Fricile Barbatiilor



 


Frica de competitie. Un barbat isi doreste competitia, o cauta, dar numai atata vreme cat stie ca el va iesi invingator. Cu siguranta nimanui nu-i place sa piarda, iar barbatilor cu atat mai putin. Frica de competie se afla in stransa legatura cu frica de respingere. Si aceasta pentru ca dintr-o competitie poate iesi invingator un singur barbat, iar acesta va fi cel ales. Cel care pierde este cel ce va fi respins, cel care nu este suficient de bun. Cum sa tolereze asa ceva un barbat, cand el isi doreste intotdeauna sa fie numarul 1, fie ca e vorba de afaceri, bani, prieteni?

Frica de chelie. Pentru ca multi barbati considera pilozitatea o caracteristica a virilitatii, caderea parului le pune in primejdie masculinitatea.

Frica de saracie. Pentru ca barbatii isi doresc sa fie cei mai buni, ei isi doresc acelasi lucru si in privinta potentei financiare. In ADN-ul barbatului este intiparita datoria de a asigura traiul si bunastarea familiei sale. Si acest lucru chiar daca societatea a evoluat si femeile muncesc cot la cot cu barbatii, iar uneori castiga chiar mai bine decat ei. Mai mult de atat, studiile arata ca barbatii potenti din punct de vedere financiar detin privilegiul de a alege din cat mai multe femei si de a castiga mult mai usor atentia femeilor frumoase. Si aceasta pentru ca femeile isi doresc barbati dominanti din punct de vedere social si economic, pentru ca acestia le ofera siguranta pe care o cauta. Bunastarea financiara ofera barbatului putere.

Frica de casatorie. Pentru ca “da-ul” spus unei femei reprezinta un mare “nu” pentru toate celelalte femei, barbatii vor sa amane cat mai mult acest moment. Casatoria este privita de catre barbati si ca privare de libertate, renuntare la serile cu prietenii, la intimitate, la sine. Inseamna asumarea de responsabilitati. Studiile in domeniu arata ca mai ales copiii care au fost singuri la parinti, au o teama aproape patologica de casatorie, desi 70% dintre ei isi doresc foarte mult o familie.

Frica de femei frumoase si destepte. Desi o femeie frumoasa, care mai este si desteapta, este visul oricarui barbat, in acelasi timp poate fi si o sursa continua de nesiguranta. Teama ca o astfel de femeie ar putea fi dorita si de alti barbati, in ciuda faptului ca isi doresc femei la care viseaza si alti barbati, ii face pe barbati sa evite relatiile cu femeile frumoase si destepte.

Frica de disfunctii sexuale. Teama de a nu mai fi bun in pat si de a nu-si mai putea satisface partenera ar fi o lovitura foarte dureroasa pentru un barbat. Acest lucru ar afecta teribil de mult increderea barbatului in sine.

Frica de boala. In cazul in care este vorba despre o boala a lor, barbatii sunt mai putin toleranti cu durerea si disconfortul decat femeile. Atunci cand este vorba de boala cuiva drag se simt inutili sau buni de nimic, mai ales daca nu pot ajuta.

Frica de singuratate este, poate, una dintre cele mai ascunse frici ale barbatului, frica pe care foarte putini barbati o recunosc.


                                                                             By Loredana Ionascu
.