Ce se va intampla in Noiembrie ?



1 - 5 noiembrie: conjunctie Soare - Mercur, cuadratura Soare - Marte, cuadratura Mercur - Marte, trigon Venus - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Inceputul lunii noiembrie se anunta a fi tensionat. Este posibil sa intampinam dificultati in mai multe domenii. In primul rand, tandemul Soare - Mercur va fi deranjat de cuadratura primita de la Marte, ceea ce in viata de zi cu zi se poate manifesta ca o dispersare a fortelor noastre.

Este posibil sa simtim ca nu avem spor in activitatile pe care le desfasuram, si astfel sa fim profund nemultumiti de noi insine. Observand ca nimic nu merge asa cum si-ar dori, oamenii pot deveni irascibili. Avand in vedere ca vom traversa probabil o perioada dificila, nu este indicat sa ridicam stacheta la cote prea inalte si sa avem pretentii fata de altii sau fata de noi insine. Intr-o astfel de perioada, cel mai intelept lucru este sa ne multumim cu ceea ce putem realiza si sa nu ne plangem din cauza viselor neimplinite.

Fiind implicat Mercur, este posibil sa avem dificultati de concentrare. De asemenea, este posibil sa ne fie greu sa luam decizii, din cauza faptului ca datele de intrare pot fi contradictorii. In plus, este posibil sa ne simtim stramtorati din punct de vedere al timpului - sa avem impresia ca nu avem timp pentru nimic sau foarte putin timp pentru a duce la bun sfarsit activitatile noastre. Foarte probabil, va trebui sa ne confruntam cu lipsa rabdarii.

In rastimpul in care Mercur este atacat de catre Marte, comunicarea poate suferi profund. Este posibil ca oamenii sa doreasca sa-si impuna punctul de vedere mai mult sau mai putin vehement. Discutiile pot degenera in certuri. Este posibil ca oamenii sa incerce sa gaseasca nodul in papura in ceea ce priveste modul de gandire al celorlalti si, in acelasi timp, sa nu urmareasca neaparat firul logicii in rationamentele proprii.

In alta ordine de idei, Mercur, aflat in sfera lui Pluton si atacat printr-o cuadratura de Marte, poate insemna aparitia unor ganduri negative (pline de deznadejde, pesimism, dorinta de razbunare sau gelozie). Insa, tocmai prin linia cuadraturii primite de la Marte, cu un mic efort, acestea se pot transforma in ganduri luminoase, demne de semnul in care se afla Marte (Leul, domiciliul Soarelui). Inceputul lunii noiembrie poate constitui o perioada excelenta de a ne controla gandurile, pentru a le mentine in sfere luminoase. Daca se indeplineste aceasta conditie, atunci cu ajutorul conjunctiei Soare - Mercur vom putea avea realizari importante in domeniul intelectual.

Despre cuadratura Saturn - Pluton am relatat destul de larg in paginile Astrotextului, iar ca sa nu ne repetam, aici vom spune doar ca cele doua planete grele vor insista sa fim corecti cu toata lumea si severi cu noi insine. Aceasta cuadratura poate fi numita aspectul anti-coruptie, promitand ca va actiona ca o matura impotriva tuturor imperfectiunilor, deopotriva la nivelul societatii si la cel al individului.

Toate acestea pot deveni sursa a noi si noi nervozitati. Rezolvarea poate fi sugerata de catre trigonul Venus - Neptun. Acesta pare sa ne spuna ca, in pofida oricaror greutati, exista si o parte frumoasa a vietii. Colaborarea celor doua planete feminine ne invita sa ne incarcam bateriile cu ajutorul artei. Poate n-am mai fost de multa vreme la teatru, la opera sau la un concert. Poate este cazul sa vizitam o expozitie sau sa mergem la un film. Se pare ca va fi necesar sa ne acordam un ragaz pentru a ne destinde.

Prima parte a lunii noiembrie poate fi o zona a nisipurilor miscatoare. Multitudinea de aspecte disonante care se vor construi pe cer in aceasta perioada poate semnifica o anumita stare de nesiguranta, pe care o putem invinge insa cu ajutorul calitatilor noastre launtrice. Ramanand concentrati si increzatori in fortele proprii, vom putea rapune orice adversitate a sortii.

Si sa nu uitam de Legea Ritmului: orice lucru are o perioada ascendenta apoi descendenta. Pe baza acestei legi, putem fi siguri ca dificultatile sunt temporare, nu tin toata viata. Si, de fapt, ce ne opreste sa zambim, in pofida lor?



6 - 7 noiembrie: conjunctie Soare - Mercur, cuadratura Soare - Jupiter, cuadratura Mercur - Jupiter, cuadratura Saturn - Pluton

Tandemul Soare - Mercur iese de sub incidenta cuadraturii trasate spre Marte, in schimb intalneste imediat un alt aspect similar, de aceasta data cu Jupiter. Daca la inceputul lunii luarea deciziilor a putut fi ingreunata de natura contradictorie a datelor de intrare, de acum incolo este posibil sa intervina imprecizia acestora. Este posibil sa nu avem certitudinea ca datele pe baza carora va trebui sa luam decizii sunt valide si corecte. Putem avea impresia ca bajbaim in intuneric. Deciziile luate se pot dovedi a fi pripite, deci se recomanda sa masuram de doua sau chiar trei ori inainte de a face taietura. Este de asemenea recomandabil sa nu promitem decat ceea ce suntem absolut siguri ca putem duce la bun sfarsit, fiindca pot aparea oricand elemente necunoscute care pot ingreuna indeplinirea sarcinilor.

Pe de alta parte, cuadratura dintre Jupiter si tandemul Soare-Mercur poate sta la originea unor stari de nervozitate latenta. Oamenii pot deveni excentrici, nesinceri si necomunicativi.

Avand in vedere ca si Soarele este implicat in aceasta cuadratura, ae putea iesi in evidenta latura egoista a oamenilor. Semnele implicate fiind Scorpionul (unul dintre polii axei materialismului) si Varsatorul (altruismul), conform naturii aspectului de cuadratura putem deduce ca oamenii vor tinde sa urmareasca in primul rand interesul propriu. In alta ordine de idei, Jupiter slabit printr-o cuadratura poate insemna entuziasm nejustificat (nesincer), acceptarea unor riscuri mai mari decat posibilitatile noastre reale si pericolul unei judecati gresite. In prima jumatate a lunii, efectuarea unor pasi cu implicatii financiare deosebite este de evitat. Este indicat sa stam linistiti, sa rumegam ofertele de care dispunem, sa analizam situatiile in care ne aflam si sa asteptam vremuri mai bune. Cuadratura Soare - Jupiter poate insemna si risipa resurselor de care dispunem, deci recomandarea de a economisi este de la sine inteleasa.

Natura semnelor implicate invoca lupta dintre materialism (Scorpion) si spiritualism (Varsator). Luna noiembrie va fi probabil scena unor noi episoade ale acestui film, vechi de cand lumea.



8 noiembrie: conjunctie Soare - Mercur, cuadratura Soare - Jupiter, cuadratura Mercur - Jupiter, sextil Venus - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton

Venus isi face ingresul in Scorpion si stabileste imediat un sextil cu Pluton. Acest aspect poate actiona ca o raza de lumina, ascunzand in sine dorinta sincera de a vindeca ranile lumii. Afirmam acest lucru pe baza faptului ca Pluton se afla in stare de a oferi energia iar Venus sa aduca iubirea care sa asigure calitatea necesara acestei energii. Acest sextil leaga domiciliul (Scorpionul) si semnul de exaltare (Capricornul) al lui Marte, deci este de asteptat sa fie foarte activ si sa aiba randament. El va avea menirea de a indrepta si repara tot ce a fost gresit in trecutul apropiat, in special in domeniul sentimental. Din cauza cuadraturilor in care este implicat Jupiter, este posibil sa avem parte de sincope la nivelul comunicarii verbale, insa comunicarea la nivel sufletesc va functiona probabil suficient de bine. Timp de cateva zile, este de asteptat ca intuitia noastra sa functioneze mai bine si sa putem intercepta nevoile sufletesti ale prietenilor nostri cu mai multa acuratete. Vom simti probabil mai intens ca a avea grija de cei apropiati intra pe lista datoriilor noastre.

Fiind implicat Pluton, este de asteptat sa facem eforturi pentru a conferi profunzime atat activitatilor in care suntem angrenati, cat si relatiilor noastre de prietenie. Vom fi probabil seriosi si implicati sufleteste in tot ceea ce facem.



9 noiembrie: conjunctie Soare - Mercur, cuadratura Soare - Jupiter, trigon Soare - Uranus, cuadratura Mercur - Jupiter, trigon Mercur - Uranus, sextil Venus - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton

Pentru saptamana care urmeaza, vestile sunt de asemenea complexe: atat bune cat si mai putin bune. Soarele si Mercur, deplasandu-ne umar la umar in zodia Scorpionului, vor interactiona mai intai prin cate un trigon cu Uranus, iar dupa aceea vor fi slabiti de cuadratura primita de la Neptun. La inceputul saptamanii este de asteptat sa resimtim doar efectele benefice ale trigonului stabilit intre tandemul Soare - Mercur si Uranus. Dintre acestea, cel mai elocvent este disponibilitatea planetei Uranus de a ne oferi puterea de a depasi orice fel de dificultate, de a desena zambete sincere pe fata noastra. Este de asteptat sa devenim mai deschisi si mai prietenosi. Dupa aceea, sta in obiceiul lui Uranus sa ne ofere capacitatea de a accepta schimbarile impuse de destin, sau chiar de a le provoca, cu intentia de a se apropia de scopurile importante ale incarnarii. Mai departe, este de asteptat ca oamenii sa dezveleasca latura lor originala, purtandu-se cu libertatea unui copil. Ei pot deveni mai inventivi, mai plini de idei ingenioase.


Uranus, ca guvernator al Varsatorului (semnul prieteniei), va genera probabil imbolduri de a observa nevoile celor din anturajul nostru si de a sari in ajutorul lor.



In perioada 9 - 18 noiembrie, este posibil ca o buna parte a gandurilor noastre sa se refere la viitor. Vom visa probabil cu ochii deschisi, dar este de asteptat sa si intreprindem cateva actiuni concrete pentru a-l imbunatati. Este posibil sa percepem informatii subtile care ne vor ajuta sa aruncam o privire spre viitor. Vorbim foarte des despre necesitatea gandirii pozitive, iar acum vom avea ocazia si ajutorul celest de a o exersa.

Uranus este planeta care simbolizeaza aflarea solutiilor, chiar si in cazul problemelor foarte complexe. Fiind ajutat de catre Mercur si Soare, Uranus va facilita probabil gasirea unor chei magice care vor putea deschide lacatele problemelor cotidiene.



10 noiembrie: conjunctie Soare - Mercur, cuadratura Soare - Jupiter, trigon Soare - Uranus, cuadratura Soare - Neptun, cuadratura Mercur - Jupiter, trigon Mercur - Uranus, cuadratura Mercur - Neptun, sextil Venus - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton

Soarele si Mercur isi continua drumul prin Scorpion si primesc cate o cuadratura de la Neptun. Conglomeratul de aspecte la care participa aceste planete nu pot fi interpretate decat impreuna, in sens holistic. In timp ce Uranus ne ofera o mana de ajutor, Neptun ne testeaza vigilenta. Cand este slabita printr-un aspect disonant, Neptun obisnuieste sa ne submineze increderea in sine, insinuand ca traim intr-o lume nesigura. In acelasi timp, beneficiem de sugestia lui Uranus, conform careia traim intr-o lume mentala si astfel totul ne este posibil, printr-un efort de gandire.

Mijlocul lunii noiembrie se va referi probabil la lupta de a depasi dificultatile care apar in viata de zi cu zi - impredictibilitate, o briza de nesiguranta, neincredere in viitor - cu ajutorul lui Uranus: controlandu-ne modul de a gandi, acceptand provocarile cu barbatie, lucrand continuu cu mainile si cu mintea. Cand planeta Neptun este slabita, ea simbolizeaza acele forte care actioneaza din subconstient pentru destabilizarea noastra, prin teama nejustificata, sentimente de inferioritate si altele asemenea. La mijlocul lunii noiembrie vom avea probabil ocazia sa introducem lumina lui Uranus in subconstientul nostru, identificand, cu ajutorul intuitiei, sursa sentimentelor negative care ar putea sa ne deranjeze. Daca Neptun are capacitatea de a produce un fel de ceata in lumea mentala, Uranus este in masura sa produca fulgerul care s-o risipeasca. Intuim ca se asteapta de la noi sa utilizam fortele planetei Uranus in mod constient: zambind in pofida greutatilor existente, fortandu-ne mintea pentru a gasi solutii ingenioase chiar si in situatii dificile, refugiindu-ne in planul mental din fata adversitatilor intalnite in planul fizic.

Pot exista si variante gresite de contracarare a efectelor cuadraturii Soare - Neptun, ca refugierea in alcool, declinarea responsabilitatii pe umerii altora sau autosugestionarea negativa (minciuna prin care ne inselam singuri). Uranus ne indeamna la curaj si la asumarea responsabilitatilor.



11 - 12 noiembrie: conjunctie Soare - Mercur, cuadratura Soare - Jupiter, trigon Soare - Uranus, cuadratura Soare - Neptun, cuadratura Mercur - Jupiter, trigon Mercur - Uranus, cuadratura Mercur - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Venus isi inceteaza colaborarea cu Pluton. Lupta cu iluziile, tensiunea dintre atitudinile materialiste si spiritualiste vor fi probabil in continuare la ordinea zilei. Este posibil sa nu mai beneficiem atat de mult de energiile lui Venus, iar astfel solutiile aduse pentru rezolvarea problemelor cotidiene vor fi probabil mai tehnice, mai lipsite de aportul sufletului.


13 - 14 noiembrie: cuadratura Soare - Jupiter, trigon Soare - Uranus, cuadratura Soare - Neptun, trigon Mercur - Uranus, cuadratura Mercur - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Mercur isi slabeste colaborarile cu Soarele si cu Jupiter. Intr-un fel, este bine ca ecuatia vietii sa aiba mai putine necunoscute sau chiar mai putine elemente. Este de asteptat un usor reviriment al disponibilitatii de a comunica, oamenii putand deveni mai sinceri si mai deschisi. Se pare ca ne aflam deja pe calea de iesire din zona nisipurilor miscatoare.



15 noiembrie: trigon Soare - Uranus, cuadratura Soare - Neptun, cuadratura Venus - Marte, cuadratura Saturn - Pluton

Ajunsi la mijlocul lunii, atmosfera astrala tinde sa se modifice considerabil. Mercur devine o planeta neaspectata, iar astfel comunicarea dintre oameni poate fi iar simpla si directa.


Mai departe, intre Venus si Marte se infiripa tensiunea cuadraturii. Acest aspect poate mari probabilitatea de a abuza de increderea celorlalti. Este posibil sa intalnim zambete binevoitoare care nu sunt altceva decat niste masti menite sa ascunda intentiile reale care sunt “altfel” decat fatada expusa. Un efect clasic al acestui aspect este aruncarea in lupta a farmecului personal pentru obtinerea unor favoruri. Oamenii vor fi tentati sa aleaga cai ocolitoare in locul celei directe. Cuadratura Venus - Marte poate submina relatiile noastre, deci se recomanda sa fim foarte atenti la ce spunem si gandim despre oameni. Taramul preferat de actiune al acestui aspect este cel al relatiilor de dragoste, pe care le poate tensiona. Sentimentele noastre se pot muta intr-o clipita de la atentia plina de ardoare la dezinteresul total. Daca in prima parte a lunii a fost nevoie probabil sa ne controlam gandurile, de acum incolo este posibil sa facem acelasi lucru cu emotiile noastre.


16 - 18 noiembrie: trigon Soare - Uranus, cuadratura Soare - Neptun, sextil Mercur - Saturn, cuadratura Venus - Marte, cuadratura Saturn - Pluton

Aceasta noua saptamana incepe cu vesti bune. Mercur trece in Sagetator si este intampinat printr-un sextil de catre Saturn aflat in Balanta. Acest aspect ofera siguranta si verticalitate intelectului nostru. Saturn introduce ordinea in gandurile noastre, inlaturand superficialitatea. Oamenii pot deveni mai seriosi, mai credibili, mai harnici si mai responsabili. In aceasta saptamana este de asteptat sa lucram mai sistematic, organizandu-ne munca mai in detaliu.


19 noiembrie: trigon Soare - Uranus, cuadratura Soare - Neptun, cuadratura Venus - Marte, cuadratura Saturn - Pluton

Mercur se deplaseaza rapid prin zodiac si isi incheie colaborarea cu Saturn. Totusi, legea inertiei functioneaza in domeniul psihologic si, astfel, este de asteptat ca efectele sextilului Mercur - Saturn sa se mentina toata saptamana. Este probabil sa continuam activitatile noastre in aceeasi nota de seriozitate si credibilitate.


20 - 21 noiembrie: cuadratura Venus - Marte, cuadratura Venus - Jupiter, cuadratura Saturn - Pluton

Soarele isi incheie colaborarile cu Uranus si cu Neptun. Ecuatia astrala se simplifica, dar ceea ce ramane este o lista de trei cuadraturi, asa ca nu este de asteptat sa avem parte de o viata lipsita de griji. Venus intra intr-o noua cuadratura, de aceasta data cu Jupiter. Acest aspect disonant poate insemna noi zambete false, noi tendinte de a alege cai ocolitoare si noi abuzuri. Atmosfera generala poate fi nuantata de culori sumbre din cauza faptului ca oamenii pot fi tentati sa nu infrunte dificultatile ci sa opteze pentru variante mai usoare. Unii vor avea impresia ca pot rezolva niste probleme exclusiv cu sarmul propriu, fara a implica si profesionalismul. Este posibil sa ne fie greu sa ne dam seama daca informatiile pe baza carora lucram sunt adevarate sau nu.


Cuadratura Venus - Jupiter poate mentine atmosfera de incertitudine si ambiguitate. Putem avea impresia ca ne aflam iar deasupra unor “nisipuri miscatoare”.



22 noiembrie: sextil Soare - Saturn, cuadratura Venus - Marte, cuadratura Venus - Jupiter, cuadratura Saturn - Pluton

Soarele intra in Sagetator si primeste imediat un sextil benefic de la Saturn. Acest sexil are darul de a stabiliza putin mersul evenimentelor. El poate contracara, total sau partial, efectele cuadraturilor existente in acest moment pe cer. Saturn are intotdeauna capacitatea de a incetini viteza de mers a lumii, acordand astfel o sansa in plus constientizarii problemelor cu care ne confruntam. Marele dar al lui Saturn este rabdarea si avem speranta sa beneficiem de acesta si in zilele in care Soarele parcurge primele grade din Sagetator.

Oamenii pot deveni mai seriosi, mai credibili si mai organizati. Este de asteptat ca ei sa fie interesati din ce in ce mai mult de adevar si sa respinga ferm tendintele de falsificare a acestuia. De asemenea, este de asteptat ca ei sa devina mai responsabili si mai harnici, organizandu-si activitatile cu mai multa perfectiune.



23 - 25 noiembrie: sextil Soare - Saturn, trigon Mercur - Marte, cuadratura Venus - Marte, cuadratura Venus - Jupiter, trigon Venus - Uranus, cuadratura Venus - Neptun, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Urmatoarea saptamana incepe iar cu vesti bune: aparitia trigonului Venus - Uranus. Acest aspect este responsabil cu destinderea si cu voia buna, fiind capabil sa aduca zambete pe buze, chiar in pofida dificultatilor cu care ne confruntam. Cele doua planete isi unesc fortele pentru a ne arata ca, indiferent de greutatile parcurse, viata este frumoasa si merita traita. Ele ne ofera, mai mult ca probabil, capacitatea de detasare de rutina cotidiana. Aici se cuvine sa mentionam ca nimic nu se intampla fara stirea Divinitatii, ca niciun fir de par nu se poate indoi fara acceptul Lui. Daca uneori suntem testati, acest lucru se intampla doar pentru a ne trezi capacitatile latente.


Un alt dar al trigonului Venus - Uranus poate fi sentimentul de libertate interioara. Putem mentiona si faptul ca acest aspect interplanetar obisnuieste sa “deschida inimile”: oamenii pot deveni mai disponibili sa interactioneze prin sentimente de iubire exprimate deschis.

Cuadratura Venus - Neptun, pe langa faptul ca reduce cuantumul de poezie din viata cotidiana, are si beneficiul de a ne aduce cu picioarele pe pamant. In loc sa visam doar, vom fi probabil montati sa intreprindem ceva concret pentru realizarea idealurilor noastre - mai ales ca beneficiem din plin de razele sextilului Soare - Saturn. Dat fiind faptul ca Venus participa de ceva vreme la mai multe aspecte disonante, aceasta noua cuadratura nu pare sa aduca o noutate. Este probabil sa fim deja obisnuiti cu subrezenia temporara a sistemului de relatii in care ne aflam, iar astfel cuadratura Venus - Neptun nu pare sa constituie o dificultate in plus.

Se formeaza si trigonul dintre Marte si Mercur. Este de asteptat ca activitatea intelectului sa se intensifice. Colaborarea celor doua planete, in mod obisnuit aduce armonizarea activitatii intelectului cu actiunile concrete care o succed. Este probabil sa dispunem de mai multa ambitie, de o stare fizica si psihica plina de vitalitate. Gandurile vor circula probabil rapid si cu multa claritate. Este posibil ca formarea opiniilor si luarea deciziilor sa se petreaca aproape instantaneu, fara sa se piarda din obiectivitate. Trigonul dintre Marte si Mercur tinde sa aduca hotarare si sa elimine sovaiala. El lucreaza pentru desconsiderarea sentimentalismelor, dar respecta nevoile sufletesti reale ale oamenilor. Acest trigon ne poate ajuta in rezolvarea problemelor de natura tehnica si practica.

In perioada in care a fost retrograd, Jupiter s-a indepartat de Neptun, dar intorcandu-se in mers direct, el s-a apropiat din nou de Neptun si astfel conjunctia celor doua planete se formeaza din nou. Natura celor doua planete fiind foarte asemanatoare, interpretarea acestei conjunctii are o predominanta pozitiva. Cele doua planete se ajuta reciproc. Domeniul de lucru comun este relativ departe de planul fizic, fiind rezident in cel al gandurilor, al ideilor, al intuitiei si al spiritualitatii. Numitorul comun al celor doua planete este credinta. Jupiter este mai aproape de noi, deopotriva in sens fizic si spiritual. Credinta simbolizata de Jupiter este inteligibila, exprimabila in cuvinte, ea atingand planul mental. In schimb, credinta simbolizata de Neptun este fiica planului psihic: ea poate fi mai mult simtita si intuita, exprimarea ei verbala fiind dificila. Datorita conjunctiei celor doua planete, energiile planetei Neptun au o filiera de coborare, prin ajutorul dat de catre Jupiter. Chiar daca aceasta conjunctie nu vizeaza planul fizic in mod direct, ea va fi un ferment activ al vietii noastre, daruindu-i sens si un caracter profund uman. Tot ce apartine credintei in Divinitate poate deveni mai vizibil, mai inteligibil si mai utilizabil in viata de zi cu zi.


Este de mentionat si faptul ca aceasta conjunctie are loc in Varsator, un semn orientat deopotriva spre tehnica si spre spiritualitate. Prin vibratiile acestui semn, energiile celor doua planete au sanse de concretizare. Este de asteptat ca acest aspect interplanetar sa aduca roade concrete, cel mai probabil in domeniul medicinei, al stiintelor, ca fizica sau chimia, si al explorarii spatiului. Este posibil sa asistam la descoperiri importante care pot schimba viata acestei planete, intr-un mod benefic.

Aceasta conjunctie poate completa o lipsa acuta a actualei societati. Ea poate readuce componenta umana in toate activitatile cotidiene, acestea fiind deplasate spre o viziune prea deplasata spre mecanica. Cele doua planete pot readuce componenta pierduta de iubire.



26 - 27 noiembrie: sextil Soare - Saturn, trigon Mercur - Marte, cuadratura Venus - Jupiter, trigon Venus - Uranus, cuadratura Venus - Neptun, opozitie Marte - Jupiter, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Marte traseaza o opozitie spre Jupiter. Acest aspect tinde sa disperseze energiile de care dispunem, si astfel este posibil sa ne creeze dificultati in organizarea vietii noastre. Cu alte cuvinte, este posibil sa ne ocupam de mai multe activitati deodata si sa nu avem spor in nici una dintre ele.

Dintr-un alt punct de vedere, aceasta opozitie poate reliefa tendintele egoiste si poate scoate la iveala atitudini agresive. Cand Jupiter este slabit, oamenii au tendinta sa-si inchida inima intr-o cusca si sa nu manifeste bunatatea. Mai ales ca aceasta opozitie se desfasoara pe axa Leu - Varsator, sugerandu-ne ideea ca iubirea poate fi imputinata.


28 - 29 noiembrie: trigon Mercur - Marte, sextil Mercur - Jupiter, cuadratura Mercur - Uranus, trigon Venus - Uranus, cuadratura Venus - Neptun, opozitie Marte - Jupiter, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Inaintand in Sagetator, Mercur intalneste in acelasi timp un aspect armonios si unul disonant: sextilul trasat spre Jupiter si cuadratura primita de la Uranus. Cele trei planete fiind responsabile cu functionarea intelectului, putem afirma ca aceasta colaborare complexa poate genera idei stralucite al caror grad de realizare se afla in dubiu. Nu este sigur ca prima idee stralucita care ne vine va fi si functionala. Mai mult ca probabil, ideile vor trebui filtrate, trecute prin testul intelepciunii, si pastrate doar in masura in care rezista acestor teste.

Putem asista la marirea disponibilitatii de a comunica. Acest lucru nu va insemna in mod neaparat eficientizarea comunicarii, din cauza posibilului efect de dispersie generat de cuadratura Mercur - Uranus. Este probabil insa un grad mai mare de deschidere fata de ceilalti.

In alta ordine de idei, cuadratura Mercur - Uranus reliefeaza posibilitatea precipitarii, a pericolului de a ne pierde printre sumedenia de activitati care ne vor capta atentia. Aceasta cuadratura aduce de obicei in fata noastra lectia rabdarii.


30 noiembrie: sextil Mercur - Jupiter, sextil Mercur - Neptun, cuadratura Mercur - Uranus, trigon Venus - Uranus, cuadratura Venus - Neptun, opozitie Marte - Jupiter, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Mercur isi incheie colaborarea cu Marte si imediat stabileste un sextil cu Neptun. Acest aspect va avea probabil efecte indeosebi in ceea ce priveste arta si viata spirituala. Sextilul Mercur - Neptun tinde sa fluidizeze gandirea, sa imbogateasca fantezia si sa dea culoare comunicarii de orice tip. Logica stricta se va completa cu informatiile accesibile prin intuitie. Este posibil sa anticipam ideile interlocutorilor nostri, sa fim in stare sa intuim motivatiile lor psihologice. Putem trage concluzia ca acest aspect poate imbunatati substratul psihic al comunicarii dintre oameni.


Pe fondul acestui aspect, este de asteptat ca atmosfera generala sa se indulceasca simtitor, mai ales datorita cresterii probabile a bunului simt la nivelul societatii.

 
 
Cu stima,


prof. Firicel Ciarnau