Dragoste de Tiganca



“ Femeia îndragostita e o sclava care îl face pe stapanul ei sa poarte lanturile.”


O data, de mult, intr-o alta viata, fata pe care o iubesc acum, a fost o frumoasa vrajitoare care m-a inlantuit alaturi de ea si fara sa isi dea seama a devenit propia ei victima. Au trecut multi ani si “Soarta” ne-a pus din nou impreuna. Aseara cand m-a sarutat am recunoscut-o. Nu i-am spus, inca... Mie teama sa nu o sperii si sa nu o fac sa isi dea sema cine suntem de fapt, inainte de a fi pregatita sa accepte adevarul. Dupa un anumit timp, omul invata sa perceapa diferenta subtila intre a sustine o mana si a inlantui un suflet, si invata ca dragostea nu inseamna a te culca cu cineva, si a avea pe cineva alaturi nu e sinonim cu starea de siguranta ! Tot aseara am realizat inca odata ca nu poti iubii cu adevarat daca nu iti respecti cu adevarat partenerul ...


Dragostea defineste efortul pe care il face un partener pentru a se mulţumi doar cu cel ... oficial. Asa cum frumusetea place ochiului, blandetea place inimii. Nimeni nu vrea un partener care sa fie egoist, grizat si fara caldura sufleteasca ... cel putin pe termen lung ! Saruturile nu sunt contracte si cadourile nu sunt promisiuni, cand nu se sustin pe interesul real al ambilor parteneri. Viitorul are mai mereu o multime de variante care se opresc insa la jumatatea drumului. Pentru a ajunge la sfarsit, e nevoie ca AMANDOI sa se implice !

Cu timpul vei invata ca incercand sa ierti sau sa ceri iertare, sa spui ca iubesti, sa spui ca ti-e dor, sa spui ca ai nevoie, sa spui ca vrei sa fii prieten, dinaintea unui om de care te-ai despartit, nu mai are nici un sens. A scuza, e ceva ce poate face oricine, dar ca a ierta, de asta sunt capabile doar sufletele cu adevarat mari.


Dar din pacate, toate se invata doar cu timpul..."