Din ... Cartea Dragostei


Dragostea este lucrul acela intangibil care ne face multumiti cu ceea ce avem si nemultumiti de ceea ce suntem. Dragostea este decizia de a face din problemele tale, problemele mele. Dragostea este ceea ce-i face pe oameni sa creada ca sunt frumosi cand nimeni altul nu-I vede astfel.

(Lucian Blaga)
Care sunt etapele prin care trece orice relatie de iubire ?


Prima perioada este cea mai usoara. Te indragostesti, si, normal ... ca la orice inceput, te straduiesti sa dai dovada de cea mai buna purtare. Este perioada de curtare. Bine, bine, dar de ce? Procesul de indragostire implica PEA, un hormon care modifica pozitiv nivelul de buna dispozitie, aducand individul intr-o stare vecina cu euforia. Din aceasta cauza, cei indragostiti sunt mai putin constienti de defectele partenerului. Foarte interesanta explicatia, dar ce urmeaza? La un moment dat, euforia dispare, incetul cu incetul, si realitatea ii ia locul.

Dupa ce a trecut euforia primei etape, acum vezi din nou, si ce vezi? Ei bine, observi ca fiecare este unic in felul lui, si asta inseamna ca sunteti diferiti. Iar diferentele dau nastere conflictelor, oricat de toleranti si intelepti sunt cei doi parteneri.

Orice relatie sanatoasa te va ajuta sa te dezvolti, sa cresti din toate punctele de vedere, iar mai devreme sau mai tarziu anumite subiecte sau probleme vor aparea la suprafata, ca urmare a relatiilor din trecut. Unul dintre parteneri poate dori sa fie mai independent, in timp ce celalalt va dezvolta un comportament posesiv si va deveni gelos. Sau unul se poate transforma in "personajul" optimist, pozitiv, prietenos si sociabil, in timp ce-al doilea va fi mai retras, negativ si pesimist. In aceasta etapa trebuie sa discutati despre ceea ce va doriti amandoi.

Acum ca sunteti impreuna de ceva timp, viata devine ceva mai usoara. Problema e ca... devine prea usoara. Te trezesti intr-o buna zi ca totul e rutina si ca te plictisesti. In acest stadiu pasiunea incepe sa dispara. Cele mai multe cupluri se despart in aceasta faza. Acum, partenerii se lupta pentru ca scanteia relatiei sa nu se stinga cu totul. De ce se ajunge aici? Pentru ca ne multumim cu relatia asa cum este si nu simtim nevoia de schimbare. Ce e de facut? Incearca sa faci mici schimbari, si vei fi surprins sa afli ca aplicarea lor schimba comportamentul partenerului: va deveni mai atent, tocmai pentru ca gesturile tale sunt iesite din comun ...

Iesirea din etapa de plictiseala si monotonie, creeaza un nou nivel de intimitate. Te simti cu adevarat eliberat, dar, in acelasi timp, esti constient ca esti unul din pilonii vietii celui de langa tine. Deja ati trecut prin perioade grele, prin multe incercari, si aveti deja o istorie comuna. Va simtiti in siguranta, iar asta inseamna ca relatia nu iti consuma intreaga energie. Aveti timp sa va bucurati de viata si momentele petrecute impreuna, dar va dedicati timp si propriilor interese.
.
Odata ce ati ajuns in acest stadiu, amandoi sunteti constienti ca sunteti alaturi de un partener de viata. Sacrificiile pe care le-ati facut va vor fi rasplatite. Personal va recomand sa nu ezitati sa cereti Divinitatatii, ajutorul necesar pentru a scapa de tentatiile egoismului si a orgoliului ... singurele obstacole reale din calea unei iubiri implinite !