True Blood II





Aşa cum noi intrebăm adesea "Ce zodie esti?", japonezii intreabă "Ce grupă de sânge ai?". Grupa sanguină este adesea amintită in conversaţiile intre prieteni sau chiar şi atunci când doua persoane fac cunostinta. Motivul ? In Asia se crede ca grupa sanguină este un indiciu al personalitaţii nostre. Se pare ca horoscopul grupelor sanguine a aparut in Japonia, in 1916, când medicii au descoperit ca persoanele cu grupa sanguină A sunt intelectuale şi calme, iar cele cu grupa sanguină B sunt exact opusul. Si astăzi, multi asiatici cred in acest horoscop, chiar dacă ştiinta nu a gasit nicio legatură intre temperament si grupa sanguină.



Grupa 0, sange de lider

La prima vedere cei care au această grupă sanguină par o fortăreaţă inexpugnabilă, plină de secrete, se vede cu greu ceea ce se petrece în interior. Încrederea li se caştigă cu greu, dar o dată acordată se poate conta pe ei. Dacă sunt însă dezamăgiţi, nimic nu-i va împiedica să rupă „contractul“.

CARACTER: această grupă sanguină are un caracter extrovertit. Dinamici, foarte activi, în permanentă mişcare, nu au teamă de nimic şi de nimeni Pe afară par duri, autoritari, însă la interior au o fire dulce şi romantică pe care o ascund cu abilitate. Fac faţă cu brio momentelor dificile ale vieţii, asumându-şi toate responsabilităţile.

PE PLAN PROFESIONAL: atuurile celor care au această grupă sanguină sunt dinamismul, entuziasmul, simţul responsabilităţii şi spiritul de lider. Foarte motivaţi în orice fac, ştiu să gestioneze orice situaţie şi să îndrume o echipă către scopul propus.

HANDICAPURI: caracterul totalitar. Admit cu mare greutate critica. Pentru a reuşi trebuie să-şi aleagă cu grijă colaboratorii pentru că, dacă sunt prost sfătuiţi sau secundaţi, entuziasmul orbesc îi poate duce la eşec.

ÎN PLAN SENTIMENTAL: direcţi şi pasionali în dragoste ştiu exact ce vor şi se conduc după motoul „acum ori niciodată!“. Întreprinzători, dotaţi cu un apetit sexual mare, iubesc total şi aşteaptă de la partener aceeaşi asiduitate, nu doar simpla prezenţă.



Doamna 0



Este o femeie dinamică, ce îşi etalează cu francheţe părerile. Îşi poate critica soţul în faţa tuturor însă va lua atitudine atunci cand alţii îi judecă consortul. Interesată tot timpul de activităţile profesionale ale partenerului, ea îl încurajează şi îl sprijină în momentele dificile.

Devine însă o leoaică turbată în momentul în care este înşelată. În acest caz ea va alege să-şi crească singură copiii decât să stea lângă un infidel, indiferent cât de multe calităţi mai are acesta.



Domnul 0



Adoră poziţiile de decizie. Autoritar, chiar tiranic, îşi protejează familia şi dacă este acceptat ca unic conducător totul va fi bine. Mult mai entuziast şi expansiv în exterior decât în căminul său, ţine totuşi cont de bugetul casei şi pretinde să administreze el fondurile familiei. Preferă femeile din grupa A.



Grupa A, executantul perfect



Pentru japonezi, cei care au grupa sanguină A sunt ca o „căsuţă din lemn şi hîrtie“ ai cărei pereţi lasă să se întrevadă caracterul: deschis, primitor, disponibil, prietenos. Însă lemnul şi hârtia sunt materiale fragile, iar în caz de furtună profesională sau sentimentală le ia ceva timp să repare stricăciunile.

CARACTER: cei cu grupa sanguină A sunt introvertiţi, răbdători, rezervaţi, gânditori şi prudenţi în a se exprima. Caută perfecţiunea în toate domeniile. Moi şi docili în aparenţă, la interior sentimentele fierb şi pot cădea pradă neliniştii. În spaţiul privat sunt mai autoritari decât s-ar putea crede.

PE PLAN PROFESIONAL: sunt apreciaţi pentru onestitate, perfecţionism, eficacitate. De fapt, dau cel mai bun randament într-un cadru organizat, reglat, ordonat. Excelent colaborator, dă dovadă de multă seriozitate şi de un dezvoltat simţ al detaliului.

HANDICAPURI: mult mai la îndemână pentru a executa decât pentru a comanda, le lipseşte uneori spiritul de iniţiativă. Nevoia de securitate, lipsa de încredere le poate frâna ascensiunea socială.

PE PLAN SENTIMENTAL: timizi, şterşi, discreţi, nu au obiceiul să facă primul pas. Marile efuziuni sentimentale, declaraţiile înflăcărate nu le convin. Preferă subtilităţile, subînţelesurile, dar în intimitate îşi dezlănţuie imaginaţia.



Doamna A



În cămin, femeia A este foarte grijulie cu copiii şi soţul său. Perfecţionistă, este foarte eficace în treburile casnice. În exterior are tendinţa de a se astompa în spatele soţului, dar în interiorul familiei pretinde împărţirea sarcinilor. Financiar, ea este cea care ţine portmoneul. Sentimentală, foarte drăgăstoasă, nu acceptă de la partenerul ei nici o altă legătură.



Domnul A



Bărbatul A nu amestecă familia cu serviciul. Mai degrabă dinamic în exterior, el consideră căminul o oază de repaos. Foarte apropiat de copiii, el va lăsa în seama partenerei sale treburile domestice sau operaţiunile financiare casnice. Dacă va ajunge să o înşele, nu îşi va neglija totuşi responsabilităţile familiale.



Grupa B, misterul în persoană



Japonezii îi compară pe posesorii grupei de sînge B cu o „peşteră“ deoarece, la prima vedere, personalitatea le este greu de descifrat. Cu toate acestea este suficient să se apropie cineva de ei pentru a înţelege cât de complecşi şi interesanţi sunt. Nu au nici principii rigide, nici idei preconcepute. E suficient să prindă drag de cineva pentru a-i accepta prietenia.

CARACTER: cei care au această sunt foarte independenţi. Nu le place ca viaţa să le fie condusă de alţii. Sunt energici, isteţi, originali şi inventivi, starea lor de spirit se schimbă ca şi vremea, dar aceste variaţii nu depind de anturaj, ci de ei înşişi.

PE PLAN PROFESIONAL: au originalitate, imaginaţie, creativitate. Graţie spiritului de observaţie şi puterii de concentrare, mai ales dacă e să facă ceea ce le place, sunt capabili să pună în practică proiecte grandioase.

HANDICAPURI: independenţa dusă la extrem. Refuză autoritatea, regulile şi ierarhiile. Este destul de dificil să fie integraţi într-o echipă sau pentru să li se delege responsabilităţi. Au impresia că reuşesc totul mai bine de unul singur.

PE PLAN SENTIMENTAL: au farmec, seducţie, magnetism. Nu scapă neobservaţi şi le place să se folosească de farmec, să se îndrăgostească şi să schimbe partenerii, deşi sexul nu este neapărat o finalitate. Spontani, neliniştiţi, trăiesc clipa, prezentul, până când dau de partenerul ideal. Abia atunci transformă prezentul în eternitate.



Doamna B



Există două tipuri de femeie B: cea născută pentru cămin şi cea care se detaşează de căsnicie cât mai mult posibil. Destul de relaxată în ambele cazuri, femeia B are multe idei însă puţine sunt puse în practică. Cu copiii îi lipseşte cîteodată autoritatea. La fel şi în sarcinile domestice. Foarte îndrăgostită de soţul ei este totuşi foarte orgolioasă. Dacă se simte înşelată va face pe detectivul, apoi se va răzbuna.



Domnul B



Nu îi plac stereotipurile familiale. Nu prea ştie să facă distincţie netă între chestiunile familiale şi cele profesionale. Este mai des găsit în afară decît în interior. Foarte franc în raportul conjugal, are încredere în consoarta sa că se va ocupa de toate: finanţe, cămin, familie etc. În cazul că o înşeală, ştie că relaţia nu va fi serioasă şi nu va dura.



Grupa AB, dubla faţetă



Niponii consideră caracterul grupei AB ca având dublă faţetă. Pe de o parte cei care au această grupă sanguină sunt ca un birou care funcţionează cu precizie, pentru că profesional sunt eficienţi în ciuda unei aparenţei flegmatice, dar sunt şi ca o „terasă de ceai“, cu alte cuvinte deschişi, primitori, surâzători, însă doar ca faţadă. Cum sunt delicaţi şi susceptibili, îşi fabrică o falsă imagine pentru a se proteja. Sunt abili în ascunderea sentimentelor.

CARACTERUL: cei cu această grupă trec de la o extremă la alta. În exterior, le plac schimbările, prietenii, distracţiile, sunt adesea centrul petrecerii, dar la interior se arată mult mai serioşi. Pacifişti, artişti, având simţul dreptăţii şi fiind conduşi de nevoia de comunicare se adaptează uşor situaţiilor. Caracterul variază în funcţie de anturaj şi nu în funcţie de ei.

PE PLAN PROFESIONAL: au simţ artistic, diplomaţie şi adaptabilitate la noile situaţii. Intuiţia le permite să analizeze şi să rezolve problemele cele mai spinoase. Nu le place inactivitatea şi sunt capabili să muncească până la epuizare.

HANDICAPURI: dinamici şi performanţi, riscă totuşi, atunci când e vorba de luarea unei decizii, să fie tranşanţi pe faţă. Nu dau randament decât într-o atmosferă calmă. Nu suportă raporturile tensionate, agresivitatea şi mai ales să li se pună la îndoială capacităţile.

PE PLAN SENTIMENTAL: visători, idealişti, uneori imaturi, dragostea este pentru ei un basm şi aşteaptă ca prinţul sau prinţesa să facă primul pas. Nu vor simţi că sunt realmente legaţi într-o relaţie pînă nu se vor dezvălui cu totul partenerului.



Doamna AB



Este foarte mândră să fie soţie, chiar dacă nu este cu totul alături de soţul ei când i se vorbeşte de problemele profesionale. Japonezii spun că ea este cu capul în nori şi că trece instantaneu de la râs la plâns şi rămâne toată viaţa un copil. Femeie de casă, adoră să-şi invite prietenele să decoreze interiorul căminului şi nu ezită să ceară ajutorul soţului în toate corvezile casnice.



Domnul AB



Foarte conştient de rolul său în familie, domnul AB nu este totuşi un autoritar. Detestă singurătatea, are nevoie să fie înconjurat de familie şi prieteni. Foarte atent cu partenera lui, îi lasă acesteia libertate, cu condiţia să ştie unde se duce, se ocupă activ de cămin la fel ca şi de profesie şi nu suportă să fie depăşit de evenimente. Dacă îşi va înşela soţia, este în stare să i-o mărturisească.