Ochiul lui Dumnezeu






Fotografie numita “Ochiul lui Dumnezeu”, foarte rara, a unui eveniment ce s-ar produce o data la 3000 de ani. Imaginea alaturata reprezinta o nebuloasa surprinsa in 2002 de telescopul spatial Hubble.Helix Nebula este un acumulare de gaze si plasma sclipind rosu si albastru, in jurul unei stele aflata pe moarte, aflata la 650 de ani-lumina de Pamant.Este una dintre cele mai apropiate nebuloase fata de noi. Forma minunata si bogatia de culori este data deexpulzarea materiei sub forma de praf si gaze. Acest corp ceresc a fost localizat in constelatia Varsator.


Dincolo de realitatea astronomica a acestui fapt, imaginea este magica… si fara sa vrem ne gandim ca Dumnezeu chiar ne priveste ! Intrebarea ce apare de la sine este cum il privim noi pe El ... Atata timp cat nu "vedem" nimic concret cum putem stii ca el exista ?



Raspunsul il putem gasi aici in acest citat din Osho


Fenomenul “a vedea” este inselator, el presupune ca este ceva de vazut. Termenul “Dumnezeu” este de aceeasi natura, el presupune o prezenta, undeva, a unei persoane sau a unei personalitati supreme. Nu exista “Dumnezeu”. Ceea ce exista este Divinul, care este o forta, un ocean nelimitat de energie, de constiinta. Aceasta energie se manifesta sub numeroase forme. Se poate spune ca “Dumnezeu” este Creatia, o realitate creatoare, viata.

Identificarea cu corpul si cu mentalul lasa impresia de a fi cineva, un “eu” distinct de restul existentei, un ego, o identitate. Acest “eu” iluzoriu va priveaza de Divin. Distanta pe care el o creeaza este de asemeni un miraj. De fapt nicio separatie, nicio distanta nu este posibila. Voi credeti ca sunteti “voi” pentru ca sunteti nestiutori, amnezici. Voi v-ati uitat natura, conditia voastra originara si imuabila.

Forta vitala infinita, creatoare, nelimitata, pe care o redescoperiti renuntand la ego este “Dumnezeu”. Experienta pe care o faceti dincolo de stingerea “eu”-lui este adevarata viziune Divina. Si ce se vede atunci? Nimic ce ar evoca o identitate oarecare. Nu mai exista nici “eu”, nici “non-eu”. “Celalalt” nu exista. Ceea ce este in valurile marii, in muguri sau in frunzele moarte, este si in mine. Nicaieri nu ramane o linie de demarcatie intre mine si fiinta cosmica. Eu sunt in El; eu sunt El. Singur El exista. Asta este adevarata viziune, extazul mistic. Un trezit s-a exprimat in acesti termeni: “Tat Tvam Asi, tu esti Acesta”. In ziua cand veti simti sau veti trai Acesta, voi l-ati “vazut pe Dumnezeu”. Tot restul este imaginatie.

Ce este deci viziunea lui Dumnezeu, daca nu ar fi asimilarea fiintei voastre cu a Lui? Cum poate avea picatura de apa o perceptie directa, imediata si adevarata a oceanului? Pierzandu-se in el. Fuzionand cu el. Daca-L cautati pe Dumnezeu, faceti ca picatura de apa. Scufundati-va in Divin, ego-ul vostru sa dispara in El.



.