Previziuni de Octombrie




1 - 3 octombrie: conjunctie Soare - Saturn, conjunctie Venus - Marte, opozitie Mercur - Jupiter, opozitie Mercur - Uranus, conjunctie Jupiter - Uranus
Luna octombrie incepe cu o dubla opozitie la care participa Mercur. Aceasta planeta se afla fata in fata cu celelalte doua planete care intervin in coordonarea activitatii intelectului (Jupiter si Uranus). Pot aparea disfunctionalitati in sfera comunicarii. Este posibil sa ne certam, cu sau fara rost. Putem avea dificultati in a ne exprima ideile sau invers, poate aparea situatia clasica in care toata lumea vorbeste si nimeni nu asculta.

Pot aparea stiri false sau barfe rautacioase. Informatia poate suferi deformari in timp ce este transmisa. Putem avea tendinta de a ne manifesta fals si excentric.

In alta ordine de idei, putem deveni usor nervosi si irascibili. Cand Mercur sau Uranus participa la aspecte dinamice, tindem sa ne pierdem rabdarea relativ usor, devenind mai mult sau mai putin precipitati. Iar cand Jupiter este implicat in aspecte disonante, atunci opiniile noastre se pot contamina cu egoism si excentricitate.

Realitatea obiectiva si perceptia noastra despre ea pot fi usor diferite. Jupiter retrograd si atacat de catre Mercur poate genera tendinte de a brava, de a afisa o incredere in sine falsa si un curaj nefondat. Poate aparea si increderea exagerata in ajutorul lui Dumnezeu.

Este recomandabil sa acordam o atentie deosebita pastrarii armoniei, naturaletii si spiritului constructiv. Pentru a contracara tendintele excentrice, putem sa ne amintim ca pentru a fi originali este suficient sa fim noi insine.

Inca este activa conjunctia dintre Venus si Marte. Acest aspect ne ofera o mana de ajutor pentru ca relatiile noastre sa poata fi mentinute calde si vii. Cele doua planete lucreaza acum pentru marirea capacitatii noastre de a iubi.

Mutandu-se din Balanta in Scorpion, aceasta conjunctie confera relatiilor noastre un plus de profunzime si sinceritate. Datorita naturii Scorpionului, pot aparea si niste crize in sfera relatiilor noastre, insa este indicat sa nu ne temem de ele, fiindca sunt menite sa elimine metehnele din sufletul nostru si sa transpuna relatiile noastre pe o orbita superioara.

Soarele inca se afla in conjunctie cu Saturn. Acest aspect ne ofera un plus de seriozitate, credibilitate, harnicie si putere de concentrare. Vom cauta sa fim utili si sa realizam intocmai scopurile noastre din planul fizic. Este de asteptat sa fim mai dispusi sa depunem eforturi semnificative, uitand de nevoile noastre personale. Vom avea probabil mai multa vointa de a trece peste obstacolele care ne ies in cale si o mai buna focalizare asupra sarcinilor noastre.

Conjunctia Jupiter-Uranus poate prevesti aparitia unor idei extraordinare, capabile sa revolutioneze sistemul de valori dupa care ne ghidam viata. Aflandu-se in Pesti, ceasta conjunctie va avea probabil implicatii mai ales in domeniul sentimental si spiritual. Este posibil ca in decursul lunii octombrie, relatiile noastre sa continue sa vibreze, pline de viata si sens. Totodata, este probabil sa ni se deschida porti prin care sa ne putem apropia de Lumile Superioare.

Conjunctia Jupiter-Uranus, pe fundalul oferit de Pesti, poate aduce oportunitati pline de iubire sufleteasca. Este de asteptat sa gasim mai usor calea spre inimile semenilor nostri. Comunicarea dintre oameni va fi probabil mult imbunatatita si foarte intuitiva. Este posibil sa ne intelegem cu semenii nostri chiar si fara cuvinte.

4 - 5 octombrie: conjunctie Soare - Saturn, conjunctie Venus - Marte, cuadratura Mercur - Pluton, conjunctie Jupiter - Uranus
Mercur trece in Balanta si isi inceteaza colaborarile cu Jupiter si cu Uranus, in schimb primeste imediat o cuadratura de la Pluton. Practic, este posibil sa nu observam schimbari mari in atmosfera astrala, deoarece problemele din sfera comunicarii vor tinde sa persiste. Mai mult, Mercur in Balanta, fiind expus la cuadratura primita de la Pluton, poate insemna o aciditate sporita in comunicare. Este posibil sa nu fim lasati sa ne exprimam opinia, sa fim desconsiderati si redusi la tacere. Prima parte a acestei saptamani poate fi relativ dificila, din punct de vedere al relatiilor.

Este posibil sa ne lovim de lipsa dorintei de colaborare, de lipsa de intelegere sau de limitari financiare.

Probabil toate domeniile vietii vor suferi de impredictibilitate. Este posibil sa avem impresia ca in planul mental, ne deplasam pe o “mlastina”.

Cuadratura Mercur - Pluton poate insemna si faptul ca o informatie (Mercur) partial sau total falsa este repetata cu atata vehementa (Pluton) incat devine credibila. Ori, informatiile de care dispunem pot prezenta o doza mare de subiectivitate. Astfel, in decursul acestei saptamani, este recomandabil sa nu luam nici o decizie importanta pana cand nu am verificat toate datele de intrare din mai multe surse, de mai multe ori.

6 - 7 octombrie: conjunctie Mercur - Saturn, conjunctie Venus - Marte, cuadratura Mercur - Pluton, conjunctie Jupiter - Uranus
Soarele se indeparteaza de Saturn, dar locul sau din conjunctie este luat de catre Mercur. Cele doua planete vor insista sa scoata in relief seriozitatea noastra. Este probabil sa fim in continuare concentrati pe munca noastra.

Saturn ofera o mana de ajutor lui Mercur, acesta fiind mai mult sau mai putin debusolat de catre cuadratura primita de la Pluton. Astfel, vom avea un punct de sprijin in ceea ce priveste luarea deciziilor: ne vom putea baza pe rutina noastra, pe vechile adevaruri cu care ne-am obisnuit. Vom putea merge pe calea batatorita, fiindca pur si simplu nu este momentul de a face incercari, de a risca.

Si in domeniul afacerilor, succesul va fi asigurat de atitudinea demna de incredere, de seriozitatea care inlatura orice dubiu.

Este posibil sa parcurgem o perioada lipsita de spectaculozitate, chiar austera, insa vom beneficia probabil de liniste si stabilitate emotionala.

8 - 10 octombrie: conjunctie Mercur - Saturn, conjunctie Venus - Marte, conjunctie Jupiter - Uranus
Se dizolva cuadratura dintre Mercur si Pluton. Atmosfera generala va tinde sa castige in stabilitate si predictibilitate. Vom avea probabil impresia ca in planul mental avem iar pamant solid sub picioarele noastre.

11 - 15 octombrie: conjunctie Soare - Mercur, conjunctie Jupiter - Uranus
Mercur se apropie de Soare, cele doua astre ajungand in conjunctie. Este de asteptat ca intelectul nostru sa fie mai bine energizat. Este posibil ca puterea noastra de concentrare sa creasca. Activitatile mentale - gandire, comunicare, meditatie, proiectare, etc. - se anunta a se desfasura in conditii bune.

Faptul ca aceasta conjunctie se realizeaza in Balanta ne sugereaza ideea ca va creste volumul si calitatea comunicarii. Este de asteptat sa petrecem mai mult timp cu prietenii nostri.

16 octombrie: conjunctie Soare - Mercur, trigon Soare - Neptun, trigon Mercur - Neptun, trigon Marte - Jupiter, conjunctie Jupiter - Uranus
Inaintand in Balanta, tandemul Soare-Mercur beneficiaza de un trigon de la Neptun. Trigonul Soare - Neptun tinde sa mute atentia noastra mai aproape de lumea spirituala. Centrul de greutate al vietii cotidiene va tinde sa se indeparteze de planul materiei. Vom simti probabil ca sentimentele si intuitia noastra cresc in acuratete si importanta. Ne vom simti probabil mai conectati la Univers, cu toate antenele noastre.

Un alt efect posibil al trigonului Soare - Neptun este generarea unor imbolduri perceptibile care sa ne cheme pentru a lucra in vederea realizarii unor scopuri nobile. Semnele implicate - Varsatorul si Balanta - nu fac decat sa sublinieze aceasta posibilitate.

Trigonul Mercur - Neptun obisnuieste sa genereze de asemenea o atmosfera placuta. Gandirea noastra poate deveni mai sintetica si mai intuitiva. Pe baza acestui aspect interplanetar, este posibil sa putem observa mai usor binele si frumosul in jurul nostru. Trigonul Mercur-Neptun ne poate ajuta sa ne focalizam atentia asupra “partii pline a paharului”. In plus, aceasta genereaza de obicei reinvierea fanteziei, deci este posibil sa avem prilejul de a ne refugia din valtoarea activitatilor cotidiene, in bratele artei si frumosului.

La mijlocul lunii octombrie, Soarele, Mercur si Neptun tind sa ne ofere prilejul unor intalniri cu prietenii nostri, intr-o atmosfera destinsa. In aceasta parte a anului, este de asteptat sa daruim si sa primim multe zambete sincere.

Marte inainteaza in Scorpion si traseaza un trigon spre Jupiter. Acest aspect ne ofera probabil un plus de motivatie, ambitie si multa energie. Este de asteptat sa ne traim viata cu mai mult entuziasm. Vom beneficia probabil de o combativitate crescuta si astfel vom avea promisiunea succesului. Este de asteptat sa ne simtim puternici.

In alta ordine de idei, Jupiter, colaborand armonios cu Marte, va tinde sa ne asigure o mare creativitate.

17 - 20 octombrie: conjunctie Soare - Mercur, trigon Soare - Neptun, trigon Mercur - Neptun, trigon Marte - Jupiter, trigon Marte - Uranus, cuadratura Marte - Neptun, conjunctie Jupiter - Uranus
Incepand cu data de 17 octombrie, putem vorbi despre inca doua aspecte la care participa Marte. Inaintand in continuare in Scorpion, aceasta planeta traseaza o cuadratura spre Neptun si un trigon spre Uranus. Sa vorbim mai intai despre acest al doilea aspect.

Colaborarea dintre Marte si Uranus tinde sa iuteasca mersul evenimentelor, sa reliefeze puterea de decizie si sa impulsioneze spiritul de initiativa din sufletul oamenilor. Trigonul Marte - Uranus poate fi explicat cel mai usor prin atitudinea lui Alexandru cel Mare, imparatul care n-a stat prea mult pe ganduri si a rezolvat problema nodului gordian printr-o simplitate proverbiala. Cand acest aspect este activ, oamenii tind sa actioneze rapid, sa ia decizii intr-o clipita, dar in pofida acestei viteze marite, rezultatul final este de obicei unul pozitiv (fiind vorba despre un aspect armonios). Oamenii pot deveni brusc interesati de noutati si de tehnica, si parca incep sa dispuna de mai mult talent pentru orice munca din planul fizic. Este de asteptat ca mintea noastra sa functioneze foarte bine si sa avem mai multa incredere in sine.

Colaborarea acestor doua planete tinde sa genereze atitudine constructiva, incredere in viitor si buna dispozitie.

Sa vorbim si despre cuadratura Marte - Neptun. Fiind implicat Neptun, este posibil sa fim nevoiti sa ne confruntam cu discrepanta dintre visele (dorintele) noastre si realitate. Urmatoarele 10-11 zile, pana cand Marte trece in Sagetator, poate constitui o perioada de test in care va iesi la iveala probabil daca intentiile noastre sunt suficient de bine ancorate in realitate, daca eforturile pe care le depunem pentru transpunerea viselor noastre in realitate sunt multumitoare. Aceasta cuadratura fiind trasata peste semnele Varsator si Scorpion, este probabil sa asistam la noi confruntari dintre materialism si spiritualitate.

21 - 22 octombrie: trigon Soare - Neptun, sextil Mercur - Pluton, trigon Marte - Jupiter, trigon Marte - Uranus, cuadratura Marte - Neptun, conjunctie Jupiter - Uranus
Mercur trece in Scorpion si isi incheie colaborarile cu Soarele si Neptun. In schimb, aceasta planeta primeste un alt aspect pozitiv: un sextil de la Pluton.

Este de asteptat ca gandurile noastre sa devina mai profunde si mai penetrante. Comunicarea poate deveni mai obiectiva, mai directa (mai putin nuantata, orientata spre atingerea imediata a scopurilor).

Este de asteptat sa putem intui cu mai multa acuratete miscarile viitoare din domeniul economico-financiar. Vom fi interesati probabil sa cautam cauza ascunsa care sta in spatele evenimentelor.

23 octombrie: conjunctie Soare - Mercur, conjunctie Mercur - Venus, sextil Mercur - Pluton, trigon Marte - Jupiter, trigon Marte - Uranus, cuadratura Marte - Neptun, conjunctie Jupiter - Uranus
In dupa-amiaza zilei de 23 octombrie, Soarele trece in Scorpion, incheindu-si colaborarea cu Neptun si redesenandu-si conjunctia cu Mercur.

Este de asteptat ca intelectul nostru sa fie din nou bine energizat. Este posibil ca puterea noastra de concentrare sa creasca. Activitatile mentale - gandire, comunicare, meditatie, proiectare, etc. - se anunta a se desfasura iarasi in conditii bune. Conjunctia Soare-Mercur in Scorpion ne ofera o mana de ajutor - de exemplu, daruindu-ne mai multa putere de munca si ascutindu-ne intuitia din domeniul financiar - ca sa ne putem apropia de scopurile noastre lumesti.

Mercur si Venus formeaza si ele o conjunctie. Acest aspect genereaza de obicei armonia sentimentelor si gandurilor.

24 - 27 octombrie: sextil Soare - Pluton, conjunctie Mercur - Venus, trigon Marte - Jupiter, trigon Marte - Uranus, cuadratura Marte - Neptun, conjunctie Jupiter - Uranus
Soarele inainteaza in Scorpion si traseaza un sextil spre Pluton, aspect ce tinde sa dinamizeze viata noastra. Este de asteptat ca vointa noastra sa se oteleasca, sa dispunem de mai multa ambitie si de mai mult curaj. Vom beneficia probabil de o motivatie mai puternica pentru a fi activi in planul fizic. Implicarea pozitiva a planetei Pluton inseamna de obicei ca “lucrurile tind sa se puna la punct”. Vom parcurge probabil o perioada de finisare si concretizare.

28 octombrie: sextil Soare - Pluton, conjunctie Mercur - Venus, conjunctie Jupiter - Uranus
Marte intra in Sagetator si isi incheie colaborarile astrale cu Jupiter, Uranus si Neptun. Atmosfera generala poate pierde din dinamismul sau, devenind mai linistita.

29 - 30 octombrie: sextil Soare - Pluton, sextil Venus - Pluton, conjunctie Mercur - Venus, conjunctie Jupiter - Uranus
Venus retrograd formeaza un sextil cu Pluton. Este vorba despre un aspect energetic, de stabilizare a sentimentelor. Acesta actioneaza de obicei ca o forta vindecatoare. In tip ce Pluton ofera energia, Venus aduce iubirea care asigura calitate acestei energii, astfel incat colaborarea celor doua planete poate deveni realmente o alinare a ranilor sentimentale acumulate in trecut. Acest sextil leaga domiciliul (Scorpion) si semnul de exaltare (Capricorn) al lui Marte, deci este probabil sa fie foarte activ si sa aiba randament. El va avea menirea de a indrepta si repara tot ce a fost gresit in trecutul apropiat, in special in domeniul sentimental. Comunicarea non-verbala va tinde sa functioneze foarte bine. Pana la sfarsitul lunii (si la inceputul lunii noiembrie), este de asteptat ca intuitia noastra sa functioneze mai bine decat de obicei, putand intercepta nevoile sufletesti ale semenilor nostri cu mai multa acuratete. Vom simti probabil cu mai multa intensitate ca a avea grija de cei apropiati este o datorie sfanta.

Fiind implicat Pluton, este de asteptat sa manifestam profunzime si seriozitate in tot ceea ce facem, dar mai ales in relatiile noastre. Este probabil sa ne implicam sufleteste in toate activitatile noastre.

31 octombrie: sextil Venus - Pluton, conjunctie Mercur - Venus, conjunctie Jupiter - Uranus
Soarele se indeparteaza de zona in care a format sextilul sau cu Pluton, astfel incat acest aspect se destrama. Atmosfera generala poate pierde iarasi din dinamismul sau, tintind linistea si armonia.


                                                                                     mulumesc Prof Firicel Ciarnau