Banii sau Viata ?





Se spune ca:  Un barbat de succes este acela care castiga mai mult decat poate sa cheltuiasca femeia sa ! Logic pare sa fie ca: Femeia de succes este cea care a gasit barbatul acesta ! So ... Cu logica stam bine, doamnelor, pacat insa ca atunci cand facem cunostinta, nu va putem identifica atat de usor ! Ata ete ... Luxul si Prostia costa intodeauna ! Cine isi doreste o femeie de succes trebuie sa realizeze, ca el trebuie sa fie de fapt, carburantul ce ii asigura ei energia ...

De multe ori, cand vad ca totul se invarte in jurul banilor, ma gandesc ca in lumea filmelor, fericirea fiecaruia e la un pas, pentru orice posesor de ... pistol sau ... de inginerie financiara. Acum cu siguranta, nu sunt eu singurul care mi-as fi dorit sa am o viata de film si asta poate, macar, cat sa ma imbogatesc atat de mult, incat sa ofer tuturor celor din jur, cadouri, macar de sarbatori !

Din pacate nu am gasit nici-un bilet de cinema "magic" care sa ma trimita in lumea unde gangsterii sunt premiati cu femei frumoase si masini de lux, asa ca prin urmare nu imi ramane decat sa va fac un alt gand, cadou, in semn de apreciere, pentru voi, cei ce imi cititi de ceva timp blogul ...

Vedem zi de zi, sacali si reptilieni denumiti oameni de afaceri. Ii vedem cum evolueaza si ne miram care este secretul reusitei lor... Cum de au ei bani si voi, care va doriti, nu aveti ! Probabil au vraji facute de le merge asa bine, gandesc unii dintre noi. Nu pot sa va contrazic, insa din punctul meu de vedere, acele vraji nu sunt oculte, ci culmea, la vedere si la indemana fiecaruia in ultima instanta ...

Sunt practic elemente ce fac parte din cotidianul fiecaruia: Minciuna, Tradarea, Manipularea etc. Veti spune ca suntem cu totii atunci vinovati; si intr-o oarecare masura, chiar suntem ! Diferenta esentiala consta insa in gandul ce insoteste aceste elemente diavolice. Raul este determinat doar de polaritatea cu care incarcam noi acel gand si modul in care punem in practica dorinta, de a beneficia de un castig, realizand, ca vor fi pierderi in randul celorlalti  !

Banii sunt un subiect dificil de abordat, din simplul motiv ca nu am fost in stare sa punem la punct un sistem financiar sanatos, in care banii sa deserveasca intreaga omenire, si nu sa devina obiectul de manipulare al  indivizilor lipsiti de scrupule. Banii reprezinta un subiect dificil, deoarece omul prin natura sa este plin de lacomie. Astfel, banii nu reprezinta decat un mijloc de schimb, o modalitate perfect adecvata schimbului; nu exista nimic rau in ei. Insa felul in care este pus la punct intregul sistem este complet gresit.

Speculatiile finaciare sunt  realizate de oamenii din spatele sistemului bancar, binenteles membrii de seama ai lojei masonice. Nu este nevoie sa va readuc aminte, caror valori se inchina acestia. Singurul lucru de care imi pare rau, este sa vad cum tentatia banului, atrage oameni ce ii credeam a fi "Ingeri" si sincer chiar ma simt dezamagit atunci cand realizez ca desi am incercat, nu am putut face ... nimic.

Dorinta de a avea senzatia de putere, datorata acumularilor financiare, este amplificata de frica de saracie. O extrema duce la alta si astfel echilibru este distrus o data cu dorinta primara care apare in copilarie, atunci cand unii dintre noi, cu matele ghioraind de foame, isi jura sa faca tot ce pot pentru a avea bani.

Unii se duc la vrajitoare, altii la ... servici, dar indiferent de calea aleasa scopul este acelasi ! Banii ! Doar ei conteaza ... Faptul ca iti pierzi intreaga viata sa ii obtii nu conteaza ? Practic atunci inca de cand ne maturizam alegem permanent intre Bani sau Viata ...

Mii de exemple vor sustine ca, pentru a avea o viata buna trebuie sa ai bani ! Dar va intreb oare cat de greu ne este sa intelegem ca Viata "traieste" datorita sufletului iar el este dependent de hrana spirituala ... Nu vi se mai pare parca asa de complicat, de ce nu trebuie sa ne dorim Banii, daca ne dorim Viata ? Nimic nu ramane "neplatit", asta presupunand ca indiferent de forma de plata ... totul costa !

Daca nu ai bani, esti condamnat si intreaga ta viata este o catastrofa ! Toata viata incerci sa castigi bani, prin orice mijloace ... Daca ai bani, asta nu schimba cu nimic lucrurile; doresti tot mai mult, iar aceasta dorinta nu mai are limite. Si in cele din urma ai atat de multi bani - cu toate ca nu sunt destui, nu sunt niciodata destui, sunt insa mai multi decat ai altora - incat incepi sa te simti vinovat, deoarece pentru a-i acumula ai folosit mijloace imorale, inumane, violente. I-ai exploatat pe ceilalti, printr-o forma sau alta cu voie sau fara de voie dar in avantajul tau, fireste ...

Acum ai acesti bani, insa iti amintesti de toate faptele pe care le-ai comis pentru a-i castiga. Astfel, vor exista doua categorii de fiinte: prima - cele care incep sa faca donatii unor institutii caritabile, pentru a se elibera de culpabilitate; a doua - cele care se simt atat de vinovate incat, fie innebunesc, fie se sinucid ... sub o forma sau alta, chiar daca nu o fac brusc sau perfect constienti ! Existenta lor este o continua angoasa. Fiecare respiratie devine din ce in ce mai grea si frica ca ar putea fi intr-o zi saraci ii face sa continue sa se afunde in cautarile lor lipsite de respect fata de regulile armoniei universale.

Cel mai ciudat este ca respectiva fiinta a lucrat din greu, o viata intreaga, pentru a acumula acesti bani, societatea fiind cea care sadeste dorinta, ambitia de a fi bogat, de a fi puternic. Iar banii aduc cu sine puterea; cu ei se poate cumpara orice, in afara de acele doua lucruri care sunt imposibil de cumparat:

Spiritualitatea si Iubirea adevarata nu pot fi cumparate, insa aproape nimanui, nu ii mai pasa de acestea ...