Astrele in Aprilie 2010



Soarele: pe 1 aprilie se afla in Berbec, unde sta pana in data de 20 aprilie, cand trece in Taur;
- comentarii: intre 1 si 20 aprilie, Soarele se va afla in Berbec. Vibratiile acestei zodii fiind astfel amplificate, vom simti nevoia sa fim foarte activi, sa aratam semenilor nostri cat suntem de capabili, in cele mai felurite domenii. Este posibil sa avem tendinta de a sparge usi sau de a ne sfarama energiile in mod haotic, sarind de la o activitate la alta.

Energia Berbecului este una deosebita, dar se cuvine sa fie canalizata si utilizata cu intelepciune, in folosul unor scopuri nobile. Este foarte important s-o controlam, fiindca altfel are tendinta de a ne scoate din apele noastre obisnuite. Va fi bine sa ramanem mereu concentrati pe o singura activitate, sa nu ne grabim, sa acordam atentie fiecarui detaliu si, mai ales, sa avem in vedere si sentimentele semenilor nostri. Este de asteptat sa fim siguri pe noi, hotarati, ambitiosi, plini de initiativa si curaj.

Este posibil sa ne traim viata in mare viteza, dar acest lucru nu trebuie sa ne impiedice sa ramanem … Oameni.
In dimineata zilei de 20 aprilie, Soarele trece in Taur. Vom parcurge probabil o etapa de stabilizare a vietii noastre, linistindu-ne dupa activitatea intensa din rastimpul in care Soarele a parcurs zodia Berbecului. Vom avea mai mult timp pentru noi insine si pentru semenii nostri. Este de asteptat sa ne organizam mai bine activitatile, efectuandu-le cu mai multa rabdare si atentie. Vom continua sa construim peretii viitorului nostru pe baza cladirii imaginare incepute in timp ce Soarele se afla in Berbec. Cel mai mult ne va interesa probabil viata in planul material.

Taurul fiind unul dintre domiciliile lui Venus, este de asteptat sa fim in stare sa daruim mai multa iubire semenilor nostri. Vom simti probabil ca suntem sustinuti din punct de vedere sentimental si vom oferi acelasi tip de sprijin semenilor nostri.

Luna: in data de 1 aprilie se afla in Scorpion, pe 2 aprilie trece in Sagetator, pe 5 aprilie in Capricorn, pe 7 aprilie in Varsator, pe 10 aprilie in Pesti, pe 12 aprilie in Berbec, pe 15 aprilie in Taur, pe 17 aprilie in Gemeni, pe 19 aprilie in Rac, pe 21 aprilie in Leu, pe 23 aprilie in Fecioara, pe 25 aprilie in Balanta, pe 28 aprilie revine in Scorpion, iar pe 30 aprilie o vedem din nou in Sagetator;

Mercur: pe 1 aprilie se afla in Berbec, pe 2 aprilie trece in Taur, pe 17 aprilie intra in mers retrograd, ramanand in Taur pana la sfarsitul lunii;
- comentarii: asadar, in primele doua zile ale lunii, Mercur se va situa in Berbec, conferind rapiditate si impulsivitate activitatilor noastre intelectuale. Este de asteptat sa fim invadati de multe idei, dar nu toate vor fi constructive sau lipsite de egoism. O buna parte a ideilor noastre se va referi la posibilitatile de afirmare a propriei persoane. Gandurile noastre vor tinde sa se materializeze destul de rapid prin vorbe - uneori prea rapid, prea spontan. Ele pot fi ironice. Controlul lor va fi probabil destul de dificil. Vom tinde sa ne exprimam direct, uneori poate fara filtrul diplomatiei.
Intelectul nostru va fi probabil intr-o permanenta stare de alerta. Vom tinde sa luptam cu inversunare pentru varianta noastra de adevar.

Este recomandabil sa manifestam rabdare si bun simt, indiferent de activitatile in care suntem angrenati.
In dupa-amiaza zilei de 2 aprilie, Mercur trece in Taur. Este posibil ca activitatile noastre intelectuale sa devina mai lente si mai profunde. Este de asteptat sa apara in prim-plan interesele noastre practice. Vom prefera probabil sa actionam lent, cu multa chibzuinta, in vederea realizarii scopurilor noastre legate de viata in materie. Ne vom ghida probabil dupa metodele noastre bine exersate, decat sa inventam altele noi, cu o considerabila doza de nesiguranta. Vestea cea mai buna este probabil marirea rabdarii de care vom dispune. Este posibil sa ne para ca timpul s-a oprit in loc, ca avem tot timpul la dispozitie sa ducem la bun sfarsit lucrarile noastre incepute.

Mercur isi incepe o noua perioada de mers retrograd pe 17 aprilie. Lentoarea caracteristica Taurului va iesi probabil in evidenta: toate activitatile vor tinde sa intarzie. Ne va fi probabil dificil sa respectam termenele prestabilite. Este posibil sa suferim din cauza lipsei de dinamism. Vom fi probabil foarte linistiti, dar sa fim constienti ca nu ni se cere sa fim inactivi, ci dimpotriva: ni s-a daruit aceasta liniste Cosmica pentru ca sa ne putem termina lucrarile incepute mai demult.

Venus: pe 1 aprilie se afla in Taur, pe 25 aprilie trece in Gemeni, unde ramane pana la sfarsitul lunii;
- comentarii: pana in 25 aprilie, Venus se va afla in domiciliul sau, in Taur. Este de asteptat sa traim intr-o lume armonioasa, sentimentele umane fiind exprimate deschis. Vom fi intampinati probabil cu zambete sincere, exprimate din toata inima. Va exista posibil si un dram de romantism in viata cotidiana. Vom fi probabil mai sociabili, mai interesati sa fim placuti de catre semenii nostri, mai constienti de magnetismul emanat de fiinta noastra.

Este de asteptat ca arta sa aiba un rol insemnat in viata noastra. Nu ne vom duce neaparat mai des la opera, ci pur si simplu miscarile noastre vor tinde sa fie mai gratioase, cuvintele alese cu mai multa grija, intreaga noastra existenta capatand un plus de bun simt.

Este de asteptat sa petrecem relativ mult timp in compania prietenilor nostri, aceste intalniri fiind caracterizabile prin simplitate, romantism si armonie. Nu vom cauta neaparat senzationalul, ci mai mult comuniunea sufleteasca.
In dimineata zilei de 25 aprilie, Venus trece in Gemeni. Este posibil ca viata noastra emotionala sa se schimbe, in sensul ca vom renunta probabil la profunzime de dragul stralucirii si al senzationalului. Aceasta schimbare nu este neaparat un pas inapoi, ci mai mult exprimarea nevoii de reimprospatare a vietii noastre sentimentale. Ingresul lui Venus in Gemeni poate fi perceput ca o schimbare fireasca de la starea conservatoare si docila a lui Venus in Taur, la o atitudine mai alerta, mai plina de dinamism. Asa cum apa statatoare devine mai limpede daca devine curgatoare, la fel si sentimentele noastre au nevoie de aerul reimprospatat prin intrarea lui Venus in Gemeni. Poate nu vom scapa de impresia de superficialitate a sentimentelor, dar este nevoie sa constientizam ca avem nevoie din cand in cand de redefinirea si revigorarea lor.

Este posibil sa ne facem noi prieteni, dar nici pe cei vechi sa nu-i uitam. Vom dedica probabil o buna parte a timpului nostru pentru ei. Este posibil sa comunicam mult, pe subiecte variate, nu neaparat profunde. Umorul si glumele vor fi oaspeti bineveniti si aproape permanenti…

Marte: pe toata durata lunii aprilie se afla in Leu;
- comentarii: atata timp cat Marte traverseaza zodia Leului, ne putem afla intr-o permanenta stare de alerta, impulsionati fiind de focul existent in domiciliul Soarelui. Conform naturii Leului, este posibil sa se reliefeze latura noastra creativa. Este de asteptat sa beneficiem de energii speciale, pe care le vom investi probabil in actiuni nobile si generoase. Este posibil sa devenim mai intreprinzatori, raspunzand afirmativ la provocarile sortii.
In acelasi timp, vom fi probabil impulsivi si plini de pasiune. Este posibil sa manifestam tendinta de a fi excesiv de autoritari.

Jupiter: pe toata durata lunii aprilie se afla in Pesti;
- comentarii: Jupiter se afla in Pesti, intr-un semn in care este exaltat. Aici, va tinde sa desavarseasca tot ceea ce a construit in timpul in care s-a aflat in Varsator (in 2009). Tot ceea ce s-a emis prin Jupiter din Varsator trece la un nivel mai profund, completandu-se cu spiritul de sacrificiu.

Principalul scop al lui Jupiter, in timpul in care va strabate zodia Pestilor, este urmatorul: sa ne dizolve sufletul in oceanul de iubire al Divinitatii. Jupiter va face tot posibilul sa simtim ca acest ocean de iubire este o realitate.
La modul concret, oamenii se vor stradui sa se comporte in conformitate cu legile spirituale. Astfel, emanatiile lor vor contribui, mai mult sau mai putin constient, la insanatosirea planetei.

Este de asteptat sa beneficiem de energii care sa ne scape de metehnele noastre si sa atingem o stare de fericire in care boala sau suferinta sunt necunoscute. Este vorba despre o insanatosire pornita din interior: sanatatea spiritului atrage dupa sine starea de bine a corpului fizic.

Cu cat vom participa mai constient la aceasta lucrare spirituala initiata de Jupiter, cu atat mai mult vom putea beneficia de efectele sale.

Saturn: pe toata durata lunii aprilie se afla in mers retrograd: intre 1 si 7 aprilie in Balanta, iar intre 8 si 30 aprilie in Fecioara;
- comentarii: in primele 7 zile ale lunii, activitatea lui Saturn va putea fi resimtita indeosebi in sfera relatiilor personale. Aceasta planeta fiind simbolul severitatii, ar putea efectua “cernerea” relatiilor noastre, astfel incat sa fie pastrate doar acelea care sunt cu adevarat fructuoase. Intr-un fel, este foarte probabil sa-i fim recunoscatori ca va incerca sa tina la distanta persoanele care merg pe un drum diferit de cel pe care ne deplasam noi insine. Pe de alta parte, putem fi siguri ca Saturn isi va pune umarul la consolidarea relatiilor care vor fi trecut testul durabilitatii.

Fiind retrograd, Saturn ne indeamna sa stam linistiti, sa economisim, sa ne intoarcem privirea intrucatva spre interior. Prezenta sa in Balanta si mersul sau retrograd ne atentioneaza ca nu este cazul sa acceptam riscuri in domeniul relatiilor. O marja de siguranta in plus, o precautie sanatoasa nu va strica.

Incepand practic cu data de 8 aprilie, Saturn revine in Fecioara. El ne indeamna sa stam linistiti, sa economisim, sa nu cheltuim pentru lucruri care n-au valoare din punctul de vedere al sufletului nostru, sa ne intoarcem privirea intrucatva spre interior.

Vom tinde probabil sa ne desavarsim aptitudinile tehnice. Este de asteptat sa gandim analitic, sa fim atenti la detalii, sa punem mare pret pe precizie si punctualitate. Este indicat sa nu despicam totusi firul in patru, sa evitam ingustimea de spirit.

Uranus: pe toata durata lunii aprilie se afla in Pesti;
- comentarii: Uranus ne ajuta sa putem accesa energiile specifice ale zodiei Pestilor, acelea prin care ne putem simti aproape de Divinitate, prin care putem intelege informatii greu accesibile intelectului propriu-zis. Prezenta sa in Pesti inseamna ca ne va fi indicat sa acceptam niste suferinte si sacrificii pentru a putea emite cateva impulsuri concrete pentru directionarea lumii spre un sens evolutiv. Vom participa probabil la o lupta dusa pentru acceptarea adevarurilor extrase din lumea spirituala.

Neptun: pe toata durata lunii aprilie se afla in Varsator;
- comentarii: Neptun ne ajuta sa accesam energiile specifice zodiei Varsatorului, cele referitoare la adevarata spiritualitate. Nu este indicat sa ne bazam exagerat de mult pe energiile lui Neptun, pentru ca astfel putem pierde pamantul de sub picioarele noastre. Cu alte cuvinte, trebuie sa ne inarmam cu energiile lui Marte (curaj, spirit activ) si Mercur (gandire sanatoasa). Ideile noastre pot contine o doza mare de fantezie si risca sa nu se adevereasca in practica. Este bine sa masuram totul de doua ori, astfel ca afacerile noastre sa nu iasa in pierdere datorita acestor tendinte utopice.

Pluton: pe toata durata lunii aprilie se afla in Capricorn: in primele sase zile ale lunii in mers direct, iar intre 6 si 30 aprilie in mers retrograd;
- comentarii: Pluton lucreaza pentru concretizarea ideilor si dorintelor noastre, pentru atingerea finalitatii proiectelor incepute. Pluton in mers retrograd poate semnifica diferite ciocniri de interese, conflicte cu autoritatile, tensiuni intre sefi si subalterni. Cele mai multe divergente pot aparea din lipsa de autoritate sau din prea multa autoritate. Pluton retrograd poate releva existenta unor ganduri sau intentii ascunse, iar astfel poate afecta si mediul de afaceri.

Nod Nord: pe toata durata lunii aprilie se afla in Capricorn.

                          

                                     multumesc prof Firicel Ciarnau


.