Secera si Ciocanul

 

Ma simt de parca m-as pregati sa scriu o carte fara de sfarsit. De ce ? Pentru ca motivele pentru care oamenii se despart, din punctul meu de vedere, par interminabile. Cine detine cu adevarat "secera si ciocanul" ?


As vrea sa ma refer strict la relatiile sentimentale. Ce inseamna pana la urma o relatie solida, cine imi poate garanta ca situatia de azi va fi la fel si maine?

Zambesc cand vad cateodata doi batranei care se tin de mana ca in adolescenta si ii invidiez fara sa stiu de fapt prin ce au trecut; imaginea mea fata de relatia lor este una perfecta, fara sa realizez ca poate au trecut si ei prin anumite etape ale vietii, prin despartiri poate chiar mai dure fata de cele prin care am trecut eu.

Am sa scriu cateva idei, desi sunt sigur ca sunt si aspecte pe care nu le voi lua in considerare….

O relatie nu poate exista doar pentru bani, mai devreme sau mai tarziu oricine simte nevoia de dragoste.

O relatie nu se bazeaza doar pe dragoste. Oamenii se despart desi inca se iubesc.

Oamenii se despart daca intre ei nu exista respect reciproc, incredere si comunicare. In cele din urma dragostea se duce incet si ramanem doar cu accestea. Ce ne facem daca nu le avem? Am vrea noi ca o relatie sa fie mereu ca la inceput, sa avem acea emotie, fluturii din stomac, curiozitatea, dorinta reintalnirii, insa ne-am amagi daca am crede ce vom simti asta si la 70 de ani.

Daca sunt si exceptii … atunci felicitarile mele din suflet !

Oamenii se despart din motive stupide. Aceste motive stupide ascund de fapt un pahar plin…si ultimul motiv stupid tocmai a umplut paharul sau chiar a dat pe dinafara. Sau cine stie alte motive petnru care nu ai curajul sa le spui in "gura mare". Gasim scuze patetice: nu ne potrivim, esti prea bun/a pentru mine, viata a luat-o pe cai diferite..si alte bla blauri care uneori ma amuza si ma intristeaza in acelasi timp.

Oamenii se despart din cauza altor oameni. Relatiile sunt ca niste flori. Sunt frumoase in ghiveci ,dar nu se mentin la fel daca nu stim sa le ingrijim, sa le udam. Cine stie cum apare o "buruiana" si fura toate frumusetea ghiveciului.

Oamenii se despart din cauza lipsei de atentie. De fapt asta cam intra in categoria comunicare, respect. Fiecare relatie are ceva special in modul ei, nu exista un termen de comparatie. Hmmm..dar oare nu tot ce facem in viata comparam ?

Oamenii se despart pentru ca nu au sentimente reciproce. Unul intotdeauna va tine mai mult ca celalalt, dar poate simte doar o singura persoana. O dragoste din partea unei singure persoane, oricat de puternica ar fi si de mare nu poate inlocui si iubirea celuilalt.

Oamenii se despart pentru ca-i desparte moartea. Cel mai trist moment pt cei din exterior, dar totusi singura posibilitate de a fii impreuna din nou …