Zodiacul defectelor - Varsator




Aceasta zodie cotizeaza cel mai mult cu reprezentanti mediocri. Bineinteles, mediocrii sunt scutiti de a se afla printre cei inferiori, dar nu beneficiaza nici de pozitia superioara a clasamentului.

Varsatorul reprezinta media umanului. Sublim defect si penibila calitate! De aceea, Varsatorul este cel mai compatibil semn zodiacal. O compatibilitate care indica faptul ca nu da bataie de cap nici unei zodii. Este cumintel, zambeste, si nu ofera nimanui prilej de concurenta sau invidie. El nu cunoaste drama. Tragediile il impresioneaza, dar le priveste cu respect, nestindu-se in stare de a trai la randu-i o tragedie.

Se spune ca sufletul Varsatorului este foarte bogat in trairi, ca in fiecare clipa prin mintea lui trec o multitudine de reactii afective. Este adevarat, dar din pacate nici o traire din numeroasele care il incearca nu se ridica la cote dramatice, generatoare de reactii interne notabile, creatoare. Varsatorul simte mult si cu taraita, este ca un bidon spart in care se toarna mai putin decat se scurge. In rastimpuri, e nevoie de cate cineva, mai bogat si plin de mila care sa acopere deficitul. Asta nu inseaman ca Varsatorul este un nesimtit, este chiar hipersensibil, dar la nivel de microunde. Porii lui vibreaza, dar el e prea mare pentru mesaje atat de subtile. Are, e drept, sentimente inaltatoare, dar imaginati-va un ascensor de mare viteza montat la o casa cu etaj si o mansarda in care locuiesc 14 poeti care nu au scris in viata lor un vers din motive de aglomeratie.

Majoritatea Varsatorilor, pentru ca nu au prea multe pacate, ajung in Paradis, dar pe Dumnezeu nu il vor vedea. La asemenea inaltime ajung doar nebunii. Nu sunt in stare sa faca mult rau, dar nici mult bine nu vor avea curaj sa faca, atat de departe merge talentul lor de a nu incomoda pe nimeni. Mecanismele lor sunt fine si complicate, dar la fel de inutile precum Nodul Gordian, incat se va gasi mereu unul cu sabia care, in loc sa stea la taclale, va declansa Istoria, domeniu la care intelegerea Varsatorilor nu are acces.

Din punct de vedere social, aceasta zodie a inceput sa aiba un cuvant de spus abia de cand omenirea a inceput sa voteze. Altminteri, daca societatea ar da mai multa importanta principiului fundamental al vietii - "Care Ajunge primul" - Varsatorii ar mai face cateva reclamatii la Evidenta Populatiei, ar slabi si in scurt timp ar disparea, lucru nedorit bineinteles.

Am ajuns la capitolul unde Varsatorul nu pare a fi deloc mediocru: lenea. Sunt putine argumentele dupa care celebru personaj care a intrebat " Muieti-s posmagii" nu ar fi Varsator. Somnul in cantitati indecente este specialitatea lui. Se pregateste sa doarma foarte calm si meticulos. Niciodata nu cade rapus de oboseala. Chiar epuizat, Varsatorul nu va renunta la un preludiu aproape ritualic. Pentru el "a dormi" este un adevarat verb, un verb de miscare, care semnifica o activitate sustinuta, ritmica, desfasurata pe etape. Un Varsator dormind detine o luciditate anatomica, o intelepciune trupeasca stupefianta, iar cand se trezeste, nu se trezeste brusc, speriat de inconstienta in care s-a complacut.

Un nepriceput ar putea fi in stare sa ne ofere un exemplu care sa contrazica multe din punctele acestei descrieri: Nicolae Ceausescu. Grava eroare! A fost Ceausescu un dogmatic? Nu. Ideologia a furat-o papagaliceste de la puscariasii bolsevici, folosind-o la acensiunea sa politica. Un regim legionar de 45 de ani tot pe Ceausescu l-ar fi avut in final in frunte.

Sentimental, Varsatorul se poate atasa foarte strans de oricine, dar cu o slaba vigoare a sentimentului. E ca si cum s-ar agata zdravan de un suport cu cel mai solid carlig din lume, dar de care ar fi atarnat un fir de paianjen. Pentru focul iubirii, Varsatorul este un material neinflamabil, mai mult, adesea un Varsator indragostit arata comic, dar poate arata si tragic daca isi da si el seama ca arata comic.