Jumatate de 2010





In data de 17 Octombrie 2009 Marte a iesit din semnul zodiacal al Racului si va intra pentru urmatoarele 7 luni in semnul Leului. Aceasta trecere a lui Marte in Leu dar mai ales stationarea sa pe o perioada destul de lunga in acest semn genereaza o serie de efecte importante atat la nivel globalcat si personal. Ca si comparatie Marte a traversat zodia Racului incepand din 26 August , adica aproape 2 luni. Aceste 2 luni sunt mersul normal a lui Marte printr-un semn zodiacal. Deci trecerea de 7 luni reprezinta o amplificare de cel putin 3 ori a efectelor sale.

Marte semnifica modul in care noi distribuim si folosim energia pe care o avem. Indica si locul in care ne cheltuim cea mai mare parte din aceasta resursele noastre interne. Prin energie ma refer la intreg spectrul de resurse pe care il avem la dispozitie: fie ca vorbim de energie fizica, psihica sau bani, putere politica si chiar sex. De aceea Marte joaca un rol important in harta noastra natala dar si in miscarea sa de zi cu zi.

Intrarea lui Marte in Leu se produce aproape simultan cu iesirea lui Jupiter din mers retrograd (pe baza acestui subiect am scris cu ceva in urma - detalii aici). Acest lucru va avea ca rezultat o explozie de energie. Problema este sa fim atenti si sa avem discernamantul si autocontrolul pentru a dirija corect aceste energii. Practic blocajele pe care fiecare dintre noi le-a resemtit in ultimele 2-3 luni vor dispare si vom avea posibilitatea de a produce un salt, de a ne pune in practica ideile. Este ca si cum pana acum am mers cu frana de mana trasa iar brusc trecem pe acceleratie maxima. Daca tinem tare de volan pastram drumul drept. Daca nu riscam sa intram in primul pom...sau in alta masina.

Marte in Leu va aduce o nevoie de recunoastere si reusita. Orgoliul va creste si totodata nevoia de afirmare. Cu totii vom simti acest salt energetic si cu totii la un moment dat ne vom lasa antrenati in anumite dispute si intreceri. Este important sa ne focalizam pe ceea ce vrem sa facem si nu pe acele provocari care apar pe parcurs.


Asa cum spuneam Marte in Leu va avea o miscare lenta si de durata cu o perioada de retrogradare. Despre miscarea retrograda am tot vorbit - detalii aici. Plecand de la aceasta miscare de retrogradare avem 3 etape:


1) 17 Octombrie 2009 - 20 Decembrie 2009 : intrarea lui Marte in Leu si inaintarea rapida pana la gradul 19 Leu. Aceasta este etapa de boom, de explozie. Foarte multa initiativa, energie va fi utilizata si daca vom fi atenti vom observa cum lucrurile incep sa se precipite si sa se desfasoare cu o viteza mult mai mare. Este foarte bine sa incepem lucruri noi si sa dam drumul la proiectele pe care le avem in cap.

2) 20 Decembrie 2009 - 11 Martie 2010: miscarea retrograda a lui Marte. Foarte interesant este faptul ca el va retrograda pana la gradul 0 din Leu. Cu alte cuvinte el va reveni asupra tuturor actiunilor intreprinse in prima perioada. In aceasta etapa este important sa ne revizuim modul in care am actionat pana acum si sa vedem daca e necesar sa facem schimbari. Trebuie sa tragem putin frana de mana si sa vedem daca nu cumva am ratat iesirea de pe autostrada. Daca acceleram si nu ne impunem aceasta pauza vom pierde timp si energie pentru ca ne vom indeparta mai tare de scopul final.

3) 11 Martie 2010- 7 Iunie 2010 : a treia etapa in care Marte revine la miscarea directa si ne ajuta sa ne indeplinim obiectivele initiale (stabilite in prima faza). Acum este momentul sa acceleram din nou si sa prindem curaj pentru asaltul final.


Ceea ce trebuie sa retinem este ca ceea ce incepem acum vom reusi sa finalizam sau sa o ajungem la o situatia stabila in 2010 dupa martie incolo. Daca ne asteptam sa obtinem un rezultat rapid atunci putem avea dezamagiri. Este posibil sa aveti succese la inceput dar daca nu va dozati efortul s-ar putea sa nu mai aveti energie pana la sfarsitul ciclului , adica Iunie 2010.



                                                                                              Dan Ciubotaru


.