Martisor Astrologic





1 martie: conjunctie Soare - Jupiter, conjunctie Mercur - Neptun, conjunctie Venus - Uranus, sextil Marte - Saturn, cuadratura Saturn - Pluton

Luna martie incepe cu trei mari conjunctii. Cea mai importanta dintre acestea este cea care se realizeaza intre Soare si Jupiter. Aceasta a trecut de punctul de culminatie, dar se afla inca in forta, daruindu-ne probabil mult optimism si generozitate. Numitorul comun al celor doua planete se poate rezuma in urmatoarele expresii cheie: energie, incredere in sine, altruism, intelegerea unor adevaruri superioare. Inceputul lunii martie va fi definit probabil tocmai prin aceste expresii cheie.



Realizandu-se in zodia Pestilor, acest aspect tinde sa ne deschida inimile. Comunicarea dintre oameni poate castiga in profunzime si in calitate. Oamenii se vor simti probabil indemnati din interior sa caute realizarea unor scopuri marete, benefice pentru intreaga societate.



Conjunctia dintre Mercur si Neptun este pe cale de destramare, fiind activa doar in prima zi a lunii. Ea tinde sa mentina o atmosfera de fantezie si vis, indemnandu-ne sa evoluam prin realizarea armoniei dintre intelectul si sufletul nostru. Conjunctia Mercur-Neptun poate deveni un canal de informatii, prin ea coborand cunostinte pretioase spre fiecare dintre noi. Practic, aceasta colaborare astrala ne inlesneste accesul la diferite carti, filme sau muzica, la opere care ne hranesc efectiv sufletul.



A treia conjunctie a inceputului acestei luni este cea care se realizeaza intre Venus si Uranus. Aceasta este responsabila cu buna dispozitie. Venus reprezinta nevoia de destindere si veselie, iar Uranus vine cu cheile necesare pentru a satisface aceasta nevoie, cu indrazneala de a nu lua lucrurile in serios, cu atitudinea de a observa frumusetea ascunsa bine in griul cotidian, cu sclipirea necesara de a transforma rutina in bucurie. Colaborarea celor doua planete va realiza probabil o atmosfera destinsa si vesela, in prima saptamana a lunii.



Cuadratura Saturn - Pluton si-a mai redus din intensitate. Saturn aflandu-se in mers retrograd, orbul acestei cuadraturi s-a marit. Putem sesiza astfel ca nevoia de a transforma societatea umana, simbolizata tocmai de acest aspect ceresc, nu mai este atat de critica. Este in continuare nevoie sa cernem activitatile noastre, sa le aruncam dintre ele pe acelea care nu sunt productive si suficient de progresiste, dar orbul marit al cuadraturii ne sugereaza ca am primit mai multa mana libera, ca deciziile importante sunt lasate la latitudinea noastra. Probabil, semintele nevoii de autotransformare au fost deja sadite in interiorul nostru si isi pot desfasura lucrarea si singure.



Trebuie sa vorbim si despre sextilul Marte - Saturn, activ pe tot parcursul lunii martie. Avantul martian este canalizat spre scopuri utile de catre chibzuinta lui Saturn. Totodata, natura debordanta a lui Marte va lucra pentru a dezgheta inhibitia lui Saturn. Colaborarea celor doua planete ne ofera o mana de ajutor in ceea ce priveste efectuarea muncii de rutina, pe care o vom putea percepe in culori placute si nu in nuantele cenusii obisnuite. Nu vom fi tentati sa acceptam riscuri inutile, ci vom prefera caile mai putin interesante, dar mai sigure.



Cele doua planete vor conlucra pentru crearea unei atmosfere de incredere si siguranta, pe tot parcursul lunii martie.



2 martie: conjunctie Soare - Jupiter, conjunctie Venus - Uranus, sextil Marte - Saturn, cuadratura Saturn - Pluton

Mercur trece in Pesti, iar conjunctia alcatuita cu Neptun se destrama. Sederea sa in Pesti poate insemna un fel de ceata pentru mintea noastra. Este posibil sa fim nevoiti sa depunem eforturi pentru a intelege fiecare idee care ne viziteaza, in toata claritatea si splendoarea ei.



3 - 4 martie: conjunctie Soare - Jupiter, sextil Mercur - Pluton, conjunctie Venus - Uranus, sextil Marte - Saturn, cuadratura Saturn - Pluton

Inaintand in zodia Pestilor, Mercur incepe sa traseze un sextil spre Pluton. Astfel, este de asteptat ca gandurile noastre (Mercur), beneficiind de energiile plutoniene, sa devina mai profunde si mai penetrante. Comunicarea poate deveni mai obiectiva, mai directa (mai putin nuantata, orientata spre atingerea imediata a scopurilor).



Mercur fiind responsabil cu miscarile din lumea afacerilor, iar Pluton identificandu-se cu capacitatea de a vedea dincolo de cortina, este de asteptat sa putem intui cu mai multa acuratete miscarile viitoare din domeniul economico-financiar. Vom fi interesati probabil sa cautam cauza ascunsa care sta in spatele evenimentelor.



5 - 7 martie: conjunctie Mercur - Jupiter, conjunctie Venus - Uranus, sextil Marte - Saturn, cuadratura Saturn - Pluton

Soarele deplasandu-se mai rapid, iese din conjunctia sa cu Jupiter, dandu-si locul lui Mercur. Colaborarea celor doua planete responsabile cu intelectul pot facilita ca gandirea si toate tipurile de comunicare sa prinda mai multa forta. Vom putea constata probabil o largire a sferelor noastre de interes. Este posibil sa percepem evenimentele care se petrec in lume cu mai multa usurinta. Evenimentele lumii ne vor parea mai usor de inteles. Structura noastra intelectuala va fi orientata mai mult spre sinteza, spre o perceptie de ansamblu, de tip integrator. Mintile noastre vor incerca sa cuprinda o arie larga de subiecte, dar totusi fara sa se piarda in imensitatea acestora.



In baza comunicarii mai fructuoase, este de asteptat ca relatiile interumane sa se imbunatateasca. Mai concret, este posibil ca oamenii sa-si deschida sufletul, sa comunice mai sincer si mai profund. Ei vor tinde sa-si manifeste opinia intr-un mod deschis, dar fara sa afecteze totusi spiritul de diplomatie. Pe fondul acestui climat, este de asteptat ca inclusiv mediul afacerilor sa primeasca cateva impulsuri favorabile.



Obisnuim sa spunem ca aspectul de conjunctie este o arma cu doua taisuri. Datorita faptului ca Mercur se afla in exil, putem gusta si din cealalta parte a monedei: subiectivism, plasarea capului in nori (pierderea contactului cu realitatea), insistenta exagerata cu ideile proprii (insuficient de elaborate). Efectele mai putin benefice ale acestei conjunctii se pot manifesta cu precadere in 7 si 8 martie, cand orbul conjunctiei va fi mic.



8 martie: conjunctie Mercur - Jupiter, trigon Venus - Marte, opozitie Venus - Saturn, sextil Marte - Saturn, cuadratura Saturn - Pluton

Venus trece in Berbec si primeste imediat o influenta pozitiva (trigonul cu Marte) si una negativa (opozitia cu Saturn). Este posibil sa ne simtim intr-un cleste sentimental: pe de o parte, va exista promisiunea iubirii si a fericirii, iar pe de alta parte, vor aparea restrictii si bariere, manifestate sub diferite forme. Sarcina noastra va fi sa cautam modalitati de a pastra sentimentele frumoase in suflet, in pofida dificultatilor aparute. Va fi nevoie probabil de o transparenta totala, de multa sinceritate si deschidere. Opozitia Venus - Saturn tinde sa opacizeze sufletul, dar in acelasi timp poate simboliza si o bariera sanatoasa. Scopul spiritual al acestei duble aspectari este atingerea unor vibratii inalte, prin sentimente arzatoare, manifestate cu explozia a doua semne de foc: Berbecul (semnul in care se afla Venus) si Leul (zodia care-l adaposteste acum pe Marte).



9 martie: conjunctie Mercur - Jupiter, trigon Venus - Marte, opozitie Venus - Saturn, cuadratura Venus - Pluton, sextil Marte - Saturn, cuadratura Saturn - Pluton

Venus inainteaza in Berbec si, in scurt timp, lanseaza o cuadratura spre Pluton. Acest aspect tinde sa afecteze planul sentimental, putand insemna un fel de “rupere” a fiintei umane: structurile superioare par sa fi satule de imperfectiunea celor inferioare si astfel fiinta umana poate parea scindata in doua parti separate. Acesta cuadratura poate simboliza o astfel de tensiune interioara sau aparitia unor impulsuri din exterior care sa favorizeze formarea acestei tensiuni. Pana pe 15 martie, este contraindicat sa luam orice fel de decizie in ceea ce priveste viata noastra sentimentala.



In comportamentul oamenilor poate aparea tendinta spre extremism. Este posibil sa suferim din cauza lipsei iubirii. Sentimentele de tip iubire pot fi alterate, contaminate cu vibratii joase. Este recomandabil sa nu raspundem la provocari, cautand sa mentinem puritatea inimii noastre.



10 martie: conjunctie Soare - Mercur, conjunctie Mercur - Jupiter, trigon Venus - Marte, opozitie Venus - Saturn, cuadratura Venus - Pluton, sextil Marte - Saturn, cuadratura Saturn - Pluton

Mercur, inaintand in zodia Pestilor, devine conjunct cu Soarele. Nu ar trebui sa ne asteptam la o schimbare evidenta de vibratii, fiindca Mercur era si pana acum bine energizat de catre Jupiter, iar de acum incolo, pana va trece in Berbec, va primi sustinere de la Soare. Soarele va contracara intr-o oarecare masura efectul dispersarii energiilor intelectului, cauzate de exilul lui Mercur in Pesti. Soarele va veghea ca aceste energii sa fie suficient de concentrate. Este posibil ca puterea noastra de concentrare sa creasca. Activitatile de tip intelectual - gandire, comunicare, proiectare - se anunta a se desfasura totusi in conditii bune.



11 - 12 martie: conjunctie Soare - Mercur, opozitie Venus - Saturn, cuadratura Venus - Pluton, sextil Marte - Saturn, cuadratura Saturn - Pluton

Venus nu mai primeste suficienta sustinere din partea lui Marte, ramanand cu doua aspecte disonante, din partea a doua planete grele (Saturn si Pluton). Astfel, este posibil ca aceasta saptamana sa ne para mai mult sau mai putin dizarmonica. Putem intampina diferite dificultati sentimentale, anumite blocaje si inhibitii. Este posibil ca lumea sa ne para prea rece, lipsita de caldura si iubire.



13 - 14 martie: conjunctie Soare - Mercur, conjunctie Soare - Uranus, conjunctie Mercur - Uranus, cuadratura Venus - Pluton, sextil Marte - Saturn, cuadratura Saturn - Pluton

Venus iese din opozitia primita de la Saturn si isi slabeste chiar si cuadratura trasata spre Pluton. Pentru sfarsitul de saptamana care urmeaza, este de asteptat ca strangerea de inima care ne-a incercat probabil in cursul saptamanii care se incheie sa fie data uitarii. Inca nu putem vorbi despre o fericire fara cusur, ci doar despre linistirea sufletului dar, oricum, este un pas inainte fata de restul saptamanii.



Soarele si Mercur ajung in apropierea lui Uranus, astfel incat se realizeaza o tripla conjunctie la care participa cele trei planete. Doua dintre cele trei planete participante fiind responsabile cu activitatea intelectului, este posibil ca mentalul sa beneficieze de o revigorare puternica. Este de asteptat sa ne vina idei excelente care vor aduce solutii la problemele cotidiene cu care ne confruntam. Totodata, este posibil sa asistam la imbunatatirea comunicarii dintre oameni. S-ar putea sa ne intelegem din priviri si gesturi, sa intuim efectiv gandurile celorlalti. Pret de cateva zile, vom fi mai sensibili (in sensul bun al cuvantului) decat de obicei.



In alta ordine de idei, este posibil ca oamenii sa-si manifeste cu mai mult curaj latura lor originala si, astfel, sa putem exista intr-un climat degajat si prietenos. Ni se va mari probabil si puterea de intelegere, deci daca dorim sa invatam lucruri noi sau sa ne insusim informatii noi, aceasta parte de mijloc a lunii martie va fi o perioada potrivita pentru astfel de activitati.



15 - 17 martie: conjunctie Soare - Mercur, conjunctie Soare - Uranus, conjunctie Mercur - Uranus, sextil Marte - Saturn, cuadratura Saturn - Pluton

Aceasta saptamana porneste cu dreptul, fiindca nu va trebui sa mai luam in calcul aspectul de cuadratura dintre Venus si Pluton. Vom putea probabil rasufla usurati, fiindca atmosfera generala se va transforma, castigand in armonie si destindere.



18 - 19 martie: conjunctie Soare - Uranus, trigon Mercur - Marte, opozitie Mercur - Saturn, cuadratura Mercur - Pluton, sextil Marte - Saturn, cuadratura Saturn - Pluton

Mercur trece in Berbec si este intampinat printr-un trigon de catre Marte, printr-o opozitie de catre Saturn si printr-o cuadratura de catre Pluton. Astfel, este posibil sa fim expusi la doua influente diferite. Pe de o parte, vom beneficia probabil de o buna energizare a intelectului, insa in ceea ce priveste realizarea ideilor in practica, vom intampina probabil piedici, obiective si subiective. Este posibil sa ne vina idei care ni se vor parea geniale, pe care insa altii nu le vor aprecia la justa lor valoare. Este posibil sa fim primiti cu simpatie de catre unii si sa fim respinsi de catre altii. Asadar, a doua parte a acestei saptamani va fi probabil caracterizata printr-o astfel de “du-te-vino” sacaitor. Vom oscila probabil intre dulce si amar, intre cald si rece. Este recomandabil sa nu ne ferim de conflicte, ci sa le acceptam cu seninatate si curaj. Infruntand dificultatile si manifestand o sinceritate totala, ne vom putea crea sorti de izbanda considerabili.



20 martie: conjunctie Soare - Uranus, cuadratura Mercur - Pluton, sextil Marte - Saturn, cuadratura Saturn - Pluton

Rapiditatea cu care se deplaseaza Mercur determina ca aspectele pe care aceasta planeta le traseaza spre Marte si Saturn sa se dizolve relativ rapid. Mercur ramane in continuare slabit de catre cuadratura primita de la Pluton. Vom avea probabil in continuare dificultati de infruntat, in sfera economiei sau in cea a comunicarii. Este posibil sa ne lovim de lipsa dorintei de colaborare, de existenta unor limitari legislative sau de blocaje financiare.



Cuadratura Mercur - Pluton poate insemna si faptul ca vom fi bombardati de informatii (Mercur) partial sau total false, repetate cu atata vehementa (Pluton) incat devin credibile. Ori, informatiile de care dispunem pot prezenta o doza mare de subiectivitate. Astfel, este recomandabil sa nu luam nicio decizie importanta pana cand nu am verificat toate datele de intrare din mai multe surse, de mai multe ori.



In aceste zile, in care e posibil sa ne aflam in fata unor adversitati, cea mai buna aparare este puritatea intentiilor. Pericolele tind sa dispara daca privim direct spre obstacole, cu sufletul senin.



21 martie: trigon Soare - Marte, opozitie Soare - Saturn, cuadratura Soare - Pluton, cuadratura Mercur - Pluton, sextil Marte - Saturn, cuadratura Saturn - Pluton

Soarele isi face la randul sau ingresul in Berbec, confruntandu-se cu aceleasi aspecte pe care le-au traversat in prealabil planetele Mercur si Venus. El beneficiaza de ajutorul dat de catre Marte (printr-un trigon), dar este in acelasi timp atacat de catre Saturn (printr-o opozitie) si de catre Pluton (printr-o cuadratura). Este probabil sa ne simtim iar rupti in bucati, trasi in directii diferite. Vom fi probabil bine energizati, dar ambitia noastra se va lovi probabil de obstacole foarte greu de surmontat. Este posibil ca interiorul nostru sa fie scindat in doua parti la randul sau: sa avem mai multe posibilitati de alegere si sa nu reusim sa ne dam seama prea bine care este optiunea corecta. Ne putem lovi de dificultati, dintre care unele pot fi chiar lipsite de sens.



Cheile atitudinii corecte fata de aceste prime zile in care Soarele se va gasi in Berbec par sa fie curajul, hotararea ferma si transparenta. Va trebui sa stim cu exactitate ce ne dorim si sa ne punem in aplicare planul fara sovaire. Este important sa nu ne speriem in fata dificultatilor, ci sa avem rabdarea de a cauta solutiile adecvate pentru a le surmonta.



22 - 26 martie: trigon Soare - Marte, opozitie Soare - Saturn, cuadratura Soare - Pluton, sextil Marte - Saturn, cuadratura Saturn - Pluton

Se dizolva cuadratura dintre Mercur si Pluton. La nivel mental, vom trai probabil o senzatie de descatusare, de scapare dintr-o tensiune acuta. Nu vom putea vorbi totusi despre o liniste interioara desavarsita, deoarece Soarele continua sa fie dificil aspectat de catre Saturn si Pluton.



27 martie: cuadratura Soare - Pluton, sextil Marte - Saturn, cuadratura Saturn - Pluton

Soarele isi incheie colaborarile cu Marte si cu Saturn, ramanand insa aspectat de catre Pluton. Aceasta cuadratura inseamna de obicei conflicte cu autoritatile si ciocnirea unor vointe puternice, de sens contrar. Atmosfera generala poate fi intunecata de diferite tensiuni reale sau imaginare. Vor iesi probabil la suprafata adevaratele intentii ale sufletelor umane. Lupta pentru putere poate capata intensitate. Vom parcurge probabil cateva dificultati, dar sa fim constienti de faptul ca, din punct de vedere spiritual, ele sunt menite pentru intarirea increderii in sine si a vointei noastre.



28 - 29 martie: cuadratura Soare - Pluton, sextil Venus - Neptun, sextil Marte - Saturn, cuadratura Saturn - Pluton

In ultimele zile ale lunii, sextilul care se formeaza intre Venus si Neptun va tinde sa indulceasca vietile noastre. Acest aspect va lucra pentru readucerea armoniei in jur. Practic, ne putem astepta ca iubirea sa se reintoarca printre oameni. Vom petrece probabil mai mult timp cu prietenii nostri, intr-o atmosfera vesela si destinsa. Arta si spiritualitatea vor fi prezente probabil in vietile noastre, contribuind la ridicarea vibratiilor sufletelor noastre.



30 - 31 martie: cuadratura Soare - Pluton, conjunctie Mercur - Venus, sextil Mercur - Neptun, cuadratura Mercur - Pluton, sextil Venus - Neptun, sextil Marte - Saturn, cuadratura Saturn - Pluton

In ultimele zile ale lunii, se realizeaza conjunctia dintre Mercur si Venus, responsabila cu nivelul armoniei generale. Colaborarea acestor doua planete obisnuieste sa influenteze benefic domeniul relatiilor interumane. Ne putem astepta ca oamenii sa-si deschida inima mai usor, sa fie mai sinceri, mai vorbareti. Ne va fi probabil mai usor sa gasim sau sa cream atmosfera adecvata schimbului fructuos de informatii. Este de asteptat sa ne vina in minte cuvintele si gesturile potrivite fiecarei situatii. Vom comunica probabil destul de mult la un nivel subtil, prin schimburi energetice si informationale petrecute la nivelul subconstientului. Vom fi probabil dispusi sa cautam compromisuri acceptabile pentru aplanarea eventualelor conflicte din trecutul apropiat.



In acelasi timp, se realizeaza si un frumos sextil intre Mercur si Neptun. Acesta tinde sa fluidizeze gandirea, sa imbogateasca fantezia si sa dea culoare comunicarii de orice tip. Intuitia poate deveni mai precisa.

Este de asteptat deci ca luna martie sa fie incheiata intr-o nota pozitiva, cu o atmosfera de armonie placuta

 
 
                        profesor Firicel Ciarnau