Previziuni de Decembrie




1 decembrie: cuadratura Mercur - Uranus, sextil Mercur - Neptun, opozitie Marte - Jupiter, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Fara indoiala, pe cerul primei zile ale lunii decembrie, cea mai importanta pozitie apartine planetei Mercur. Aceasta planeta trebuie sa faca fata pe de o parte cuadraturii primite de la Uranus, beneficiind in acelasi timp de sextilul trasat catre Neptun. Astfel, foarte probabil, la inceputul lunii decembrie vor fi favorizate in primul rand activitatile de tip artistic, cele ingineresti putand intra intr-un con de umbra.

Este posibil sa emitem niste idei care ne vor parea stralucite, dar inainte de a le pune in aplicare (sau chiar de a le divulga altora) va fi indicat sa le testam de cateva ori. Ele pot fi lipsite de functionalitate, putandu-se dovedi gafe monumentale.

Actiunea celor doua planete transsaturniene este menita sa ridice vibratia gandurilor noastre. Consultand si semnele implicate (Sagetator, Varsator, Pesti), in aceste zile vom putea accesa probabil niste stari de inalta constiinta. Manati de tensiunea cuadraturii Mercur - Uranus, ne vom putea ridica intr-un plan mental superior, unde vom putea constata ca ceea ce ne-a parut a fi o tensiune la nivelul vietii cotidiene, se armonizeaza perfect in acel plan vibrational superior. Exact in modul in care doua drepte paralele se intalnesc la infinit, intr-o matematica superioara. Scopul acestei configuratii complexe poate fi chiar acesta: sa ne determine sa atingem cu gandul acel punct din infinit unde doua drepte (=ganduri) paralele se pot atinge.

Opozitia dintre Marte si Jupiter se afla pe cale de a se forma. Pe axa iubirii (Leu - Varsator), ea poate induce o stare de nervozitate, caracterizabila prin lipsa rabdarii si cresterea importantei ego-ului. Acest aspect disonant dintre Marte si Jupiter tinde sa nasca egoism, cautarea formelor de iubire cu vibratie joasa si ingustime de spirit. In viata de zi cu zi, actiunea lui Marte va putea fi interceptata probabil ca o lipsa de rabdare in atingerea scopurilor noastre. Este posibil ca in interiorul nostru sa se nasca imbolduri de a rezolva problemele intalnite prin forta si nu prin chibzuinta. Putem avea impresia ca energiile jupiteriene se contracta, adica solutiile intelepte care altadata apareau singure acum se lasa asteptate. Energia de care vom dispune va fi probabil inconstanta: uneori vom avea impresia ca suntem plini de forta ca pana la urma sa constatam ca totul a fost doar un foc de paie.

In alta ordine de idei, este posibil ca in viata cotidiana sa se nasca o serie de initiative, nu toate insa suficient de constructive. Ele pot fi alimentate de lipsa de incredere reciproca, de dorinte egoiste de inavutire si alte sentimente nedemne conditiei umane. Nu va putem recomanda altceva deact sa nu va lasati calcati in picioare si, in limita posibilitatilor, sa va ghidati dupa principiile altruismului.

Despre cuadratura Saturn - Pluton s-a scris deja destul de mult, inclusiv in Astrotext. Ceea ce putem adauga se leaga de parabola burdufurilor vechi in care s-a incercat turnarea unui vin nou. Prezenta lui Saturn in Balanta va incerca sa determine schimbari majore in sfera relatiilor noastre. Conform naturii sale, aceasta planeta doreste purificarea si elevarea sentimentelor noastre, iar cuadratura primita de la Pluton ne sugereaza ca nu avem la dispozitie un timp infinit pentru aceste procese. Se pare ca trebuie sa acceptam vinuri (= energii, vibratii) noi si ca trebuie sa fim pregatiti pentru aceasta acceptare. Pluton in Capricorn poate semnifica existenta unor platose in jurul inimii noastre (Saturn aflandu-se in Balanta, domiciliul lui Venus) a caror existenta nu se mai justifica pe masura ce ne apropiem de viitor.

Ca orice cuadratura, si aceasta cere insistent ridicarea vibratiilor noastre.

Sa vorbim si despre un aspect care revine in actualitate: conjunctia Jupiter - Neptun. Natura celor doua planete este foarte asemanatoare, iar astfel interpretarea conjunctiei are o predominanta pozitiva. Cele doua planete se ajuta reciproc. Domeniul de lucru comun este relativ departe de planul fizic, fiind rezident in cel al gandurilor, al ideilor, al intuitiei, al spiritualitatii. Numitorul comun al celor doua planete este credinta. Jupiter este mai aproape de noi, deopotriva in sens fizic si spiritual. Credinta simbolizata de Jupiter este inteligibila, exprimabila in cuvinte, ea atingand planul mental. In schimb, credinta simbolizata de Neptun este fiica planului psihic: ea poate fi mai mult simtita si intuita, exprimarea ei verbala fiind dificila. Datorita conjunctiei celor doua planete, energiile planetei Neptun au o filiera de coborare, prin ajutorul dat de catre Jupiter. Chiar daca aceasta conjunctie nu vizeaza planul fizic in mod direct, ea va fi un ferment activ al vietii noastre, daruindu-i sens si un caracter profund uman.

Este de mentionat si faptul ca aceasta conjunctie are loc in Varsator, un semn orientat deopotriva spre tehnica si spre spiritualitate. Prin vibratiile acestui semn, energiile celor doua planete au sanse de concretizare. Este de asteptat ca acest aspect interplanetar sa aduca roade concrete, cel mai probabil in domeniul medicinei, al stiintelor ca fizica sau chimia si al explorarii spatiului. Este posibil sa asistam la descoperiri importante care pot schimba viata acestei planete, intr-un mod benefic.

Aceasta conjunctie poate completa o lipsa acuta a actualei societati. Ea poate readuce componenta umana in toate activitatile cotidiene, acestea fiind deplasate spre o viziune prea deplasata spre mecanica. Cele doua planete pot readuce componenta pierduta de iubire.

3 decembrie: cuadratura Mercur - Uranus, sextil Venus - Saturn, opozitie Marte - Jupiter, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Dupa ce trece in Sagetator, Venus formeaza un sextil cu Saturn. Acest aspect tinde sa calmeze viata noastra sentimentala. Trecand prin Scorpion, Venus ne-a adus probabil diferite teste in sfera emotionala, ale caror eventuale consecinte negative vor putea fi vindecate acum, prin acest sextil. Energiile saturniene vor determina probabil ca sentimentele noastre sa castige in constanta si seriozitate. Este de asteptat sa manifestam mai multa responsabilitate in toate relatiile noastre. Vom cauta probabil stabilitatea sentimentelor, eliminand pe cat posibil caile de scurgere a energiei. Vom prefera probabil sa stam mai retrasi, sa evitam riscurile, sa respectam regulile si limitele noastre.

Mercur isi incheie colaborarea sa cu Neptun, ceea ce va putea fi perceput ca fiind o scadere a “poeziei” din viata noastra. Incepand cu 3 decembrie, este posibil sa simtim mai profund pamantul de sub picioarele noastre.

4 - 5 decembrie: sextil Venus - Saturn, opozitie Marte - Jupiter, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Se dizolva si cuadratura dintre Mercur si Uranus. Activitatea intelectului nostru va deveni probabil mai sigura si mai controlabila. Gandurile noastre vor fi probabil mai linistite si ordonate.

6 - 10 decembrie: trigon Soare - Marte, cuadratura Mercur - Saturn, conjunctie Mercur - Pluton, opozitie Marte - Jupiter, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Ziua de 6 decembrie aduce schimbari majore in configuratiile astrale. Mercur trece in Capricorn unde il intalneste pe Pluton, cele doua planete formand imediat o conjunctie. In acelasi timp, Mercur primeste si o cuadratura de la Saturn. Este posibil ca aceasta dubla influenta la care va fi supus Mercur sa aduca niste tensiuni. Este posibil sa asistam la un dialog al puterii. Aici nu trebuie sa ne gandim neaparat la politica. Lupta de putere sa poate manifesta la orice nivel: in familie, la birou, in viata economica, etc. Este posibil ca multi dintre factorii implicati sa doreasca sa-si impuna punctul de vedere, sa-si domine anturajul sau partenerii. Va trebui probabil sa stam cu ochii in patru fiindca este posibil ca unii sa recurga la manipularea vointei noastre prin vorbe. Daca vom constata ca un discurs ne limiteaza libertatea de gandire si vrea sa se impuna printr-o deosebita forta de convingere, putem sa nu-l ascultam. Frazele cu adevarat constructive respecta liberul arbitru si legea iubirii.

In alta ordine de idei, datorita cuadraturii Mercur - Saturn, este posibil sa ne simtim limitati in gandire, sa avem dificultati de exprimare a ideilor noastre. Este posibil sa nu gasim cuvintele potrivite sau ca vorbele noastre sa nu fie sustinute si de sentimente. Ideile noastre pot deveni prea rigide, urmarind doar niste tipare construite in prealabil. Este posibil ca oamenii sa fie tentati sa se apropie de valorile de tip conservator, inchizandu-se involuntar in fata noutatilor. Aspectele la care participa Mercur ne sugereaza ca viata sociala va putea suferi din cauza lipsei de incredere.

Avand in vedere semnele zodiacale implicate (Balanta si Capricornul), nu este recomandabil sa fortam nota in cariera, ci sa ne multumim cu ceea ce ni se ofera in mod natural.

Din fericire, se formeaza si trigonul dintre Soare si Marte, care aproximativ pana la mijlocul lunii decembrie va tinde sa ne ofere energii de calitate superioara. Fiind implicate doua semne de foc (Leul si Sagetatorul) este de asteptat sa se nasca niste initiative generoase si constructive, in mai toate domeniile de activitate. Este probabil sa beneficiem de mai multa energie decat de obicei. Vom fi probabil plini de curaj si determinare. Ne vom concentra probabil pe acele aspecte ale vietii care sunt cu adevarat importante, muncind nu atat din rutina, cat din entuziasm.

11 decembrie: trigon Soare - Marte, cuadratura Soare - Uranus, opozitie Marte - Jupiter, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Mercur isi incheie colaborarile cu Saturn si cu Pluton, iar astfel este posibil sa simtim o usurare in atmosfera generala. Tensiunile care erau prezente probabil in viata economica si politica vor tinde sa se dizolve.

In schimb, apare cuadratura dintre Soare si Uranus, care poate genera o stare de nerabdare si precipitare. Va exista pericolul sa urmam primul impuls care apare in sufletul nostru sau prima idee care se naste in mintea noastra, fara sa verificam daca sunt corecte din toate punctele de vedere. Este posibil sa nu avem rabdarea sa terminam ceea ce am inceput, fiindca poate aparea un alt impuls atractiv care sa ne acapareze atentia.

Oamenii pot deveni avizi de senzatii. Viata politica si economica poate intra pe un teren mlastinos, unde nimic nu este sigur, putand interveni modificari de la o clipa la alta.

Recomandarea inteleapta nu poate fi alta decat sa ne gandim, mult si bine, inainte de a actiona sau de a lua decizii. Este indicat sa facem eforturi pentru a ne transpune in pielea celuilalt, pentru a-l putea intelege, astfel incat luptele si certurile sa poata fi evitate. Pana la sfarsitul saptamanii viitoare, rabdarea va valora mai mult decat de obicei.

12 - 13 decembrie: trigon Soare - Marte, sextil Soare - Jupiter, cuadratura Soare - Uranus, opozitie Marte - Jupiter, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Se formeaza sextilul dintre Soare si Jupiter. Acest aspect tinde sa readuca fericirea in inimile si zambetul pe buzele noastre. Semnele implicate - Sagetatorul si Varsatorul - subliniaza si mai mult aceasta posibilitate. Colaborarea celor doua planete obisnuieste sa construiasca un canal prin care bunatatea coboara din cer in inima noastra. Este de asteptat sa devenim mai altruisti. Atmosfera generala va castiga probabil in armonie si optimism. Desi Soarele este atacat de Uranus, cu putina atentie si concentrare vom avea sanse de a actiona conform planurilor stabilite in prealabil. In rastimpul in care Soarele si Jupiter se intr-ajutoreaza, se pot naste idei de anvergura, pline de generozitate. Astfel, mijlocul lunii decembrie poate fi caracterizat printr-un plus de creativitate. Intr-un fel, cuadratura Soare - Uranus ne poate ajuta, oferind un plus de motivatie pentru punerea in practica a ideilor care apar in mintea noastra. Afirmam acest lucru bazandu-ne pe faptul ca in natura lui Jupiter se gaseste si o componenta de comoditate, deci uneori exista pericolul ca ideea sa ramana pe taramul teoriei.

14 - 15 decembrie: trigon Soare - Marte, sextil Soare - Jupiter, sextil Soare - Neptun, cuadratura Soare - Uranus, trigon Venus - Marte, opozitie Marte - Jupiter, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Se formeaza sextilul dintre Soare si Neptun. Acest aspect tinde sa slabeasca legatura noastra cu planul fizic, creand o atmosfera placuta, feerica, de poezie. El favorizeaza activitatile artistice si spirituale. In acelasi timp, el fortifica legaturile sentimentale dintre oameni. Va fi probabil mult mai usor sa simtim nevoile interioare ale celorlalti si sa putem darui semenilor nostri energiile si informatiile adecvate.

In acest moment, Soarele este conectat printr-un sextil deopotriva la Jupiter si Neptun, deci probabilitatea nasterii unor idei care pot favoriza evolutia planetei noastre poate sa creasca si mai mult. Va fi sarcina noastra ca aceste idei sa nu ramana in stadiul de concepte, fiindca in acest moment exista putine planete in semne de pamant care ar putea canaliza aceste idei spre concretizare.

In acelasi timp, se formeaza si un frumos trigon intre Venus si Marte. Acest aspect tinde sa induca un grad mai mare de armonie in societate. Este probabil ca in interiorul nostru sa se nasca sentimente deosebit de frumoase si sa avem curajul de a le exprima in mod deschis. Este de asteptat ca oamenii sa emita mai multa iubire in jurul lor. Ei pot deveni mai spontani si mai veseli.

Trigonul Venus - Marte favorizeaza colaborarea dintre oameni. Venus imblanzeste tendintele agresive ale lui Marte, iar astfel relatiile de prietenie pot deveni mai pline de sens.

16 decembrie: sextil Soare - Jupiter, sextil Soare - Neptun, cuadratura Soare - Uranus, trigon Venus - Marte, opozitie Marte - Jupiter, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Soarele isi incheie colaborarea cu Marte, dar datorita faptului ca Marte ramane conectat printr-un trigon cu Venus, atmosfera generala probabil va ramane neschimbata.

17 - 18 decembrie: sextil Soare - Jupiter, sextil Soare - Neptun, cuadratura Soare - Uranus, trigon Venus - Marte, cuadratura Venus - Uranus, opozitie Marte - Jupiter, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Se formeaza cuadratura dintre Venus si Uranus. Acest aspect tinde sa creasca nevoia de libertate personala, chiar si peste limitele admise. Beneficiind deopotriva de ajutorul dat de Marte si aceasta tensiune uraniana, partea noastra venusiana va fi probabil dispusa sa accepte riscuri in domeniul emotional. Este posibil ca oamenii sa fie avizi de senzatii, simtind probabil o foame de iubire in interiorul lor. Este de asteptat sa ne exprimam sentimentele in mod deschis si direct, dar trebuie sa avem grija sa nu devenim grosolani. Emotiile noastre pot arata o tendinta oscilatorie acuta, putand trece dintr-o extrema in alta.

Tensiunea acestei cuadraturi poate fi depasita prin ridicarea vibratiilor spre niste planuri in care libertatea si iubirea pot fi traite in deplina puritate.

19 - 21 decembrie: trigon Venus - Marte, sextil Venus - Jupiter, sextil Venus - Neptun, cuadratura Venus - Uranus, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

In acest moment, Venus este cea mai activa planeta de pe cer. Soarele isi incheie colaborarile, iar astfel accentul se va pune pe Venus, adica pe viata sentimentala. Jupiter si Neptun vor incepe sa ajute planeta iubirii, prin cate un sextil. Vom avea sansa transcenderii sentimentelor noastre de iubire in planuri superioare. Este de asteptat sa simtim in interiorul nostru niste energii foarte placute, benefice. In masura in care vom putea ramane conectati la vibratia lor, aceste stari elevate pot fi aproape permanente. Nu trebuie sa pierdem din vedere prezenta cuadraturii Venus - Uranus care ar putea scoate in evidenta unele nevoi intrinseci insuficient de elevate. Beneficiind de ajutorul celorlalte planete, sarcina noastra va fi elevarea acestor nevoi in niste planuri superioare, unde acestea pot fi purificate.

22 decembrie: cuadratura Soare - Saturn, conjunctie Soare - Pluton, sextil Venus - Jupiter, sextil Venus - Neptun, cuadratura Venus - Uranus, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Venus pierde contactul cu Marte si slabeste tensiunea cuadraturii trasate spre Uranus. Ramanand conectata la Jupiter si Neptun, la doua planete cu care se intelege bine, este de asteptat ca viata noastra sentimentala sa devina linistita si in acelasi timp elevata (placuta).

Soarele intra in Capricorn. El formeaza imediat o conjunctie cu Pluton si primeste o cuadratura de la Saturn. Pornind de la natura celor doua planete grele si de la cea a aspectelor nascute, putem deduce ca este posibil sa intram intr-o perioada mai mult sau mai putin tensionata. Pot aparea iar luptele pentru putere, la toate nivelele (in familie, in cadrul colectivitatilor care formeaza birouri si firme, in viata politica si economica). Este posibil ca factorii implicati sa incerce sa-si impuna punctul de vedere prin forta. Cuadratura Soare - Saturn poate semnifica niste stramtorari si sentimente de limitare, din care cea mai elocventa iesire poate parea cea a fortei si a intimidarii (datorita conjunctiei Soare - Pluton). Este posibil sa ni se ceara sa manifestam curaj, demnitate si verticalitate, dar totodata si respectarea adversarului si a spiritului de fair-play.

In alta ordine de idei, este posibil sa ne simtim plini de energie (conjunctia Soare - Pluton) dar in acelasi timp blocati in block-starturi (cuadratura Soare - Saturn) si sa ne consumam energiile in van. Natura planetelor grele implicate ne sugereaza ca vom avea probabil nevoie de o credinta profunda in Divinitate pentru a putea depasi tensiunile posibile ale acestor zile. Va trebui probabil sa stabilim un echilibru perfect intre nevoile noastre si cele ale anturajului nostru. Cu alte cuvinte, este posibil sa fim nevoiti sa stabilim un echilibru intre nevoia de a fi protejati si expansiunea noastra.

23 - 25 decembrie: cuadratura Soare - Saturn, conjunctie Soare - Pluton, sextil Mercur - Uranus, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Venus isi incheie colaborarile sale, iar astfel este de asteptat ca importanta vietii sentimentale sa scada. Avand in vedere ca se formeaza un sextil intre Mercur si Uranus, este posibil ca centrul de greutate al vietii cotidiene sa se mute spre activitatile de tip intelectual. Este de asteptat sa devenim mai creativi, mai ganditori, mai meditativi. Este posibil sa ne vina idei stralucite care vor avea sanse bune de materializare in practica. Vom fi probabil plini de inventivitate si ingeniozitate.

In alta ordine de idei, sextilul Mercur - Uranus obisnuieste sa ne ofere sansa unor iesiri placute cu prietenii. Este de asteptat sa devenim mai deschisi, comunicativi si veseli. Vom prefera probabil sa ne refugiem spre linistea planurilor mentale unde zgomotul vietii sentimentale nu poate patrunde. Acest sextil va fi cel care va asigura coloana vertebrala a atmosferei sarbatorilor Craciunului, oferindu-ne in primul rand liniste interioara, puterea de a ne ridica deasupra planului fizic si astral, capacitatea de a zambi in pofida dificultatilor vietii.

26 - 29 decembrie: conjunctie Soare - Venus, cuadratura Soare - Saturn, conjunctie Soare - Pluton, sextil Mercur - Uranus, cuadratura Venus - Saturn, conjunctie Venus - Pluton, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Incepand cu 26 decembrie Venus se va afla in Capricorn. Se naste o configuratie destul de complexa: o tripla conjunctie Soare - Venus - Pluton, atacata printr-o cuadratura de catre Saturn. Viata sentimentala poate trece intr-un plan secundar. Apropierea de Pluton, vibratia de fond a zodiei Capricornului si cuadratura primita de la Saturn o plaseaza pe Venus intr-un con de umbra, ceea ce poate fi tradus in viata de zi cu zi prin lipsa sentimentelor. Aceasta lipsa poate fi perceputa ori ca pe o liniste interioara, ori ca pe un blocaj - depinde de modul nostru de a gandi. Datorita energiei acestei triple conjunctii, ni se ofera posibilitatea de a transcende sentimentele noastre intr-un plan superior. Este probabil ca in sufletul nostru sa se nasca sentimente ample care sa cuprinda o masa larga de oameni (poate chiar intregul Univers), precum si imbolduri de a ne oferi energia celor care se afla in nevoi sentimentale.

30 - 31 decembrie: conjunctie Soare - Venus, cuadratura Venus - Saturn, conjunctie Venus - Pluton, conjunctie Jupiter - Neptun, cuadratura Saturn - Pluton

Saturn iese din tripla conjunctie formata impreuna cu Venus si cu Pluton. Configuratia astrala se simplifica. Putem afrima ca Venus devine iarasi planeta cea mai activa de pe cer, dar de aceasta data ea va fi probabil sursa unor sentimente impersonale. Implicare emotionala va exista, insa ea va fi probabil detasata si va urmari in principal nevoile celorlalti. Este posibil sa uitam de noi insine.

Sfarsitul de an ne poate prinde intr-o stare de liniste interioara, conectati la lumea spirituala, plini de sentimente impersonale si constructive. Conjunctiile care s-au format in Capricorn si Varsator ne vor transpune probabil intr-o stare detasata, in care vom fi interesati sa ne proiectam viitorul, macar in gand. Este deosebit de important sa intampinam noul an cu ganduri pozitive, pline de speranta. Sa fim constienti ca, asemenea astrelor, si omul poate emite vibratii prin care sa-si defineasca viitorul. Daca vom intocmi astrograma debutului noului an, este indicat ca in prealabil sa ne asezam si pe noi insine printre astre, pe post de emitatori de ganduri si sentimente elevate care sa contribuie la formarea noului an.

Va fi nevoie de o stare de perfect echilibru interior, incredere in Binele Suprem si vointa de a ne inchina toata fiinta celor mai constructive proiecte spirituale din tot Universul.