Diferenta de varsta ... o problema ?





De ce isi doresc femeile un barbat in mai varsta? Motivele sunt nenumarate, incepand cu cele mai banale si pana la cele de ordin psihologic. De exemplu, o femeie care in adolescenta a fost privata de afectiunea tatalui, a unui bunic sau a fost marcata de absenta unei figuri masculine din familie, va cauta sa suplineasca aceasta lipsa prin alegerea unui partener mai in varsta.

Multe femei isi aleg partenerii mai in varsta ca si ele pentru ca astfel se simt protejate, din mai multe puncte de vedere: afectiv, material, emotional. La ce ne referim exact atunci cand spunem "mai in varsta"? Este vorba, si normal, despre diferenta de ani, dar aceasta poate fi mai mult sau mai putin vizibila. De exemplu, daca tu ai 15 ani si el 30, cu siguranta nu e chiar ok, insa daca tu ai 30 si el 45, diferenta nu mai este atat de vizibila. O diferenta de pana la 15 ani poate fi acceptabila, mai ales daca sunteti amandoi maturi in gandire..

De ce isi doresc barbatii femei mai tinere? Hai sa fim sinceri, care e primul gand care ne trece prin minte cand vedem o tinerica alaturi de un domn mai in varsta? In nici un caz nu ne gandim ca este tatal sau bunicul ei, ci ca fata are o relatie interesata cu respectivul. Desi imi pare rau sa spun asta, si motivatia materiala sta in picioare atunci cand vine vorba de cupluri in care diferenta de varsta este mare.

Cu toate astea, ar fi eronat sa consideram ca toti barbatii trecuti  de prima tinerete, au sotii sau iubite tinere numai pentru a-si demonstra barbatia, la fel cum ar fi eronat sa consideram ca toate femeile care au parteneri mai in varsta decat ele o fac pentru ca sunt labile emotional si au nevoie de o figura paterna in viata lor. Multe femei chiar apreciaza maturitatea, cunostintele legate de viata in general si in diverse domenii in particular, apreciaza experienta de viata si seriozitatea unui barbat care a trecut de varsta primei iubiri.

Chiar daca o astfel de relatie e usor de condamnat, ea poate fi una mai mult decat frumoasa, in care ambii parteneri au mult de invatat. In fond si la urma urmei, nimeni nu are dreptul sa stea pe margine si sa judece o relatie in care diferenta de varsta e vizibila, fiecare ne iubim cu cine dorim si din ce motive dorim !

.