Oscilarea Balantei





Deseori, nativul Balanta este invinuit pentru faptul ca manifesta o atitudine oscilanta. Si pe buna dreptate - se poate intampla ca intr-o zi sa se gandeasca intr-un fel, iar peste doua zile, cu totul altfel. Daca vor sa compileze mecanismul gandirii sale, nativii celorlalte zodii intampina greutati si se revolta. Insa, cel mai greu ii este tocmai Balantei, fiindca marti dimineata se trezeste in cap cu o opinie total diferita decat cea pe care a exprimat-o luni. De unde, totusi, aceasta oscilare?

Balanta, fiind un semn de aer, este o fire ganditoare. Cu ochii mintii, putem percepe in fiecare Balanta statuia Ganditorului de la Hamangia. Pe de alta parte insa, aceasta zodie fiind guvernata de Venus, Balanta este si o persoana sufletista. Ea se simte guvernata deopotriva de legile ratiunii si ale iubirii. Balanta traieste in doua lumi diferite: o lume rationala, cu repere bine stabilite, si o alta lume: cea a sufletului, a carei legi se misca precum nisipul purtat de vant. El intra si iese in si din cele doua lumi, mai mult sau mai putin constient. Cand se afla in lumea ratiunii, ii este dor de libertatea celeilalte lumi. Iar cand se afla in lumea sufletului guvernata de iubire, se simte debusolata fara reperele sale obisnuite din cealalta lume.

Am pornit de la ideea oscilarii intre lumea sufletului si lumea ratiunii, si consecinta ei: o stare obositoare de confuzie si conflict interior. A construi un pod adecvat intre intelect si inima: iata o sarcina pe care o avem, fiecare dintre noi si in mod special, doamnele si domnii Balante ...

Cu alte cuvinte, aceasta sarcina este si o lupta pentru a dobandi drepturile supreme ale esentei noastre eterne  !


.