Suntem ceea ce oferim ... Celorlalti !




Ai reusit sa traiesti bucuria celui care primeste ceea ce ai daruit tu? Ai oferit neconditionat un favor, fara sa asteptati sa primiti inapoi ceea ce ai daruit ? Ai simtit sentimentul inaltator, cand ai citit pe fata celuilalt fericirea cand a primit ce tu ai oferit ?

E superb acest sentiment, sa daruiesti din toata inima fara sa astepti ceva, sa daruiesti fara macar sa gandesti ca vei capata ceva la schimb. Bucuria celeilalte fiinite care primeste de la tine, iti incanta sufletul si-l trimite in cele mai inalte "ceruri". Acest sentiment de daruire neconditionata e sublim ! Sa daruiesti si sa te bucuri de puterea ta de daruire, de puterea ta de a iubi ... De puterea ta de a oferi tot ce ai mai bun in tine.

Trebuie sa ne bucuram de maretia sentimentului nostru pe care-l oferim. Si daca totusi este cineva care spune ca trebuie sa si primim ceva in schimb, atunci afla ca ceva vei primii, un ceva ce nu se poate compara cu nimic pamantean, acel ceva va fi un balsam al sufletului tau, o incantare a trupului si o bucurie a mintii...

Toate aceste sentimente pe care le trezesti in cealalalta fiinta, nu pot fi comparate cu nimic, nu exista nimic la schimb pentru ele. Ceea ce vei simti nu se poate compara cu nimic, nu poate fi descris in cuvinte, trebuie sa traiesti un astfel de sentiment total de daruire ca sa poti intelege maretia lui. Dar acest sentiment il poti trai, doar daca il ai in tine, daca sufletul tau este atat de imaculat ca sa poata iubi pur si neconditionat.

Daca exista acest sentiment in adancul sufletului tau, atunci lasa-l sa-si ia zborul, nu-l incatusa, lasa-l sa se nasca, sa traiasca si apoi sa-se inalte catre acele "orizonturi angelice"... nu-ti fie teama de ranile care pot sa vina, ele vin si trec, dar nimic nu se compara cu frumusetea de a darui neconditionat si nimic nu poate sa te doara mai mult decat neimplinirea trairii acestei daruiri. Ceea ce vei simti daruind va fi "rasplata" ta, rasplata care nu se poate compara cu nimic "material"...


.