Adevarul despre Minciuna


Astazi, am simtit nevoia sa ma duc la Biserica. Interesant este faptul ca in predica respectivului preot s-a abordat un subiect foarte interesant pentru situatia in care ma aflu eu acum ... Iertarea celor ce ne inseala asteptarile prin minciuni nevinovate !

S-a mai vorbit despre ranile neinchise din trecut si despre iubirea neimplinita, patimi si multe altele ... Pe drum, am facut legatura mentala intre invatamintele preotului si ce am invatat din carti dar si din ... viata !



Cati oameni au curajul de a privi în ochi, persoana pe care o mint si sa iti spuna atunci cand sunt descoperite ... ca ele nu sunt cu adevarat mincinoase ?

Simtiti nevoia sa va mintiti partenerul si ulterior sa ii spuneti ca nu va mai amintiti ...Va enumerati printre acestia ?

Poate va intrebati cum poate sa minta cineva si sa nu aiba remuscari ... Inca mai sunteti surprinsi cand va treziti de dimineata si realizati ca tot ce vi s-a spus Noaptea ... Ziua e dat uitarii  ?

V-ati gandit ca acel om desi nu e pregatit sa aiba o relatie reala, isi imagineaza ca de aceasta data va fi altfel ?

Sunt multe explicatii pentru acest tip de comportament, iar una dintre ele este aceea ca partenerul dvs sufera de stres posttraumatic !

Relatiile de dinaintea voastra, l-au facut sa inteleaga ca ... pret de cateva clipe poate oferii iluzia unei relatii perfecte. In momentele de intimitate, îşi elaborează atât de bine minciuna încât la un moment dat ar putea şi  să creadă ceea ce spune .

Sunt atente la detalii şi îşi creeaza o întreagă poveste. Pentru ca aceasta să devină cât mai credibilă, isi folosesc imaginatia si considera sincer că poate supravieţui mai bine şi mai confortabil dacă apelează la aceste deformari ale realitatii ... 

Persoanele de acest gen,  mint atunci când dorinţa este mai mare decât planul real. Prin minciună, nu face nimic altceva decât să evite sau să amâne planul real, care la un moment dat va ieşi la suprafaţă, iar impactul cu realitatea poate fi destul de dureros pentru cei la care acele minciuni (autoimpuse) au devenit un lucru obişnuit .

Viata nu e Roz si Clipele nu pot fi eterne, din pacate !

Reacţia diferă de la om la om, în funcţie de psihic, insa se poate vedea foarte simplu... Veti observa la partenerul vostru urmatoarele simptome: excitabilitate si iritabilitate extreme, reactie nestapanita la atingeri care il surpind, fixarea in relatari pe povestirile relatiilor din trecut ... dar si  fuga de realitate !

Nefiind pregătita să aibă o relaţie reala isi creeaza una ireala. Nepregătirea ei este datorata faptului ca nu a stiut sa isi inteleaga cu adevarat lectile de viata si sa le structureze corespunzator. Acesta lipsa de strategie o împinge să reacţioneze dezordonat.

Abandonul afectiv, pierderea unei persoane iubite sau traumatismele fizice, crează o reacţie netoleranta la partenerul actual, direct proportional cu sansele de a incepe din nou un proiect de reabilitare.

Superficialitatea caracteristica acestor persoane, este binecunoscuta celor ce convietuiesc in apropierea acestora. Din pacate insa, cine se aseamana se si aduna ... si corb la corb nu isi scoate ochii ! Neimplicarea lor ca si "critici" reparatori pentru devierile de comportament, incadreaza acest amalgam de "prieteni" intr-o uniune a sufletelor pierdute in voluptatea amaraciunii ce si-o intretin cu atata ardoare sub pretextul  celor mai frumoase sentimente.

Un prieten adevarat si-ar face datoria si in loc sa isi tina adevaratele pareri doar pentru el ... si-ar spune opinia direct si fara menajamente, chiar si cu riscul ca orgoliul respectivului "pacient" poate ar distruge prietenia lor !

Pe mine unul, dorinta de a ii pune in fata, oglinda realitatii, ma facut sa imi ranesc cea mai buna prietena pe care am avut-o. Am actionat instictiv si acum imi pare rau, insa sunt sigur ca macar asa poate candva, ceva se va invata bun si din acesta situatie ...

Inchei aceasta scurta "spovedanie" incercand sa invat sa am rabdare cu cei ce nu te mai vor, desi au atata nevoie de ... o clipa de Adevar despre Minciuna