Afacerile in August 2010


Daca ne uitam atent la aspectele interplanetare si la mersul planetelor in cursul lunii august, putem remarca faptul ca inceputul si sfarsitul perioadei par a fi “zone interzise”, ceva mai multa libertate fiind la mijlocul ei. In primele 10 zile ale lunii va avea loc o mare desfasurare de forte cosmice, reunite intr-o configuratie de forma careului in T. Acesta fiind alcatuit numai din aspecte disonante, apreciem ca prezenta sa constituie o doza considerabila de risc.

Este recomandabil deci sa evitam aceasta perioada si sa concentram miscarile importante din domeniul economico-finaciar pentru intervalul 10 - 20 august. Careul in T ramane activ pe toata durata lunii, insa dupa 10 august devine mai putin restrictiv. Remarcam insa faptul ca Venus ramane in componenta acestei configuratii cosmice aproximativ pana in data de 13 august, deci este recomandabil sa efectuati investitiile importante pe cat posibil in perioada 16 - 20 august ora 15:00.

Mai este de retinut faptul ca dupa 20 august, Mercur devine retrograd si chiar trebuie sa fim preacuti, fiindca in acest rastimp nu dispunem de obicei de toate datele necesare luarii deciziilor corecte. Mercur se va intoarce in mers direct in data de 13 septembrie, si pana atunci nu este indicat sa semnam contracte importante sau sa facem investitii.