Viata intre Iad si Rai ...
Aceast articol a fost scris de catre o prietena ce intamplator sau nu, mi-a devenit mentor in materie de spiritualitate ... L-am postat  integral pe blogul meu, deoarece respectiva plida trebuie citita de cat mai multi oameni. Poate unii o vor si intelege ! 

""Va povestesc o pilda pe care am citit-o mai demult.

Un mare si neinfricat samurai vine la maestrul Zen. "Spune-mi care-i natura iadului si a raiului!"
Maestrul Zen il priveste drept in fata si ii spune pe un ton superior: "De ce ar trebui sa-i raspund unui vierme neinsemnat si nenorocit ca tine?"

Atunci, samuraiul, ridica sabia pentru a-i taia capul maestrului. "Asta-i iadul! striga acesta".
Instanteneu, samuraiul intelege ca el este creatorul iadului propriu. Negru, plin de ura, de sentimente de autoprotectie si de furie oarba. Intelege cat de aproape a fost sa-si omoare invatatorul.

Ochii i se umplu de lacrimi, isi impreuneaza mainile si isi pleaca capul in semn de recunostinta. "Asta-i raiul!" spune maestrul.

Am fost invatati ca iadul este rau si raiul este bun. Sa ne desprindem de tot ce-i rau si sa accesam doar "tot ce-i bun". Departe de mine intentia de a critica invataturile noastre bisericesti.

Mi se pare, insa, mai util sa mentin inima deschisa si o minte limpede, decat sa traiesc in niste limite construite artificial. Cine stie "atat de bine" unde si ce este binele?

Da, am venit pe lumea asta sa si gresesc...altfel, as fi zugravita pe pereti, in biserici. Sunt om. Si am voie sa gresesc.Important este "sa nu gresesc degeaba" ...si sa nu invat nimic din asta. Nu ne nastem toti intelepti si luminati. Dar putem sa devenim, pe masura ce experimentam "iadul" si "raiul" acestei vieti. ""


.