Zodiacul defectelor - Scorpion




 
Aceasta zodie ofera cel mai mare procent de oameni "normali". In mod normal, a fi la locul tau poate fi o calitate, nu insa daca ne gandim ca nici o existenta nu se poate considera implinita fara un gram de nebunie care sa o dinamizeze, sa o scoata din banal. Fiecare suntem datori sa fim macar cateva minute pe an personaje de poezie. Scorpionul nu refuza acest tip de experienta, ba chiar ii duce dorul dar, din pacate, nu este dotat cu organele specifice de declansare si manifestare a "nebuniei". Sunt multe lucruri in viata care nu se pot face fara aceasta pierdere benigna a mintilor. De pilda, tipul temerar. Scorpionul nu poate lua conducerea, nu poate merge in gol. Firea lui este mai cumpatata decat trebuie. Cristofor Columb, Napoleon, nu au fost Scorpioni.

Chiar daca deseori este un mic zanatic, intotdeauna va cauta protectie. Libertatea, pentru el este un lant mai lung sau o colivie mai incapatoare. Intre a fi patron sau somer, Scorpionul va alege a doua varianta. Sa nu se confunde aceasta predispozitie spre subordonare cu inactivitatea sau cu lipsa de energie, faptul ca este lipsit de initiativa proprie nu face din el o simpla leguma. Ce este mai grav este ca Scorpionul va cheltui cea mai multa energie in a-si pastra pozitia subalterna.

In dragoste, de pilda, daca simte ca este neglijat, ca partenerul - stapan - a luat-o razna, va prefera sa-l distruga decat sa se stie abandonat. Devine sau umil, rusinos chiar de umil, sau un razbunator lipsit de scrupule. Din fericire, firea lui casnica nu-l va impinge la gesturi prea dure, pentru ca chiar si atunci cand se dezlantuie Scorpionul o face molcom, cu gesturi casnice, prin barfe in vecini, in familie sau la cafenea, prin santaj sentimental marunt, prin piedici cetatenesti in lumea administrativa, la serviciu, etc. Nu este genul care sa intre pe fereastra intr-o noapte furtunoasa cu un pumnal in dinti.

Nici in societate Scorpionul nu va razbate usor, deoarece adesea lor nu le functioneaza aparatele de emisie. Vrand-nevrand, ii vor asculat pe altii, ei ramand doar baietii buni, iar la promovare vor ramane nebagati in seama respectandu-li-se astfel menirea zodiacala. Cand patesc acest lucru in mod repetat si viata li se scurge fara rost, devin ceea ce in termeni clasici se numeste "ratat".

Se admite, in general, ca Scorpionii sunt buni in afaceri. Dar sa vedem daca este asa: un Scorpion care vinde susan si castiga un milion, pune milionul sub perna si vinde mai departe susan. Cand face zece milioane procedeaza la fel. Este drept, se pricepe sa vanda: ambalaj frumos, amabilitate, vad comercial, cinste, dar milioanele putrezesc. Daca acesta este un om de afaceri, atunci Scorpionului iar trebui un miliard de ani ca sa ajunga la averea lui Abramovici.

Daca femeia Scorpion nu se leaga la timp de un partener care sa o protejeze si sa o pazeasca, va deveni frivola si socialmente periculoasa. Scorpionul este o fiinta pe care ambianta o influenteaza foarte mult. Se complace in medii primitoare, viseaza locuri luxuriante si culcusuri caldute. Nu este zi in care sa nu simta puternice nostalgii pentru functii sau onoruri care i-ar putea mari confortul. Nu este genul care se viseaza rege sau presedinte ca sa dea decrete, ci numai pentru ca asa ar putea avea tot ce ii trebuie. Pozitia ideala: intins intr-un sezlong la umbra, in stare de somnolenta si cineva, o persoana de sex opus foarte frumoasa, mangaindu-l in extaz.

In momentele critice nu te poti baza pe ei, schimbarea ii va prinde pe picior gresit si uneori pot ajunge in posturi vinovate fara ca ei sa se fi gandit macar la asa ceva. In general, habar nu au de problemele omenirii, nu sunt interesati de problemele morale si nu au treaba cu partidele politice si nici cu miscarile de nici un fel. Nu calatoresc si nu urmaresc stirile externe, pentru ei nu exista spatiu cosmic, iar Pamantul este plat si asezat pe spinarile a sapte elefanti.

Sexual sunt activi, dar nu au initiativa, iar daca partenerii nu ii domina se inhiba, avand usoare tendinte catre masochism. Nu le place singuratatea, semn ca nu isi gasesc in ei insisi un partener de discutii. Unii Scorpioni nu au reflectat niciodata asupra propriei conditii. Daca cineva va trebui sa duca steagul omenirii, acela nu va fi un Scorpion.


.