August 2010 ?



 
1 - 2 august: trigon Mercur - Pluton, opozitie Marte - Jupiter, conjunctie Marte - Saturn, opozitie Marte - Uranus, opozitie Jupiter - Saturn, opozitie Saturn - Uranus, cuadratura Marte - Pluton, conjunctie Jupiter - Uranus, cuadratura Jupiter - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton, cuadratura Uranus - Pluton

Luna august debuteaza cu un imens careu in T cardinal, format de Pluton aflat in Capricorn si doua conjunctii din primele grade ale semnelor Berbec (Jupiter si Uranus) si Balanta (Marte si Saturn). Acest careu in T are o forta deosebita, energia sa concentrandu-se in Pluton. Natura acestei planete, dar insasi a careului in T ne duce gandul la ideea de transformare.

Opozitia si cele doua cuadraturi care alcatuiesc careul in T creeaza niste tensiuni care vor tinde sa scoata la iveala problemele maturate sub covor si sa ne determine sa luam atitudine pentru a le rezolva in mod adecvat. Ne referim aici deopotriva la problemele generale ale societatii si la cele personale (sufletesti-spirituale).

In continuare, sa analizam mai in detaliu componenta careului in T. Conjunctia Marte - Saturn ne vorbeste despre o deosebita forta de concentrare. Aceasta ne promite ca vom avea puterea de a directiona toata atentia noastra spre preocuparile noastre importante. Este de asteptat ca gandurile noastre sa nu fuga haotic, sa avem puterea de a le tine in jurul activitatilor noastre. Este probabil sa ne ocupam de un singur lucru deodata. Efectele acestei conjunctii se vor contura probabil cu precadere in domeniul relatiilor, ea avand loc in Balanta. Este posibil sa avem cu totii cate ceva de ajustat si clarificat in cadrul relatiilor noastre, iar astrele promit sa avem ocazia - dar mai ales curajul - de a duce la bun sfarsit aceste intentii. Saturn este planeta care se ocupa de reglajul fin si brut al tuturor domeniilor de activitate umana, iar in viitorul apropiat va actiona cu precadere in sfera relatiilor.

Este posibil ca luna august (si nu numai) sa se refere la posibilitatile pe care le vom putea infaptui “impreuna”. In viitorul apropiat, astrele ne vor oferi probabil sansa de a constientiza ca lucrand in echipa vom putea infaptui mult mai multe decat in singuratate. Vom invata probabil sa respectam limitele celorlalti, nevoia lor de singuratate, ideea ca au dreptul de a fi diferiti.

Conjunctia Jupiter-Uranus din Berbec ne vorbeste despre inovatie, evolutie, accesarea si acceptarea ideilor noi. Oamenii vor simti nevoia sa se apuce de activitati noi, sa adopte atitudini noi, cu scopul de a dispune de mai multa energie si viata in interiorul lor. Activandu-se prin prezenta lui Jupiter si Uranus in interiorul sau, Berbecul trezeste in sufletul nostru nevoia de a trai mai activ, de a simti cum energia circula in interiorul nostru.

Opozitia formata de planetele in Berbec si respectiv Balanta ne vorbeste despre tensiunea clasica dintre individ si anturajul sau. Daca prezenta planetelor din Balanta aduce in prim-plan posibilitatea lucrului in echipa, opozitia celor doua conjunctii (Jupiter-Uranus si Marte-Saturn) ne atentioneaza asupra eventualitatii unor probleme ce pot aparea in cadrul grupului de lucru. Va trebui probabil sa avem in vedere diferentele de caracter al oamenilor. Lucrul in echipa are avantajul ca oamenii se catalizeaza reciproc, insa pot aparea oricand tensiuni si frictiuni intre membrii grupului. Implicarea lui Jupiter ne promite ca vom putea depasi aceste obstacole prin generozitate si intelepciune. Prezenta lui Saturn in aceasta configuratie cereasca ne atentioneaza asupra importantei respectului reciproc. Celelalte doua planete - Marte si Uranus - pot fi adevarate motoare a ideii lucrului in echipa, promitand o abundenta de idei (Uranus) si finalitate palpabila (Marte conjunct cu Saturn).

A lucra in echipa - iata ideea lansata de aceasta opozitie de mare forta, trasata peste zodiile Berbec si Balanta. Si chiar putem extrapola mai departe, intrezarind posibilitatea ca vreodata omenirea sa se gandeasca si sa actioneze ca o singura entitate. Deocamdata ne aflam in faza de a invata aceasta noua atitudine, simtind nevoia acuta a aplicarii ei. Simtim nevoia si in acelasi timp, dificultatile inerente. Percepem mai ales ideea ca se pierde multa energie in mod inutil, in interiorul ciocnirilor fara sens din interiorul umanitatii…

Ideea de a lucra in echipa nu este noua, doar ca acum pare sa devina mai de actualitate. “Gandind si actionand cu adevarat impreuna, veti putea realiza mai multe” - par sa ne spuna in acest moment Jupiter, Uranus, Marte si Saturn.

Pluton, aruncand cate o caudratura spre cele doua conjunctii pline de forta, din Berbec si Balanta, este supervizorul care insista sa ne scoata din inertie. Aflat in mers retrograd la inceputul zodiei Capricorn, aceasta planeta doreste acum sa vada rezultate palpabile, nascute datorita reactualizarii ideii de front comun in gand si actiune.

Implicarea lui Pluton descrie necesitatea transformarii interioare a oamenilor pentru a putea forma grupuri de lucru mai inchegate.

In primele doua zile ale lunii, Pluton se mentine in trigon cu Mercur.
Este posibil sa apara in mintea noastra idei importante, de anvergura, legate in principal de viata in materie (cele doua planete se afla in semne de pamant). Aceste idei se anunta a fi profunde si pline de forta. Conform naturii lui Pluton, vom incerca sa selectam informatiile pe care le consideram cu adevarat importante. Vom incerca probabil sa atingem direct radacina problemelor.

Concluzionand, luna august se anunta a fi o perioada foarte creativa, plina de evenimente si savoare. In decursul ei putem fi solicitati din plin, dar … sa fim convinsi ca totul se intampla spre binele nostru!

3 - 6 august: opozitie Marte - Jupiter, conjunctie Marte - Saturn, opozitie Marte - Uranus, opozitie Jupiter - Saturn, opozitie Saturn - Uranus, cuadratura Marte - Pluton, conjunctie Jupiter - Uranus, cuadratura Jupiter - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton, cuadratura Uranus - Pluton
Mercur iese din trigonul format cu Pluton. Ramane activ marele careu in T despre care am scris in cele de mai sus.

7 - 9 august: conjunctie Venus - Marte, conjunctie Venus - Saturn, opozitie Venus - Jupiter, opozitie Venus - Uranus, cuadratura Venus - Pluton, opozitie Marte - Jupiter, conjunctie Marte - Saturn, opozitie Marte - Uranus, opozitie Jupiter - Saturn, opozitie Saturn - Uranus, cuadratura Marte - Pluton, conjunctie Jupiter - Uranus, cuadratura Jupiter - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton, cuadratura Uranus - Pluton
Venus trece in Balanta si se alatura marii desfasurari de forte cosmice, intrand in componenta careului in T, format in prealabil. Ce se intrevede astfel? Evident, ne putem astepta la niste schimbari in sfera relatiilor noastre. Este posibil sa le redefinim, poate chiar sa le reinventam, sa le dam un sens nou. In cele de mai sus, in legatura cu careul in T format recent, am vorbit despre reactualizarea ideii de a lucra in echipa, despre reinvierea posibilitatii ca grupuri mai mici sau mai mari de oameni sa se gandeasca si sa actioneze ca o singura entitate. Odata cu intrarea lui Venus in componenta acestei configuratii cosmice, este de asteptat sa constientizam trairile afective din interiorul “echipelor” din care facem parte. Vom observa probabil cu mai multa acuratete circulatia energiei iubirii in familie, la serviciu, in cercul nostru de prieteni, chiar si in lumea virtuala de pe internet din care facem parte.

Cuadratura care se formeaza intre Venus si Pluton, in momentul trecerii primei planete in Balanta, ne sugereaza ideea ca relatiile noastre ar putea fi testate. In ce consta aceste teste? Vom simti probabil nevoia sa verificam daca relatiile noastre au suficienta valoare, daca in cadrul lor se efectueaza schimburi de energii reciproc avantajoase, daca ele au scopuri bine definite sau nu. Iar Saturn, intarind-o pe Venus prin conjunctia care se formeaza intre cele doua planete, ne promite ca va fortifica relatiile care vor trece testul lui Pluton.

Opozitia formata intre Venus si cele doua planete aflate in Berbec (Jupiter si Uranus) tinde sa ne intrebe daca ne purtam cu suficienta responsabilitate fata de partenerii nostri de afaceri, sau in general in relatiile noastre. O opozitie trasata pe axa Berbec - Balanta ne intreaba de obicei cat daruim si cat primim intr-o relatie, invitandu-ne sa eliminam eventualele tendinte de abuz.

Concluzionand, putem spune ca urmeaza cateva zile in care sentimentele noastre vor fi “inspectate”, influentele astrele testand capacitatea noastra de rezistenta emotionala. Este de asteptat insa ca in decursul acestui proces, relatiile noastre sa castige in stabilitate si profunzime.

10 - 12 august: conjunctie Venus - Marte, conjunctie Venus - Saturn, opozitie Venus - Jupiter, opozitie Venus - Uranus, cuadratura Venus - Pluton, opozitie Jupiter - Saturn, opozitie Saturn - Uranus, conjunctie Jupiter - Uranus, cuadratura Jupiter - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton, cuadratura Uranus - Pluton
Incet-incet, Marte iese practic din componenta careului in T, care astfel tinde sa piarda din dinamismul sau. Totusi, atmosfera generala ramane mai mult sau mai putin exploziva. Expresiile cheie ale acestei perioade raman aceleasi: colaborare, a lucra in echipa, a constientiza energiile care circula intre persoanele care au acelasi scop.

Marte ramane totusi conjunct cu Venus. Acest aspect tinde sa introduca un plus de armonie in atmosfera generala. Cele doua planete aflandu-se in Balanta, oamenii vor cauta mai degraba similaritatile reprezintand forte de atractie, decat diferentele care le-ar putea separa. Este de asteptat ca fortele de tip magnetism sa ia amploare, unind sufleteste oamenii. Vom simti probabil nevoia de a fi impreuna cu prietenii nostri, cu scopul de a petrece cu ei clipe minunate.

Dincolo de dinamismul, creativitatea si nevoia de transformare care va caracteriza probabil luna august, putem consemna si aceasta nevoie profunda de a fi in comuniune cu ceilalti oameni.

13 august: conjunctie Venus - Marte, cuadratura Venus - Pluton, opozitie Saturn - Uranus, conjunctie Jupiter - Uranus, cuadratura Jupiter - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton, cuadratura Uranus - Pluton
Deplasandu-se rapid in Balanta, Venus iese si ea din componenta careului in T. Este de asteptat ca atmosfera generala sa se detensioneze simtitor. Careul in T ramane activ, insa in componenta sa raman doar planete lente: Jupiter, Saturn, Uranus si Pluton. Este de asteptat ca efectele sale sa nu se mai simta atat de acut. Semnificatia sa, constand in nevoia de transformare interioara in vederea stabilirii unor colaborari mai fructuoase, ramane valabila, dar vom simti ca dispunem de mai multa libertate de miscare si de mai mult timp pentru a infaptui scopul propus de astre.
Venus si Marte raman conjuncte, daruind in continuare destula armonie, atmosferei generale.

14 - 15 august: conjunctie Venus - Marte, cuadratura Venus - Pluton, conjunctie Jupiter - Uranus, cuadratura Jupiter - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton
In mersul sau retrograd, Uranus revine in zodia Pestilor si astfel inceteaza sa mai interactioneze cu celelalte planete. Este posibil ca atmosfera generala sa devina mai linistita. Centrul de greutate al vietii cotidiene se muta probabil mai spre zona sufletului.

16 - 22 august: opozitie Soare - Neptun, opozitie Jupiter - Saturn, conjunctie Jupiter - Uranus, cuadratura Jupiter - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton
Soarele incepe sa opoziteze planeta Neptun. Increderea in sine poate scadea usor. Aceasta opozitie poate sa scoata la iveala cea mai elocventa caracteristica negativa a planetei Neptun: aceea de a ne atrage spre capcane, de a ne hrani cu iluzii. Este posibil ca Neptun sa ne acopere ochii cu un val si astfel sa nu putem vedea clar prin paienjenisul de probleme care ne poate inconjura. Putem avea impresia ca lumea inconjuratoare este foarte complexa, dificil de inteles.

23 - 30 august: trigon Soare - Pluton, opozitie Jupiter - Saturn, conjunctie Jupiter - Uranus, cuadratura Jupiter - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton
Soarele trece in Fecioara si inceteaza sa fie opozitat de catre Neptun, in schimb incepe sa formeze un trigon cu Pluton.
Schimband zodia in care se afla, Soarele ne va umple probabil cu energii proaspete. Datorita trigonului Soare - Pluton, este de asteptat sa beneficiem de mai mult curaj si de o vointa otelita. Este posibil sa simtim nevoia sa luam fraiele sortii noastre in mainile proprii, hotarati s-o schimbam in bine. Trigonul Soare - Pluton inseamna de obicei un inceput nou, o schimbare de atitudine orientata spre valorile de tip masculin (fermitate, spirit de lupta, curaj, initiativa). este de asteptat ca Pluton sa ne determine sa taiem legatura cu deficientele trecutului si sa ne uitam cu incredere spre viitor.

31 august: conjunctie Venus - Marte, trigon Venus - Neptun, opozitie Jupiter - Saturn, conjunctie Jupiter - Uranus, cuadratura Jupiter - Pluton, cuadratura Saturn - Pluton
In ultima zi a lunii, se dizolva trigonul dintre Soare si Pluton, iar atmosfera generala poate pierde din dinamismul sau.
In schimb, se formeaza un trigon intre Venus si Neptun. Acest aspect ne aduce de obicei mai aproape de spiritualitate si in acelasi timp tinde sa genereze o stare placuta de fericire. Este de asteptat ca atmosfera generala sa devina degajata. Este probabil sa observam o schimbare benefica in primul rand in domeniul comunicarii interumane, aspectul legand doua semne de aer (Balanta si Varsatorul). Oamenii isi vor exprima nestingheriti sentimentele de iubire, prin suvoiul energetic al inimii si prin zambete sincere. Ei vor cauta frumosul si placutul in viata lor. Miscarea, tonul glasului si gesturile oamenilor vor tinde sa fie impregnate de nuante artistice.

.