanta, dar inconstanta in Iubire, este datorata unei stari depresive, ce are la baza stresul posttraumatic.

Dupa ce emotiile si agitatia ce caracterizeaza inceputul unei relatii s-au linistit, unul dintre parteneri poate sa observe ca  in comportamentul celuilalt s-au inregistrat schimbari semnificative. Certurile pentru nimicuri devin tot mai inflacarate iar iubirea de la inceput a fost inlocuita, treptat, cu nevoia de siguranta sentimentala. Partenerul/a iti cere din ce in ce mai mult timp si atentie. In situatia data s-ar parea ca esti prins/a in mijlocul unei relatii ce te bulverseaza ...

Instabilitatea emotionala este un factor ce determina aceste oscilatii, in comportamentul partenerului !

Nu este anormal ca intr-un cuplu partenerii sa se sune regulat, sa-si trimita unul altuia mesaje sau emailuri. Situatia devine ingrijoratoare in momentul in care unul dintre parteneri trimite mesaje celuilalt prin care declara contrariul a ceea ce se asteapta de fapt sa primeasca. Acest mod inversat de comunicare, este modalitatea partenerului instabil de a verifica daca celalalt, chiar il iubeste .... El are nevoie sa i se raspunda, cu aceleasi raspunsuri cunoscute de el, pentru a fi sigur ca relatia inca mai functioneaza.Pentru a-si "cumpara" siguranta,acesta isi poate coplesi partenerul cu gesturi foarte frumoase,iubire pasionala,cadouri,etc.

Persoanele ce prezinta un caracter instabil emotional nu pot sa accepte adevarul, daca acesta nu este in acord cu propriile idei. Pentru ei nu exista decat un singur criteriu valoric. Oricine ii contrazice, le determina, o hipesensibilitate agresiva, lipsindu-i astfel de luciditate in decizile luate. Fuga de realitate, ii determine sa nu accepte lupta cu aceste tendinte, minimalizandu-si astfel, trairile benefice, venite din partea partenerului.

Pana acum nu s-a descoperit un tratament eficient, pentru a micsora instabilitatea emotionala. Singura cale reala de a obtine o schimbare, fiind data de confruntarea cu suferinta provocata partenerului ce te iubeste sincer si te accepta, pana la urma asa cum esti ...

" Interzicandu-i Lumina nu inseamna pana la urma ... decat ca si tu la radu-ti vei trai in intuneric ! "     Miha