PUTEREA FEEDBACK-ului

.

Pasionat de Astrologie inca din 1983, am hotarat de ceva vreme sa imi ofer ajutorul celor ce au nevoie de el, oferind timpul necesar pentru a face o interpretare astrologica potrivita celui interesat.

Consider ca in viata te poti ghida dupa mai multe forme de spiritualitate simultan si cred sincer ca cei care considera astrologia o stiinta oculta, denatureaza ceea ce se intampla cu adevarat in elaborarea unei interpretari astrologice. Am intanlit prea multi oameni ce erau tematori in a pune intrebari legate de propiul lor destin, refuzand sa-si inteleaga astfel propiile lectii de viata. Religia prost inteleasa, conduce in multe cazuri la acesta stare de confuzie, ce imbinata cu necunoasterea, poate produce o stare ce greu poate fi inlaturata de un simplu astrolog.

Mediatizarea emisiunilor tv de tip predictii zilnice sau saptamanale, implica pt unii dintre noi atat avantaje certe cat si o stare de confuzie, ce poate sa dea mult de munca unui astrolog, pt a ii explica celui interesat ca ceea ce a inteles el este de fapt ... gresit. Omul care ajunge la un astrolog, de fapt e trimis catre acesta si intanlirea dintre cei doi trebuie sa fie reala, pt a fi cu adevarat fructificata la maxim.

Nu e nimic ocult in aceasta "intamplare". Totul e 100% vizibil, dar doar in conditile in care temerile sunt minime. Neincrederea in Astrologie, duce la o proasta aplicare a sfaturilor date de astrolog si astfel rezultatele fiind inutile, puterea Feedback-ului devenind ZERO. Din pacate mai toti astrologii uita la un moment dat, de ce-a mai importanta piesa dintr-o sedinta de Consultanta Astrologica.

Degeaba ii faci omului o super interpretare daca el nu o intelege... Marea majoritate nu se pricep mai de loc si atunci aratandu-i harti si alte minuni, intra in ceata si Feedback-ului dispare inainte sa apara.

Pentru clarificarea termenului va prezint definitia ce figureaza in dictionarul Explicativ al Limbii romane : FEEDBACK : Retroactiune care se manifesta la nivelul a diferite sisteme (biologice, tehnice etc.) in scopul mentinerii stabilitatii si echilibrului lor fata de influente exterioare; retroactiune inversa, conexiune inversa, cauzalitate inelara, lant cauzal inchis.

Dupa cum vedem, feedback-ul este o reactie cu scopul mentinerii echilibrului, definita de cei mai multi, ca un ecou al unei actiuni. Rolul lui in orice stiinta este vital pt cei ce cerceteaza si aprofundeaza aceea zona a “inteligentei universale”

Este obligatoriu sa nu ne indepartam de la scopul definit ca elementar, al acelui domeniu. Poate, pt unii poate parea o exprimare “rece” si de aceea va voi oferii si o “traducere” cei drept de cu totul alta natura. In viata orice lucru care “costa” se poate incadra intr-un mod simplist ca fiind ori un lux ori o prostie. Atunci cand ne place ce-a ce am “cumparat” vom spune ca am facut un lux, iar atunci cand ne pare rau … o prostie. Interpretarea duala este in permanenta ca definitorie pt natura umana si privita ca o oscilatie normala de catre unii, prin ceea ce fac zilnic oferindu-si impacare sufletului sub o forma sau alta. Iata si unul din raspunsurile care Astrologia il poate da. Atunci cand prin ceea ce trebuie sa faci sau ai facut, rezultatele nu sunt cele asteptate, pt a nu te imbata cu “apa rece” poti apela la meditatie sau introspectie insa niciodata nu vei sti daca ai fost impartial.

E mult mai simplu si mai corect sa accesezi o harta astrala si prin ajutorul dat de un specialist sa ai raspunsul ce il cauti, fara sa te mai obosesti in cautari inutile. Dar, definitoriu pt cel ce asteapta raspunsul este calitatea lui dedicata modului sau de a percepe lucrurile ce il afecteaza. Pentru a putea face in mod real aceasta meserie, esti nevoit sa te apropii de om, iar empatia sa fie cat mai mare. Acest concept, este greu de pus in aplicare, de la distanta.

Raceala comunicatiilor de tip electronic, anuleaza sau reduce empatia ce poate sa existe intre astrolog si omul ce are nevoie de sfatul lui. De aceea am renuntat la o alta formula decat cea LIVE. Consider ca e cea mai potrivita, pt a face bine acesta … meserie.

O sa ofer o interpretare a acestei trairi ce ma face sa practic acest “hoby” de peste 20 de ani. Atunci cand nu intri in pielea personajului analizat, poti sa dai o interpretare rapida si fara sa te convingi ca ai ales calea cea mai buna, sa ii dai verdictul si gata … Diferenta, de la o cale corecta la cea incorecta o face doar succesul dat de aplicarea respectivului sfat. Ca astrolog, e util sa nu te pacalesti singur, crezand ca ai fost de folos celui ce l-ai consiliat, atata timp cat nu ai feedback-ului respectiv. De unde vinde puterea feedback-ului?

Puterea feedback-ului vine din faptul ca el poate redresa, mentine o stare buna sau schimba un comportament. Feedback-ul ii permite celuilalt sa primeasca un raspuns vizavi de actiunea lui. Feedback-ul este constructiv cand face referire numai la actiunea in sine si nimic altceva. Daca intra-devar vrei ca o persoana sa stie ce parere ai in legatura cu un anumit lucru, trebuie sa ii descrii acea stare pe care ai avut-o in momentul in care ai interactionat cu situatia respectiva.

Avantajul comunicarii sincere se amplifica atunci cand atmosfera de prietenie si detasare oferite de catre un mediu benefic, va face ca omul sa se deschida si sa te ajute cu informatii suplimentare, pe care doar LIVE le poate oferii. Toate aceste afirmatii descriu o reactie a ta in momentul cand ai interactionat cu fenomenul respectiv. Cu alte cuvinte Feedback-ul trebuie sa fie descriptiv nu evaluativ. Efectul de bumerang al feedback-ului ? A da un sfat, a face o sondare sau a critica un comportament nu este eficient. Acest lucru poate deveni eficient in cazuri foarte rare, insa ele nu permit individul sa afle care este parerea ta despre un anumit lucru.

Cu alte cuvinte, daca te trezesti ca o sa critici atunci cand ti s-a cerut doar un feedback, e foarte usor ca celalalt sa se aseze pe pozitie conflictuala. Sa nu fi mirat atunci, ca tu doar i-ai spus adevarul, pentru ca nu i-ai spus adevarul asa cum era el pregatit sa il perceapa.

Ca astrolog, poti avea si abilitati de pshiholog, dar omul nu vine la tine ca sa il judeci. Cei care apeleaza la astrologie de regula mai au totusi o sansa ... El nu are nevoie de cat de o predictie corecta si tu trebuie sa i-o comunici in modul cel mai dedicat cu putinta. Aici e lucrarea GREA. Sa il faci pe om sa puna in practica, fara sa il faci sa se tensioneze si sa respinga invatatura ce o poti oferii. Finetea feedback-ului sta in a face diferenta dintre persoana si actiune. Paradoxal, confuzia se face foarte des, cu toate ca sunt doua lucruri total diferite.

Prin urmare Feedback-ul trebuie sa fie raspuns la un comportament nu la persoana care are comportamentul respectiv. Degeaba sti Raspunsul daca nu poti sa il Comunici. Cand faci un lucru important pentru destinul unui om, e bine sa il asculti cu adevarat si sa adaptezi interpretarea hartii, dupa cum ii poate fi de folos celui ce isi pune speranta in sfatul tau, de altfel impartial. Acest mod de a vedea lucrurile, m-a determinat sa imi doresc sa ofer celor ce au nevoie de ajutorul meu, tot timpul ce il necesita …

Doresc sa multumesc celor ce m-au ajutat sa incep aceasta activitate si sper sa pot face fata tuturor celor ce ma vor solicita.


Mihai Enachi

tel: 0723.25.75.14 L-D 9-21