Zodiacul defectelor - Capricorn




Este zodia tocilarilor. Daca unii Capricorni nu au ocazia sa toceasca, se razbuna prin munca si castiga mereu intreceri de acest gen. Cand capata veleitati intelectuale, pretind sa le fie recunoscute rezultatele gandirii asa cum poti recunoaste rezultatele muncii unui tractorist dupa cate hectare a arat. Asa cum unii se manifesta prin vorbe sau prin comportament, ei se manifesta prin munca sau prin diverse activitati care implica efort. Nu ar fi nimic rau in asta, daca nu ar face excese insa, de multe ori Capricornul munceste fara discernamant, mult si degeaba.

In societate sunt retrasi, stau deoparte, nu vad in actul comunicarii un mod de cunostere sau de afirmare ci, pur si simplu, banala posibilitate de a transmite diferse informatii despre unele intamplari. Capricornul nu este tipul speculativ, el intotdeauna spune ce exista, ce stie el clar ca exista, ori pentru a fi centrul atentiei intr-o societate, trebuie sa stii sa visezi cu glas tare, sa ghicesti viitorul, sa spui "ce ar fi.....".
Nativii acestei zodii sunt bine implementati in prezent, trecutul nu le da fiori deosebiti, viitorul nu ii intereseaza. Nu veti auzi nicodata un Capricorn facand planuri. Daca va inainta o va face orbeste, punctul final fiind seara la culcare. Ce va fi maine se va vedea maine. Din punct de vedere temporal, este opac, de aceea este aproape inuman, nu se plictiseste, fiind de o tenacitate mecanica.

Ii plac banii dar nu stie sa ii cheltuie. Cand risipeste o face cu foarte multa stangacie. Belsugul in bucataria unui Capricorn nu inseamna o mie de feluri de mancare, ci o tona dintr-un singur fel.
In afaceri este excesiv de pragmatic si nu ii place sa se arunce in proiecte riscante. Daca pierde, face mare scandal, pentru ca nu ii vine sa creada. I se pare imposibil sa ai niste bani si in scurt timp sa nu ii mai ai, fara sa te alegi cu nimic in schimb. Cand sansa ii surade si ajunge in pozitii inalte, Capricornul va iesi in evidenta prin gesturi caritabile deosebit de extreme. Daca, de exemplu, va sponzoriza un pictor, el insusi va crede ca este autorul tabloului licitat.

Cand soarta ii este defavorabila, se preface ca nici nu a vrut mai mult de la viata. Daca va urca in ierarhia sociala, se zguduie treptele sub picioarele sale. Nu iarta pe nimeni, nu unelteste, nu loveste pe la spate. Loveste in plin, din fata, in momente de neatentie. Se foloseste de o multime de personaje obscure carora le promite mult.

Capricornul are foarte dezvoltat spiritul de clan. Cine nu ii respecta membrii clanului este atacat cu multa ura si violenta, cine intra in clan este protejat fara sa indeplineasca alte conditii. Fire pamanteana, Capricornul nu este prea interesat de cele sfinte, viata de Dupa, Judecata de pe Urma, il lasa rece. Nu s-ar spune ca este ateu, dar pentru el Dumnezeu este un fenomen natural, este drept cu totul si cu totul deosebit de alte fenomene. Cand ii vorbesti de marele mistere ale cerului, el se gandeste la OZN-uri.

Este o fire ranchinoasa si se razbuna cu precizie matematica. Nu uita niciodata un afront. Printre altele, iata un mare defect: este teribil de incapatanat. Daca il pui la ambitie, refuza pana si cele mai firesti si logice gesturi. Nu da inapoi un pas, chiar daca este cu pretul vietii.

Sentimental, nu este genul care cunoaste marea dragoste. Deseori se casatoreste din interes, iar sufletul lui nu este dispus sa ofere prea mult. Femeile din Capricorn sunt hipermasculinizate, baietoase si rele de musca.