Sperma, Esenta Vietii ...



Ştiinţa este cea care consideră că celulele sexuale se regenerează numai pentru scopuri procreative. Celulele sexuale sunt fie mici şi mobile – acestea devin spermă, fie imobile şi de dimensiuni mari – care devin ovule. Sperma şi ovulul conţin un potenţial energetic uriaş; atunci când ele se unesc au loc transformări fizice şi trezirea unor uriaşe forţe spirituale. Tantra recunoaşte puterea potenţial creatoare a spermei şi ovulelelor, în toate formele lor diferite de manifestare. La spermă şi ovule se face referire prin sintagma “puterea albului şi a roşului”.

Sperma pe care o ejaculează bărbatul este alcalină. În timpul procesului de creare a spermei, ea trece prin mai multe etape. Întregul organism al bărbatului contribuie la producerea spermei: hrana pe care o ingerează, aerul pe care îl respiră, datele genetice, gândurile şi nivelul de evoluţie spirituală, etc.Sperma este produsă în cea mai mare parte de veziculele seminale, prostată şi glanda lui Cowper. Calciu, fier, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, cloruri, amoniu, acid ascorbic, acid citric, acid lactic, fosfatază, colesterol, uree, proteine, aminoacizi, multivitamine, hormoni, feromoni şi o imensitate de particule extrem de mici de substanţe hrănitoare se găsesc în sperma sănătoasă, pe care tantra o consideră elementul cel mai preţios al unui bărbat.

Mulţi bărbaţi îşi risipesc sperma în acte amoroase ocazionale, în care ei ejaculează fără nici o grijă. Există tendinţa de a considera sperma ejaculată ca un simplu “ceva” ce trebuie spălat la sfârşitul actului erotic. Sperma este aruncată în mod obişnuit la toaletă sau la coşul de gunoi, o dată cu prezervativul, fără ca după aceasta bărbatul să se mai gândească vreo clipă la ea. Ea este adeseori tratată ca un produs inutil. Cu toate acestea s-a demonstrat în mod ştiinţific că sperma reprezintă un organism viu care continuă să supravieţuiască multe ore după ce a fost expulzată: în mod obişnuit, ea supravieţuieşte timp de 48 de ore în mediul umed şi cald din interiorul organismului femeii, totuşi s-a descoperit că poate supravieţui chiar până la 8 zile.

Cercetările ştiinţifice realizate de Cleve Backster (unul dintre membrii principali ai grupului care a descoperit poligraful-detector de minciuni ) a arătat că, până în momentul în care moare, sperma expulzată păstrează o legătură subtilă psiho-fizică cu fostul ei “deţinător”, la fel cum un copil rămâne legat de mama sa. Dacă, de exemplu, o parte a spermei este arsă cu acid, o altă cantitate de spermă ejaculată de aceeaşi persoană şi ţinută la o distanţă destul de mare, prezintă a anumită reacţie. Este de asemenea interesant faptul că sperma “luptă” atunci când este adusă în contact cu spermă provenind de la un alt bărbat. Aceste lucruri fascinante demonstrate de curând de către medicina modernă şi prezentate în cadrul unul serial despre reproducere difuzat de BBC, explică logica anumite ritualuri de magie tantrică, în cadrul cărora este folosită sperma.

Aşadar, în tradiţia tantrică sperma este văzută ca un lucru spiritual şi sacru. Ea este extrem de hrănitoare şi are calităţi antibiotice şi revitalizante. Practica amorului cu continenţă preservă această sursă colosală de viaţă şi face ca acest element atât de important care este sperma să fie transformat prin procesele de transmutare şi sublimare în energie pură spirituală.