Previziuni de Ianuarie





1 - 2 ianuarie: conjunctie Soare - Venus, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton


Soarele si Venus sunt conjuncte in Capricorn, generand probabil o atmosfera plina de cordialitate. Capricornul tinde sa actioneze ca un factor de control asupra sentimentelor noastre. Aceasta zodie ordoneaza si filtreaza sentimentele noastre, astfel incat sa nu iasa la suprafata decat emotiile cele mai curate si cele mai spirituale.

Conjunctia Soare-Venus obisnuieste sa genereze nevoia de a fi in contact cu rudele sau cu prietenii, de a impartasi cu ei sentimente alese. Ea tinde sa ne deschida inima, ajutandu-ne sa descoperim micile frumuseti care ne inconjoara si care nu se evidentiaza in mod continuu.

Este posibil chiar sa refuzam sa observam eventualele dizarmonii care totusi pot exista in viata noastra. Intr-un fel, este un lucru bun, fiindca ne vom gandi pozitiv, dar totusi este indicat sa nu uitam de responsabilitatile noastre. Vibratia Capricornului ne poate ajuta in acest sens.

Poate cel mai important beneficiu al acestei conjunctii este faptul ca va genera probabil imboldul de a darui ceva din inima. Anul 2010 debuteaza probabil cu o abundenta de ganduri pozitive, de iubire.

Mai departe, va fi activa si o alta conjunctie, cea dintre Jupiter si Neptun. Aceasta poate avea un impact asemanator, insa la o octava superioara. Ajutata de fundalul asigurat de zodia Varsatorului, aceasta conjunctie va ridica vibratiile tuturor structurilor noastre. Cele doua planete au afinitati deosebite si astfel conjunctia lor poate avea un impact deosebit. Ele conlucreaza trimitand pe Pamant o iubire universala, de vibratii inalte si placute. Acestea modeleaza de ceva timp campurile energetice umane, insuflandu-le intelepciune, nevoia de a contempla lumea divina si de a vibra la unison cu iubirea de tip divin, emisa de cele doua planete implicate.

Si aceasta conjunctie creeaza nevoia de a impartasi sentimente alese cu cei dragi. Ea poate crea un efect destul de interesant: ne poate pune niste ochelari de culoare roz. Mai precis, ne poate ajuta sa ne percepem prietenii intr-un mod idealistic: sa vedem doar partea lor luminoasa. Aceasta perceptie poate declansa urmatorul efect in lant: a vedea pe celalalt in culori luminoase inseamna si o emisie de lumina catre cel in cauza, ajutandu-l mai departe pe acel “celalalt” sa devina asa cum il percepem.

Mai trebuie sa vorbim despre cuadratura Saturn - Pluton. Avand in vedere ca Saturn se afla in Balanta, acest aspect filtreaza si testeaza relatiile noastre, insistand sa ramana in picioare doar acelea care sunt suficient de dezinteresate, constructive si pure. Daca vom urmari din punctul de vedere al lui Pluton, el va tinde sa elimine manifestarile agresive din interiorul nostru. Cuadratura Saturn-Pluton a fost inventata sa mature impuritatile din corpul astral al omului. Cum se petrece in mod particular aceasta curatare, depinde de insusirile intrinseci ale fiecaruia dintre noi. Dar sa fim convinsi ca este spre beneficiul nostru. Deja putem simti efectele ei pozitive: fara impuritati, putem avea un randament mai bun, putem percepe vibratii mai fine, putem sa iubim mai usor semenii nostri. Bineinteles, aceasta cuadratura este activa deja de saptamani bune si se ocupa de pregatirea solului in sufletul fiecaruia dintre noi.

3 ianuarie: conjunctie Soare - Mercur, conjunctie Soare - Venus, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Mercur, aflandu-se in mers retrograd, ajunge in conjunctie cu Soarele. Este de asteptat ca intelectul nostru sa fie mai bine energizat. Soarele poate contracara macar partial efectele mersului retrograd al lui Mercur. Este posibil ca puterea noastra de concentrare sa creasca. Activitatile de tip intelectual - gandire, comunicare, proiectare, etc. - se anunta a se desfasura in conditii bune. Faptul ca aceasta conjunctie se realizeaza in Capricorn ii daruieste un plus de utilitate, ajutandu-ne la concretizarea proiectelor noastre.

4 - 6 ianuarie: conjunctie Soare - Mercur, conjunctie Soare - Venus, conjunctie Mercur - Venus, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Ziua de 4 ianuarie va fi prima in care vom merge la lucru in noul an. Datorita triplei conjunctii Soare-Mercur-Venus, este de asteptat sa beneficiem de o armonie deosebita. Gandurile si sentimentele noastre vor vibra probabil la unison. Cele trei planete implicate aflandu-se in Capricorn, actiunile noastre vor fi probabil utile si concentrate, insa fara a genera vreo tensiune. Este de asteptat ca munca sa reprezinte o reala bucurie, chiar sursa fericirii noastre. Munca va fi perceputa probabil ca fiind un mijloc de evolutie (nu ca o corvoada).

7 - 8 ianuarie: conjunctie Soare - Venus, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Mercur se deplaseaza in continuare in sens retrograd si se indeparteaza de Venus si de Soare. Tripla conjunctie se destrama, ramanand din ea doar cea care se realizeaza in continuare intre Soare si Venus. Este posibil ca energia de care a beneficiat intelectul nostru in prima parte a acestei saptamani, sa revina la limitele normale. A doua parte a saptamanii se va caracteriza probabil prin activitati de rutina. Armonia generata de conjunctia Soare-Venus ne va indulci probabil clipele vietii noastre si in continuare.

9 - 10 ianuarie: conjunctie Soare - Venus, cuadratura Mercur - Saturn, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Mercur formeaza o cuadratura cu Saturn. Problema cea mai frecventa care apare atunci cand Mercur este atacat de catre Saturn este faptul ca gandurile (Mercur) se concretizeaza greu in practica (Saturn). Este posibil ca dorinta de realizare a planului elaborat in prealabil sa depaseasca net posibilitatile reale ale individului.

Saturn poate functiona pe post de frana sanatoasa, ridicand semne de intrebare inaintea savarsirii unor eventuale greseli.

In alta ordine de idei, este posibil sa ne lovim de niste dificultati in sfera comunicarii. Este posibil sa nu ne vina in minte cuvintele potrivite pe parcursul discutiilor desfasurate, sa nu fim in masura sa transmitem sentimentele adecvate care sa insoteasca eficient informatia transmisa, sa suferim din cauza anumitor defazaje de timp. Gandirea noastra poate deveni prea rigida, prea dominata de scheme. Este posibil sa simtim ca gandirea noastra este mai mult sau mai putin restrictionata.

Ne putem lovi de dificultati inclusiv in studiile noastre care ar putea suferi de ineficienta.

11 - 15 ianuarie: conjunctie Soare - Venus, sextil Soare - Uranus, cuadratura Mercur - Saturn, conjunctie Mercur - Pluton, sextil Venus - Uranus, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

La inceputul acestei saptamani, Uranus incepe sa colaboreze cu Soarele si cu Venus, prin cate un sextil. Conform naturii sale si beneficiind de ajutorul energetic al Soarelui, este de asteptat ca Uranus sa ne umple de spiritul libertatii desavarsite. Vom beneficia probabil de o intuitie mai prompta si mai precisa, deopotriva in domeniul tehnic si in planul psihologic. Este posibil sa putem intrezari mai bine posibilitatile prin care vom putea accede spre viitor. Este de asteptat ca oamenii sa devina mai deschisi si sa-si arate latura lor originala.

O colaborare armonioasa dintre Venus si Uranus naste de obicei multa veselie si sensibilitate. Este de asteptat ca oamenii sa observe mai usor frumusetile si bucuriile cu care sunt inconjurati. Este probabil ca ei sa fie capabili sa aduca la suprafata mult mai usor bogatiile ascunse in sufletul lor.

In alta ordine de idei, aceasta catalizare de care va beneficia Uranus poate naste multa creativitate. Soarele si Venus aflandu-se in Capricorn, este posibil ca oamenii sa-si arate creativitatea prin dorinta de a fi utili.

In mersul sau retrograd, Mercur ajunge in conjunctie cu Pluton. Datorita acestui mers retrograd si slabirii planetei Mercur de catre Saturn, este posibil ca aceasta conjunctie sa treaca relativ neobservata. Este posibil sa beneficiem de mai multa energie la nivelul intelectului nostru, dar in acelasi timp pot iesi la iveala si caracteristicile negative ale acestei conjunctii. In Capricorn, Mercur nu primeste suficienta sustinere si astfel pot aparea lipsa de incredere, stresul, tentativele de manipulare, manifestarile verbale agresive. Este posibil sa apara confruntari de idei din care pot iesi scantei, mai ales ca participantii vor fi tentati sa creada ca opinia lor este unicul adevar din lume.

Asadar, in aceasta saptamana este indicat sa fim cu ochii in patru, sa nu reactionam vehement, sa admitem ca si altii au dreptul la o opinie proprie si sa ne pastram linistea interioara.

16 - 17 ianuarie: conjunctie Soare - Venus, cuadratura Mercur - Saturn, conjunctie Mercur - Pluton, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Uranus isi incheie colaborarile cu Soarele si cu Venus. Lumea poate reveni, incet-incet, la griul cotidian, la rutina.

Totusi, exista o promisiune lansata de Mercur, aceasta planeta deplasandu-se deja in mers direct. Acum Saturn este retrograd si ne indeamna sa stam linistiti, dar mersul direct al lui Mercur ne indreptateste sa construim planuri pentru viitor. Prezenta lui Mercur in Capricorn ne sugereaza sa acceptam rutina, sa incercam sa fim utili si sa ne multumim cu micile bucurii ale vietii. Este posibil sa simtim ca activitatea intelectului nostru este mai mult sau mai putin limitata de baraje interioare (temeri) sau exterioare (necesitati obiective), deoarece Mercur va percepe probabil contactul sau cu Saturn si cu Pluton ca fiind unul destul de restrictiv.

18 - 19 ianuarie: trigon Venus - Saturn, cuadratura Mercur - Saturn, conjunctie Mercur - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton

Ne aflam deja intr-o noua saptamana care poate aduce schimbari importante. Jupiter intra in Pesti si pierde contactul cu Neptun, iar Venus isi face ingresul in Varsator si este intampinat printr-un trigon de catre Saturn aflat in Balanta. Putem considera ca din punct de vedere sentimental, incepe o perioada cu totul si cu totul noua. Saturn o fortifica pe Venus, oferind stabilitate vietii sentimentale. Faptul ca trigonul Venus-Saturn leaga semnele Varsator si Balanta, ne sugereaza ca totusi va exista o deschidere, o curgere libera a sentimentelor. Din Varsator, Venus obisnuieste sa emita impulsuri pentru a deschide inimile oamenilor. Saturn o va ajuta asigurand profunzimea si nota de seriozitate necesara. Este posibil deci sa avem parte de o atmosfera generala placuta, plina de iubire si de sentimentul ca totul se afla sub un control desavarsit. Da, este de asteptat sa avem un bun control asupra emotiilor noastre. Colaborand armonios cu Venus, Saturn obisnuieste sa ne ofere multa liniste interioara si nevoia de a manifesta bunul simt.

20 - 22 ianuarie: conjunctie Soare - Venus, trigon Soare - Saturn, trigon Venus - Saturn, cuadratura Mercur - Saturn, conjunctie Mercur - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton

Soarele intra in Varsator, restabilindu-se conjunctia sa cu Venus. Si de aceasta data, ne putem astepta ca atmosfera generala sa fie placuta, oamenii simtind nevoia sa-si deschida inimile. Este de asteptat sa realizam ca suntem legati de ceilalti oameni printr-un fir nevazut care se cheama iubire de tip spiritual.

In acelasi timp, se formeaza si trigonul Soare - Saturn.

Este probabil ca sursa fericirii noastre sa fie munca si creativitatea. Soarele va aduce energia si entuziasmul necesar pentru ca munca (rutina zilnica) sa poata fi traita ca o experienta spirituala capabila sa ne incante sufletul. Este de asteptat ca in interiorul nostru sa se nasca nevoia de a fi util.

Este probabil ca oamenii sa lucreze metodic si sistematic, dand dovada de rabdare si chibzuinta. Ei vor adopta probabil o atitudine de incredere si seriozitate. Este de asteptat sa ne simtim responsabili pentru tot ceea ce se petrece in jurul nostru.

23 - 24 ianuarie: conjunctie Soare - Venus, trigon Soare - Saturn, trigon Venus - Saturn, cuadratura Saturn - Pluton

Mercur isi incheie colaborarile cu Saturn si cu Pluton, dar acest lucru va fi resimtit probabil printr-un sentiment de usurare. Contactul cu aceste planete grele - mai ales ca Saturn este si retrograd - a putut fi perceput ca fiind o restrictionare a gandirii. In jurul datei de 23 ianuarie vom simti probabil ca gandurile noastre pot zbura iarasi cu libertatea care le este caracteristica.

25 - 26 ianuarie: conjunctie Soare - Venus, trigon Soare - Saturn, opozitie Venus - Marte, cuadratura Saturn - Pluton

Venus incepe sa-l opoziteze pe Marte. Acest aspect se realizeaza pe axa Leu-Varsator (axa iubirii), si conform naturii opozitiei, va cere sa dezlegam niste noduri neavenite in relatiile noastre, prin confruntare directa. O astfel de opozitie este utila pentru a elimina niste tensiuni care se strang in mod inevitabil in sfera relatiilor noastre. Ea ne indeamna la sinceritate, la inceperea unor discutii deschise.

Saptamana in care ne aflam se va referi probabil la eliminarea unor murdarii maturate sub covor, de-a lungul timpului.

Putem vorbi si despre posibile conflicte sentimentale, cu precizarea ca ele vor cauta sa ajunga la rezolvare prin clarificarea pozitiilor fiecarei parti implicate. Faptul ca Marte este retrograd poate intensifica tensiunea acestei opozitii si poate transforma la imperativ majoritatea frazelor de mai sus.

27 ianuarie: conjunctie Soare - Venus, opozitie Soare - Marte, trigon Soare - Saturn, opozitie Venus - Marte, cuadratura Saturn - Pluton

Ultimele zile ale lunii ianuarie pot aduce niste conflicte si tensiuni. Se realizeaza opozitia dintre Soare si Marte. Oamenii se vor simti probabil provocati la lupta. Este posibil ca ei sa aiba impresia ca pozitia lor este amenintata si astfel vor dori probabil sa demonstreze ca isi merita locul castigat in societate. Este posibil sa avem impresia ca mediul in care traim s-a transformat intr-un camp de lupta.

Din cauza mersului retrograd al lui Marte este posibil sa utilizam mai multa forta decat ar fi imperios necesar. A lupta pentru drepturile proprii este un scop just, dar este necesar sa respectam principiile jocului fair-play. Marte retrograd poate provoca si efectul luptei cu morile de vant (cu adversari care exista doar in imaginatia noastra sau pentru a rezolva niste conflicte inchipuite).

In alta ordine de idei, este posibil sa fim nevoiti sa luptam impotriva eului nostru inferior, impotriva unor dorinte de care poate nici nu dorim sa auzim.

Ce va poate recomanda astrologul? Intelepciunea cosmica stie intotdeauna cand sa construiasca astfel de opozitii, cu scopul de a elimina niste tensiuni care pot exista in subteran. Este recomandabil sa facem introspectii, sa aflam ce anume genereaza conflictele reale la care participam, si sa incercam sa le rezolvam constructiv, cu mult curaj, sinceritate si deschidere.

28 - 29 ianuarie: conjunctie Soare - Venus, opozitie Soare - Marte, trigon Soare - Saturn, opozitie Venus - Marte, sextil Jupiter - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton

Incepand cu aceste ultime zile ale lunii ianuarie, se realizeaza un aspect important care va marca urmatoarele trei saptamani. Este vorba despre sextilul Jupiter-Pluton. Chintesenta acestui aspect se poate rezuma in urmatoarele cuvinte cheie: profunzime, intelegere, intuitie. Fiind vorba despre doua planete grele, colaborarea lor armonioasa ne poate ajuta sa intelegem marile adevaruri ale vietii. Este posibil sa avem acces la informatii foarte pretioase, care vor fi in masura sa ne ajute in evolutia noastra spirituala. Vom cobori probabil in subconstientul nostru, cu scopul de avea parte de o autocunoastere mai profunda.

Este probabil sa devenim profunzi, sa manifestam spirit de intelegere si compasiune. Jupiter aflandu-se in Pesti, este posibil sa fim in stare sa transpunem evenimentele vietii noastre intr-un plan superior, sa manifestam iertare pentru semenii nostri si pentru noi insine.

In alta ordine de idei, in acest sextil energia lui Pluton va tinde sa-l activeze pe Jupiter, iar astfel este de asteptat sa devenim mai optimisti. Acelasi proces va fi functional si in sens invers, deci este probabil sa fim plini de energie si initiativa.

30 - 31 ianuarie: opozitie Soare - Marte, sextil Jupiter - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton

Ultimul sfarsit de saptamana a lunii ianuarie se prezinta cu mai putine aspecte interplanetare, dar acest lucru nu pare sa reprezinte un pas catre liniste. Tensiunea cuadraturii Saturn-Pluton va tinde sa ajunga la maximum. Din fericire, Pluton va fi sustinut si prin sextilul primit de la Jupiter. Conflictul dintre Saturn si Pluton continua sa testeze sfera relatiilor noastre (raportul nostru fata de semenii nostri). Sextilul dintre Jupiter si Pluton ne va putea acorda o pretioasa mana de ajutor, propulsandu-ne pe un plan superior, intr-o perspectiva din care relatiile noastre pot fi urmarite dintr-un punct de vedere superior. Acest sextil poate realiza o atmosfera constructiva, de incredere reciproca, in care posibilele conflicte simbolizate prin cuadratura Saturn-Pluton vor avea sanse reale de a fi rezolvate in mod adecvat.

                                                                                      prof Firicel Ciarnau

Concretizarea unui Ideal







Suntem in a doua zi a acestui an. Probabil ca multi dintre noi revin abia acum in planul concret, dupa serbarea revelionului. De aceea astazi va recomand sa va ganditi la atmosfera anului care incepe, in special la primul trimestru, in particular la luna ianuarie si in special la aceasta zi. Anul care incepe este de departe unul pe care nu-l vom uita prea usor. Nici 2009 nu se poate spune ca nu a fost remarcabil, dar 2010 va fi putin mai impetuos.

Este momentul sa ne gasi locul acolo unde traim, in sensul de a-l defini. Apoi este bine sa ne gandim sa reconfiguram anumite spatii in care ne miscam. Urmatorul pas este acela de a ne manifesta mai curajos, de a ne afirma. Sa fiu bine inteleasa, nu este vorba de oportunism, ci de recunoasterea calitatilor pe care le avem si de aplicarea lor. Adica de face ceea ce este specific structurii noastre, ceea ce este in firea noastra, adica ceea ce ne este dat. Acest lucru presupune o cunoastere exacta a calitatilor pe care le avem, subliniez, pentru ca multi dintre noi nici macar nu-si recunosc propriile calitati, spun asta din experienta astrologica, sau le-au trecut la categoria mi-ar place sa... dar...

Pentru a reusi este nevoie sa ridicam piciorul de pe frana, care este reprezentata de lipsa de incredere in propriile puteri, sentimentul de vinovatie, interdictii, teama = frica. De aceea astazi, Luna in Leu, este momentul sa meditati macar putin, pentru a va crea LOCUL; a va descoperi POSIBILITATILE, a va numi, spune, recunoaste IDENTITATEA. Acestea nu sunt declamative ci cu voi insiva. Aceasta inseamna sa invatati sa va canalizati energia, Marte retrograd in Leu.

Am amintit de Marte, pentru ca anul 2010 este sub influenta lui o mare parte, pana la echinoctiu de primavara suntem chiar in anul guvernat de el, pana atunci este si retrograd ( 10 martie), iar apoi in Leu ne vorbeste despre noi. Din mai - iunie, mai multe planete vor intra in semnul Berbecului, Jupiter, Uranus, ceea ce va aduce o energie furioasa, de inceput, ea va erupe pe toate nivelele, fiind dificil de canalizat sau directionat. De aceea este momentul sa ne pregatim de acum. Ea va fi temperata de opozitia cu Saturn, pe de-o parte, pe de alta este momentul ca dupa 10 ani, din 2000 sa facem un bilant, atunci a avut loc conjunctia Jupiter - Saturn, ea ne va obliga la reorientari sau ne va aduce confirmari, materializari - a avut loc in semnul Taurului care ne obliga sa aplicam verbul a avea, in sens personal nu material - banesc.

Iata cum o zi aparent lipsita de evenimente astrologice importante poate sa devina de referinta pentru urmatorul an. De aceea va sfatuiesc sa nu lasati sa treaca pe langa voi ideile sau mesajele subtile pe care le primiti. Nu uitati tema acestei etape este CONCRETIZAREA UNUI IDEAL, in acest fel pentru fiecare dintre noi incepe cu adevarat Epoca Varsatorului.

Este remarcabil jocul cifrelor de astazi 201201 ( 02012010), fiecare ar trebui sa analizati ce va spune, este ca un joc binar, in care trebuie sa constietizam, ca la baza tuturor lucrurilor se afla o matrice de baza, iubire si credinta, care ne ajuta sa materializam tot ce avem nevoie.
 
 
                                                                 multumesc Gabriela Apostol