Papagali in Colivie



Horoscopul saptamanii 8-14 Noiembrie 2010


Mircea Eliade scria despre papagali ca fiind spirite extrem de importante pentru un saman (shaman) deoarece il conecteaza pe acesta la puterea infinita a Soarelui.  Ca si simbolism , tot in shamanism,  papagalul reprezinta increderea pe care o primeste cel care comunica si isi exprima ideile.

Asocierea dintre papagali si comunicare este una destul de evidenta si clara. Ei au capacitatea de a reproduce cuvinte si chiar fraze intregi.  Se stie ca un papagal este mai greu de oprit atunci cand incepe sa vorbeasca. Chiar daca el repeta intr-una acelasi lucru o face cu o mare incredere si mandrie. Acum imaginati-va o colivie mai mare in care se afla vreo 4-5 papagali....va puteti imagine care ar fi nivelul de poluare fonica.

Cam asa se intampla si in interiorul nostru. Noi suntem de fapt o colivie mai mare populata de o multime de papagali. Acesti papagali repeta intr-una ceea ce am invatat de-a lungul timpului. In permanenta in capul nostru sunt zeci sau sute de ganduri care se lupta intre ele pentru putere. Se lupta pentru puterea de se face auzit si ascultat.

Fiecare papagal poate semnifica un gand de-al nostru, o frica, o teama, un principiu, o idee. Fiecare papagal reprezinta o voce din interiorul nostru.  Iar papagalul cel mai puternic la un moment dat da tonul celorlalti. Asa si in viata noastra. La un moment dat un gand, o emotie, o frica devine mai puternica si ne influenteaza actiunile noastre exterioare.

Este foarte important ca noi sa pastram in permanenta imaginea de ansamblu , a custii, si sa nu ramanem blocati doar pe o singura idee, stare, emotie - pe un singur papagal. Noi singuri putem sa facem ordine in cusca noastra si nu trebui sa lasam papagalii din noi sa-si faca de cap.

Stiti cum faceti liniste in colivia cu papagali? Acoperind colivia cu o patura. Asa si mintea noastra se linisteste doar cand doarme sau noi meditam. De aceea meditatia si relaxarea sunt metode foarte eficiente pentru linistirea mintii si emotiilor ...


.