Şefii Zodiacului




În spiritul ideii că uneori râsul este cel mai bun tratament în situaţiile dificile, chiar şi la locul de muncă, haideţi să aruncăm o privire umoristică asupra modului în care fiecare dintre semnele zodiacale se manifestă în postura de şef.

Şeful născut în zodia Berbecului se comportă bine atâta vreme cât faci imediat ceea ce ţi-a cerut. Lentoarea nu va fi tolerată. Atunci când ceri o mărire de salariu, asigură-te că înţelege că ai nevoie de ea pentru investiţii importante.

Şeful Taur este greu de schimbat, chiar şi dacă schimbarea este spre binele lui. Odată ce i-ai câştigat încrederea, totul va merge bine pentru tine. Între timp însă, oferă-te să îi duci prânzul în birou.

Şeful Gemeni va schimba, în mod garantat totul, de cel puţin trei ori pe an. Urmăreşte să tratezi problemele pe care i le prezinţi, una câte una. Pentru a-i fi pe plac, adu-i tăieturi din ziare cu materiale interesante şi relevante.

Racul. Nu îţi place în ce dispoziţie este şeful tău? Este suficient să aştepţi vreo 6 ore, căci starea i se va schimba cu siguranţă. Îmbrăţişează-l cât mai des, dăruieşte-i cadouri din argint şi bunătăţuri gătite în casă. Vorbeşte-i despre copiii tăi şi eventual invită-l la cină.

Şeful din zodia Leului este un geniu creator, mai ales când foloseşte ideile tale. Dăruieşte-i câte o rundă de aplauze în fiecare zi şi totul va fi foarte bine. Şi nu uita să îi faci cadouri monogramate.

Şeful din zodia Fecioară este şeful perfect, dacă şi tu eşti perfect. Dă-i vitamine şi apă naturală de izvor şi fii atent să respecţi cu rigurozitate micile lui ritualuri zilnice.

Şeful Balanţă se descurcă foarte bine, până în momentul în care trebuie să ia o decizie importantă. Îţi vei da repede seama când este stresat, deoarece va avea o atitudine oscilantă. Este complet inadecvat să utilizezi un limbaj neîngrijit în astfel de situaţii. O abordare „clasică” funcţionează cel mai bine în aceste cazuri.

Şeful Scorpion îţi va fi alături şi la bine şi la rău, dacă eşti un subaltern loial. Va trebui să-i câştigi încrederea, trecând o mulţime de teste; fii atent, căci există posibilitatea să te supună el însuşi la testul cel mare.

Şeful născut sub auspiciile zodiei Săgetătorului are tendinţa de a fi norocos; de obicei scapă de consecinţele greşelilor pe care le face, plecând în diverse călătorii. Iubeşte vacanţele, discuţiile lungi de afaceri care au loc la masa de prânz şi călătoriile de afaceri. Îi poţi intra în graţii dacă îţi găseşti de lucru la o distanţă cât mai mare de birou.

Şeful Capricorn poate semăna cu un tată. El crede că este menit să conducă şi, în general, are dreptate. Fă-l să râdă. Dacă se poate baza pe tine atunci când are cu adevărat nevoie, nu vei avea probleme cu el.

Şeful Vărsător poate fi prietenos şi distant în acelaşi timp. Nu intra în chestiuni personale cu el. În general îl poţi impresiona pozitiv, făcând din când în când diverse inovaţii în domeniul tău de activitate.

Şeful aflat sub influenţa zodiei Peştilor se descurcă foarte bine în domeniile creative şi monastice. Dacă îl întâlneşti în alte domenii, nu te aştepta să rămână prea mult în preajmă. Dacă vrei să-i câştigi simpatia şi încrederea mergi împreună cu el într-o retragere, la un seminar sau la un workshop.