Zodiile si Profesiile






Berbecul este dinamic, curajos si plin de initiativa. Este un cuceritor, un pionier, este cel ce incepe si cel care preia conducerea in fruntea unei miscari. Se inflacareaza, are initiativa, energie si mare nevoie de actiune. Este ambitios si imprudent, puternic, grav si cauta intotdeauna succesul. Nativul acestei zodii nu accepta sfaturi si actioneaza sub imperiul impulsului. Daca greseste, nu se descurajeaza, ci isi pastreaza optimismul si convingerea ca data viitoare va reusi. Fiind competitiv, izbuteste in orice meserie. Destul de des este intalnit in meserii in legatura cu prelucrarea metalului si nu numai - armurier, metalurgist, acupunctor, mecanic, chirurg, stomatolog, pompier. Haina militara i se potriveste, putand fi un bun ofiter, politist sau detectiv. Si sportul il atrage, dar si cascadoria, pilotajul ori salvamontismul. Combativitatea lui il ajuta si in avocatura, dar cel mai mult ii place sa conduca, sa comande. de aceea, un post de director, de lider politic sau sindical, de "sef", ii este foarte pe plac.

Taurul este cel cu picioarele pe pamant, apreciaza tot ce este bun in viata, dar mai ales banii. Este realist, tenace, are nevoie de stabilitate, atat financiara cat si emotionala. Nu-i place riscul, si inainte de a lua o decizie, analizeaza indelung situatiile. Detine o remarcabila intuitie financiara. Este atras de tot ce tine de finante - banci, asigurari, contabilitate. Natura il atrage prin meserii ca: biolog, horticultor, productie de ingrasaminte. Este atras si de meserii cu valente practice si poate fi un bun matematician. Poate imbina constructiile cu arta, lucrand cu succes in arhitectura, decoratiuni interioare, dar si sculptura. Medicina - ORL sau stomatologie - poate fi un alt domeniu de interes pentru acesti nativi. In politica, pot fi practici si conservatori sau reformatori fanatici cu idei periculoase.

Gemenii sunt in continua miscare, deplasare. Sunt comunicativi, curiosi, duali, dar si inteligenti. Au tendinta de a face mai multe lucruri deodata si de-a lasa unele neterminate, daca sunt atrasi de ceva mai interesant. Gemenii reprezinte semnul cifrelor, al literelor, al adunarii si inmultirii. Pentru ca sunt spontani si inventivi, sunt foarte buni in actiuni intense, dar de scurta durata. Nu le sunt pe plac actiunile repetitive si nici efortul continuu. Sunt buni in intermedieri si negocieri. Meseriile care tin de transmitere de informatii, in scris sau oral, schimburile, miscarea, comertul, dexteritatea, sunt potrivite pentru ei. Astfel, Gemenii sunt foarte buni ca oameni de media, traducatori, sciitori, editori, profesori, agenti de publicitate, lucratori in departamentul de relatii cu publicul, comercianti, oameni de stiinta, avocati. De asemenea, in meserii legate de transporturi sau mesagerie fac fata cu succes. Arta si scena ii atrag deopotriva: pot fi muzicieni instrumentisti, actori, mimi si acrobati. Iar in sport, sunt excelenti ciclisti, tenismeni, gimnasti sau alergatori.

Racul este nelinistit, senzitiv, intuitiv si vulnerabil, dar este si ambitios, diplomat, tenace. Isi cunoaste bine interesele, pe care le gestioneaza cu multa prudenta. Caracteristicile esentiale ale Racului sunt imaginatia fecunda, emotivitatea, sensibilitatea, romantismul dar si inconstanta, timiditatea, posesivitatea, lenea si sufocarea celor din jur cu afectiunea. Racul are nevoie de securitate, de visare, de poezie. El stie sa povesteasca minunat, dar si sa-i asculte pe ceilalti, si este un interlocutor agreabil. Nu-i plac rivalitatile si competitiile, are o fire pasnica, care isi croieste drumul cu rabdare, evitand nesiguranta. Atunci cand are ce sa arate, poate ajunge la o cota ridicata de popularitate, pentru ca este creativ, muncitor si fecund. Fantezia il ajuta sa fie un scriitor talentat. Este dotat pentru orice meserie creativ artistica: actorie, muzica, pictura. Intuitia si abilitatile psihologice il atrag spre ocupatii legate de subconstientul uman: psihologie, ocultism. Este gasit si in meserii in legatura cu apa sau alte lichide, tot ce tine de hrana, alimentatie, case, constructii, afaceri imobiliare, obiecte casnice, mobilier, dar si in arheologie, istorie, educatie, comert ori relatii cu publicul.

Leul este semnul stralucirii, puterii si regalitatii. Caracteristicile principale sunt ambitia, generozitatea, autoritatea, loialitatea, franchetea, increderea, pasiunea dar si orgoliul, vanitatea si tirania. Leul poate reusi in orice domeniu, dar este important sa-si identifice telul. Spiritul de sinteza, decizia rapida impreuna cu ambitia si curajul, il ajuta sa ajunga acolo unde isi doreste cel mai mult... la comanda. El este seful, ofiterul superior, liderul puternic, politicianul, ambasadorul, directorul, patronul, expertul, administratorul. Poate avea orice talent artistic, care il aduce cu siguranta pe scena, sub lumina reflectoarelor, unde adora sa primeasca ovatii. Poate fi actor, cantaret sau regizor. Poate lucra in orice domeniu ce tine de educatie, talentul pedagogic facandu-l un dascal fara egal. Leul este atras si spre meserii in legatura cu aurul, bijuteriile, moda, obiectele de arta sau cu jocurile, distractiile, vacantele, copiii.

Fecioara este semnul analizei, al organizarii, al clasificarii, al metodei, al masurii. Are grija de cel mai mic si mai neinsemnat detaliu. Nativul este muncitor, practic, competent, serviabil, rational, logic, perfectionist dar si maniac, critic, egoist. Cu un simt al datoriei foarte dezvoltat, este intotdeauna gata sa serveasca, sa ingrijeasca si sa ajute. Ca un fapt curios, nu aspira la sefie, ci lucreaza bine in echipa si munceste mult in demararea unei afaceri, dar lasa comanda altcuiva. Sarcinile cotidiene repetitive il atrag pe nativ spre meserii ca: bibliotecar, functionar de birou, contabil, librar, ceasornicar, spre munca de precizie, de control, de clasare, de analiza, de verificare, de depozitare. Interesul pentru sanatate il face sa fie interesat de medicina umana sau veterinara, de munca in spitale, laboratoare, farmacii, dar si in sfera terapiilor complementare. Are talent si la desen, si la tot ce are legatura cu animalele si florile, putand fi zoolog sau florar. Prin firea ei saritoare si dornica sa se faca utila, este foarte buna intr-o slujba din sfera serviciilor.

Balanta indica pace, armonie, diplomatie, justitie, echilibru, gratie eleganta, rafinament dar si oscilatie, ezitare, indecizie, delasare, comoditate, snobism. Un nativ Balanta nu munceste bine in conditii dificile si detesta munca si efortul fizic. Pentru a se simti bine, are nevoie de un climat confortabil, curat, luminos si tihnit. Simtul echitatii, al justitiei si discernamantul il indreapta spre judecatorie, procuratura, avocatura, consiliere, negociere, arbitraj, notariat. Tactul il ajuta in relatiile cu publicul sau in diplomatie. Meseriile unde echilibrul este important il atrag - echilibrist, dansator, gimnast -, la fel ca si cele in legatura cu frumusetea, arta, estetismul - stilist, artist plastic, actor, cantaret, creator de moda.

Scorpionul este semnul transformarilor, al mortii, al renasterii, care adaposteste in interior o lume launtrica foarte complexa. Este ambitios, tenace, curajos, pasionat, cu o uluitoare putere de munca, dar si agresiv, extremist, tiranic, gelos, posesiv, invidios, manipulator, razbunator, dusmanos, nu uita si, mai ales, nu iarta. Ajunge intotdeauna acolo unde doreste, folosind chiar si metode mai putin ortodoxe, dupa principiul "scopul scuza mijloacele". Iubeste puterea, este exigent cu ceilalti, dar mai putin cu sine insusi. El doreste sa organizeze, sa transforme, sa rezolve, sa conduca, deci este dotat pentru politica si management. Scorpionul vede dincolo de aparente, iar meseriile unde e nevoie sa se exploreze, sa se investigheze, sa se spioneze, sa se sondeze sau sa se cerceteze il atrag. Ar putea lucra ca politist, in serviciile secrete, ca detectiv, militar, criminalist, in medicina legala, ori ca si chirurg, psiholog, psihiatru, om de stiinta in domeniul nuclear, navigator, scafandru, dar si magician, medium, hipnotizator, ocultist. De asemenea, poate aborda cu succes meserii care au legatura cu moartea: administrarea cimitirelor, pompe funebre. In sport, poate obtine rezultate de exceptie, datorita rezistentei fizice si a concentrarii pe care le are.

Sagetatorul este entuziast, jovial, tonic, plin de vitalitate, binevoitor, adaptabil, dar si imprudent, aventurier, jucator, independent, inflacarat. Aceste tendinte se pot manifesta de-a lungul vietii, simultan sau succesiv. Este semnul maturitatii si al tatalui care protejeaza. Sagetatorul are nevoie de munca variata, de orizonturi intinse, de aventura, de calatorii, si de aceea, tot ce tine de filosofie, stiinta, teologie il atrag. Poate fi un bun traducator, conferentiar sau profesor universitar. Meseriile in legatura cu turismul, transporturile internationale, agentiile de voiaj, societatile de import-export, un post legat de diplomatie sau legislatie ii aduce realizari. In multe cazuri, munca Sagetatorului se implineste pe meleaguri straine sau este in legatura cu strainii si strainatatea.

Capricornul este responsabil, ambitios, rabdator, perseverent, disciplinat, metodic, organizat, prudent, rezervat, intelept, dar poate fi si ranchiunos, pesimist, egoist, frustrat, rece si singuratic. Ascensiunea sociala este lenta dar sigura, iar realizarea vine in a doua parte a vietii. Este un bun organizator, strateg si tactician, iar domenii precum politica si armata ii sunt pe plac. Capricornul poate fi un foarte bun matematician, filosof, istoric, dar este atras si inspre meserii in legatura cu muntele, cu frigul, cu piatra: sculptor, pietrar, miner, geolog, arheolog, alpinist. Poate ocupa cele mai inalte functii in domeniul religiei: patriarh, episcop, cardinal. Oricum, in tot ceea ce face, Capricornul este responsabil, serios si tinteste intotdeauna piscul.

Varsatorul este avangardist, intuititiv, altruist, simpatic, original, dar si imprevizibil, revoltat, rigid, fixist, utopic, cu tendinte dictatoriale si cu un deosebit spirit de contradictie. Ocupatiile din domeniile de avangarda il atrag: informatica, robotica, ingineria genetica, astronautica, aviatia. La fel, profesiunile in legatura cu cercetarea, perfectionarea, inventiile, invatamantul ii pot parea interesante. De asemenea, ii pot suscita interesul meseriile originale, precum cele de bioterapeut, parapsiholog, astrolog sau radiestezist. Latura umanista il face sa se indrepte inspre asociatii si organisme internationale (ONU, UNESCO) sau spre activitatea sindicala. Abilitatile intelectuale si imaginatia il ajuta in literatura si cinema.

Pesti este semnul infinitului, a ceea ce este nelimitat, vag, confuz. Nativii acestei zodii traiesc intr-o lume aparte, unde se sprijina pe intuitie si senzatie. Pestii sunt receptivi, devotati, misteriosi, inspirati, duiosi, sensibili, visatori, filantropi, plini de compasiune, dar si ezitanti, irationali, influentabili, slabi, lenesi, lasi. Pentru a reusi in cariera, Pestii trebuie sa-si aleaga meserii care sa ii pasioneze, spre care sa se simta atrasi, chemati, si astfel sa-si urmeze vocatia. Daca nu-si gasesc meseria care sa-i pasioneze, se pot rataci. Ei sunt daruiti cu multe talente: isi pot transmite emotiile prin literatura, muzica, dans, pictura, sculptura, actorie si regie. Marea lor putere de sacrificiu si compasiunea ii pot indrepta spre ocupatii in locuri de izolare si suferinta: spitale, inchisori. De asemenea, pot munci in laboratoare si in orice domeniu ce are legatura cu lichidele, dar pot fi si talentati fotografi. Nu in ultimul rand, Pestii pot fi buni psihologi si vindecatori.

                               
                                                                                         multumesc Elena Marcu


.