Cum vom incepe anul 2010 ?







Uitandu-ne la aspectele zilei de 1 ianuarie 2010, putem spune ca Anul Nou va incepe destul de bine. Soarele si Venus vor fi conjuncte in Capricorn, generand probabil o atmosfera plina de cordialitate. Capricornul va actiona probabil ca un factor de control asupra sentimentelor noastre, dar in acelasi timp este de asteptat sa le ordoneze, sa le filtreze, astfel incat sa nu iasa la suprafata decat emotiile cele mai curate si cele mai spirituale.

In general, este recomandabil ca la inceputul Anului Nou, in zona de impact, sa avem ganduri si sentimente cat mai luminoase care se vor putea imprima pe tot parcursul anului care vine. In acest context, conjunctia Soare-Venus ne poate ajuta enorm. Prezenta noastra luminoasa va putea intra in randul vibratiilor emise de astre si poate fi luata in calcul in ceea ce priveste definirea anului care urmeaza.

Conjunctia Soare-Venus obisnuieste sa genereze nevoia de a fi in contact cu rudele sau cu prietenii, de a impartasi cu ei sentimente alese. Chiar daca o buna parte dintre ei nu vor putea fi prezenti si din punct de vedere fizic, le putem trimite un gand bun care sa le lumineze calea pe intreg parcursul anului nou.

Aceasta conjunctie tinde sa ne deschida inima. Ea ne ajuta de obicei sa descoperim micile frumuseti care ne inconjoara si care nu se evidentiaza in mod continuu. Cu alte cuvinte, este de asteptat sa ne putem delecta din plin chiar si cu micile bucurii ale vietii.

Este posibil chiar sa refuzam sa observam eventualele dizarmonii care totusi pot exista in viata noastra. Intr-un fel, este un lucru bun, fiindca ne vom gandi pozitiv, dar totusi este indicat sa nu uitam de responsabilitatile noastre. Vibratia Capricornului ne poate ajuta in acest sens.

Poate cel mai important beneficiu al acestei conjunctii este faptul ca va genera probabil imboldul de a darui ceva din inima noastra. Este contraindicat sa incepem Revelionul cu gandul de a extrage bucuriile petrecerii. Nu, este mai indicat sa mergem acolo cu gandul de a oferi particule de iubire in primul rand celor prezenti acolo, dar si celor care asteapta Anul Nou in alta parte. Cam acesta ar fi mesajul emis de colaborarea actuala dintre Soare si Venus.

Mai departe, va fi activa si o alta conjunctie, cea dintre Jupiter si Neptun. Aceasta poate avea un impact asemanator, insa la o octava superioara. Ajutata de fundalul asigurat de zodia Varsatorului, aceasta conjunctie va ridica vibratiile tuturor structurilor noastre. Cele doua planete au afinitati deosebite si astfel conjunctia lor poate are un impact deosebit. Ele conlucreaza trimitand pe Pamant o iubire universala, de vibratii inalte si placute. Acestea modeleaza de ceva timp campurile energetice umane, insuflandu-le intelepciune, nevoia de a contempla lumea divina si de a vibra la unison cu iubirea de tip divin, emisa de cele doua planete implicate.

Daca suntem atenti in jurul nostru, putem constata ca omenirea parcurge o cale de evolutie ascendenta, cu o viteza marita, in spatele careia se afla printre altele si conjunctia Jupiter-Neptun. Acest aspect fiind activ si in jurul Revelionului, ne va ajuta sa nu cautam in mod neaparat placerile lumesti, ci mai ales pe cele spirituale. Si aceasta conjunctie creeaza nevoia de a impartasi sentimente alese cu cei dragi. Ea poate crea un efect destul de interesant: ne poate pune niste ochelari de culoare roz. Mai precis, ne poate ajuta sa ne percepem prietenii intr-un mod idealist: sa vedem doar partea lor luminoasa. Aceasta perceptie poate declansa urmatorul efect in lant: a vedea pe celalalt in culori luminoase inseamna si o emisie de lumina catre cel in cauza, ajutandu-l mai departe pe acel “celalalt” sa si devina asa cum il percepem. Conjunctia Jupiter-Neptun poate avea efecte nebanuit de benefice.

Mai trebuie sa vorbim despre cuadratura Saturn - Pluton despre care am mai povestit in Astrotext. Avand in vedere ca Saturn se afla in Balanta, acest aspect filtreaza si testeaza relatiile noastre, insistand sa ramana in picioare doar acelea care sunt suficient de dezinteresate, constructive si pure. Daca vom urmari din punctul de vedere al lui Pluton, el va tinde sa elimine manifestarile agresive din interiorul nostru. Cuadratura Saturn-Pluton a fost inventata sa mature impuritatile din corpul astral al omului. Cum se petrece in mod particular aceasta curatare, depinde de insusirile intrinseci ale fiecaruia dintre noi. Dar sa fim convinsi ca este spre beneficiul nostru. Deja putem simti efectele ei pozitive: fara impuritati, putem avea un randament mai bun, putem percepe vibratii mai fine, putem sa-i iubim mai usor pe semenii nostri. Bineinteles, aceasta cuadratura este activa deja de saptamani bune si se ocupa de pregatirea solului in sufletul fiecaruia dintre noi.

Concluzionand, putem spune ca vom avea parte probabil de un Revelion petrecut intr-un cerc larg (daca nu si din punct de vedere fizic, cel putin in gand), plin de iubire, imbibat cu vibratii inalt spirituale. Numai bine pentru a incepe cu dreptul anul care urmeaza.

Nu ne-a ramas decat sa va uram un An Nou fericit, care sa va implineasca visurile cele mai fierbinti!