Imblanzirea ... Leului






Dupa cum bine stim, fiecare zodie se poate manifesta prin vibratiile ei inalte sau joase. Nativul Leu, beneficiind de forta, caldura si lumina Soarelui - guvernatorul semnului sau - cel mai adesea este o fiinta superba: el pur si simplu radiaza, daruieste mereu o iubire calda celor din jurul sau. Exact ca si Soarele, care se revarsa asupra tuturor, fara sa astepte ceva in schimb.

Nativul Leu mosteneste calitatile sale de conducator tot de la Soare, astrul de unde este coordonata evolutia sistemului nostru solar. Personalitatea Leului se manifesta cu atata forta incat ceilalti nu i se pot impotrivi. Insa, nativul Leu dispune si de nobletea Soarelui - care isi trimitele razele sale cu acelasi drag tuturor, buni sau rai. Aceasta noblete se manifesta in fiecare cuvant si fiecare gest de-al sau: in momentul in care da un ordin, el respecta personalitatea celorlalti. Dincolo de porunca, subordonatii simt ca sunt tratati cu o iubire speciala, plina de forta, si in ei se naste imboldul de a indeplini cererea sefului lor cu bucurie.

Nativul Leu este si foarte creativ. Energia Soarelui, prezenta in interiorul sau, nu-l lasa sa stea linistit. El este un tip intreprinzator, un om care vrea mereu sa construiasca, sa edifice viitorul sau si al celor care ii stau aproape. El este omul care nu se poate opri. Asa cum Soarele radiaza continuu, cum inima bate fara incetare, Leul este persoana mereu activa.

Mai sus am descris succint felul de a fi al nativului Leu care traieste in vibratiile inalte ale acestui semn. Ce se intampla insa daca acesta, dintr-un motiv sau altul, decide sa opteze pentru vibratiile joase ale semnului sau zodiacal?

Leul este pus in fata unei mari ispite: inca de mic, el constientizeaza forta care zace in interiorul sau. El percepe puterea sa, faptul ca este aproape invincibil si faptul ca beneficiaza de stima si respectul celorlalti. Ispita consta in ideea de a exploata bogatiile inmagazinate in interiorul sau exclusiv pentru folosul propriu.

Nativul Leu care alege vibratiile joase ale zodiei sale devine extrem de egoist. El nu mai radiaza iubire in jurul sau, ci un sentiment de superioritate deranjant. El nu mai lucreaza pentru beneficiul comunitatii pe care o conduce, ci mai ales pentru sine. Constient de dulceata luminii Soarelui care se regaseste in personalitatea sa, el realizeaza ca aceasta reprezinta o deosebita forta de atractie pentru semenii sai, si astfel el poate deveni usor un vanator de placeri. Vibratiile joase ale zodiei sale il transforma din creator in consumator.

Ce putem face intr-un astfel de moment, cand constatam ca aproapele nostru, nascut in zodia Leului, incepe sa alunece pe panta? Nu prea este indicat sa-l convingem cu forta, fiindca el de obicei dispune de si mai multa forta si riscam sa fim doborati. Cand este stramtorat, el devine asemenea animalului care i-a imprumutat numele, adica o fiinta salbatica, inzestrata cu un curaj care sfideaza moartea.

Nativul Leu poate fi imblanzit prin metode mai subtile. De exemplu, putem apela la o insusire de-a sa imprumutata de la semnul opus: sentimentul sau de prietenie. Exact ca si Varsatorul, Leul dispune de un simt dezvoltat al prieteniei. Varsatorul se simte bine printre prietenii sai, dezvoltand o adevarata comunitate in jurul sau. Iar Leul, caruia ii place sa aiba admiratori si subordonati, de asemenea reuseste sa adune oamenii in jurul sau, intr-un sentiment de comuniune sufleteasca. Impartind aceeasi axa zodiacala, Leul si Varsatorul dispun amandoi de un simt profund al prieteniei.

Asadar, prietenia este o importanta cheie spre sufletul nativului Leu. Daca vrem sa convingem pe cineva, atunci este bine sa utilizam armele sale, fiindca instinctiv el recunoaste valoarea acestora. In cazul Leului, daca ne apropiem spre el cu un sentiment de adevarata prietenie - acela de a-l accepta pe celalalt asa cum este, cu calitatile si defectele sale - este foarte probabil sa avem sorti de izbanda. Leul nu poate fi convins cu forta, dar va asculta intotdeauna vocea prieteniei. Abordandu-l cu iubire, el intelege glasul inimii, fiindca acesta face parte din natura sa. Cum zodia Leului guverneaza inima, nativii acestui semn inteleg cel mai bine ceea ce l-i se transmite prin intermediul iubirii neconditionate. Daca forta si informatia nu-l conving, ramane totusi metoda inimii, cu sanse foarte bune de reusita.

Alta metoda de a imblanzi Leul este sa-i reamintim ca el nu poate fi fericit in postura de consumator, fiindca ii este harazit sa mearga pe drumul creativitatii. Asa cum Soarele nu poate fi fericit daca s-ar transforma intr-o gaura neagra, nici nativul Leu nu poate rezista la infinit doar consumandu-si resursele. Reusind cumva sa redesteptam atractia sa pentru creativitate, avem sanse de a-l readuce spre vibratiile inalte ale zodiei sale.

Si, nu in ultimul rand, putem apela la urmatoarea idee: in interiorul Leului exista matricea energetica a unei pisici jucause. Zodia Leului este asociata cu tot ceea ce inseamna joc. Pentru nativul Leu, viata este o joaca. El isi traieste viata cu bucuria unui copil. Asadar, nativul Leu care s-a indepartat de menirea sa adevarata, poate fi readus mai aproape de calea sa daca reusim sa-l antrenam intr-un joc, unde are prilejul sa uite sinele si sa se dizolve in comuniunea sufleteasca oferita de ceilalti.

Am luat in vizor Leul fiindca pe de o parte este de actualitate, Soarele tocmai vizitand acest semn, si pe de alta parte, a lupta impotriva lui este o sarcina dificila, el fiind mereu un adversar pe masura, datorita fortei sale. Cu ce altceva am putea incheia, decat sa ne reamintim principiul aikido: “un adversar este infrant cu adevarat doar atunci cand ti-a devenit prieten…”