Right on TargetEste adevarat ca destinul se afla in mainile fiecaruia dintre noi, insa de multe ori influentele propriei personalitati se imprima, inconstient sau nu, asupra relatiilor pe care le legam cu cei din jur, asupra compatibilitatii si chiar asupra vietii sexuale a unei persoane de-a lungul intregii sale existente.

In intimitatea sexuala, fiecarei persoane in parte, ii sunt specifice anumite gesturi si anumite trasaturi, in functie de care variaza si gradul de confort pe care aceasta il resimte alaturi de partener. In plus, fiecarui temperament din cele patru mari temperamente (sangvinic, coleric, melancolic si flegmatic) ii corespunde un anumit temperament sexual si anumite zone erogene.


Sangvinicul - Temperamente pasionale, in intimitatea sexuala, sangvinicii se aprind foarte repede. Persoane indraznete si capricoase, nu se dau inapoi atunci cand sunt provocate. Fie ca sunt indragostite sau nu, adora sa se lase purtate pe aripa clipei. Mai ales daca sunt indragostite, afectivitatea si dovezile sale de iubire nu mai cunosc absolut nicio cenzura. Devin lipsite de inhibitii.

Traiesc exact ceea ce simt si inteleg cel mai bine de ce amorul este considerat o arta. In conceptia acestora, cele mai frumoase clipe de iubire sunt cele de dupa cearta, caci doar atunci cand sunt tensionate, organismul atinge capacitatea maxima de a raspunde tuturor stimulilor.

Impetuoase si nestingherite, nu raman niciodata in pana de cuvinte. Vorbesc mult, soptesc mult, obosesc uneori cu pasiunea si freamatul lor, se consuma, experimenteaza si se gandesc, nu de putine ori, la propria placere, mai presus de cea a partenerului.

Zonele sale erogene sunt localizate in regiunea capului si a urechilor. Mangaierile calde in lobul urechilor ii provoaca fiori pe sira spinarii.


Colericul - Atunci cand un coleric iubeste cu adevarat are impresia ca intreaga lume se afla la picioarele sale, iar el... el este regele. De fapt, lucrurile stau exact pe dos. Cu o mare putere de seductie, colericul are impresia ca el este cel care cucereste, lasandu-se, in schimb, cucerit de fiecare data.

Ori de cate ori cand se indragosteste are impresia ca aceasta iubire va fi si ultima. De cele mai multe ori, insa, confunda notiunea de ‘iubire’ cu cea de atractie sexuala. In intimitate, ii place sa fie el cel care preia controlul si initiativa.

Ii place sa-si sarute partenerul fie pasional si dramatic, fie gentil si cu rafinament. Ii place, uneori, sa fie si rasfatat. Ii plac masajele prelungite si mangaierile pline de pasiune.

Si-ar dori sa atinga extazul in fiecare clipa de intimitate pe care o traieste, insa de fiecare data se grabesste sa ajunga in acel punct. Atunci cand reuseste insa, timpul si inima par sa stea in loc.

Intreg corpul este o zona erogena, insa mangaierea gatului sau a cefei ii provoaca colericului cele mai subtile senzatii.


Melancolicul - Perfectionist convins, melancolicul ar vrea sa transforme placerea pura in momente de neuitat. Cu meticulozitate si rabdare, isi pune in aplicare din timp planul de bataie, incercand sa-i provoace mai intai partenerului sau placere si abia apoi propriei persoane.

Tinde sa uite, insa, de ceea ce inseamna spontaneitatea si naturaletea. Implinirea sexuala nu-l multumeste decat daca e urmata si de cea spirituala.

Partenerul unui melancolic ar trebui sa se dedice in intregime zonelor erogene ale acestuia, iar sub indrumarea acestuia, mangaierile pline de delicatete si tandrete pe partea interioara a coapselor se pot transforma cu usurinta intr-un preludiu ce precede trairea intensa a iubirii.

Atunci cand melancolicul nu-si planuieste atractia si placerea si se lasa antrenat de partener in jocul seductiei, devine jucaus si extrem de senzual. Chiar daca nu este preocupat sa experimenteze pe plan erotic, se simte fascinat de propunerile indraznete ale unui partener mai flexibil.


Flegmaticul - Firii linistite si calme a flegmaticului ii displac excesele de orice natura. Chiar si atunci cand vine vorba de comportamente sexuale si acte intime, flegmaticul este cel mai mare adept al stabilitatii si al conformismului.

Pe plan intim, este metodic si lent, nu-i place sa se grabeasca, ci sa savureze, ceea ce provoaca multa bataie de cap unui partener mai energic. Vrea sa creeze o atmosfera placuta, iar imaginatia sa este starnita mai mult vizual decat prin gesturi si atingeri.

Pentru un flegmatic, foarte importanta este cunoasterea deplina a partenerului. Pe masura ce relatia evolueaza, si flegmaticul gusta din ce in ce mai mult deliciile vietii intime. Adora sa-si alinte si sa-si mangaie partenerul, iar trupul sau reactioneaza la fiecare stimul prin fiori de placere.

Instinctele sale il ajuta sa intuiasca care sunt zonele erogene ale partenerului, insa propriile zone erogene sunt mai greu de descifrat. Se infioara tot daca atingi in zona lombara.


                                                                                foto by Narcis Virgiliu